Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Witte truffel uit het Schwarzwald | Robert Leenears | Misset Horeca

Datum: 12-09-1980

Restaurant De Graaf van het Hoogveen uit Noordwijk heeft dezer dagen een zeldzame specialiteit op de kaart; witte truffel uit het Duitse Schwarzwald.

franz keller

De lekkernij werd daar twee jaar geleden voor het eerst gevonden door een boer uit Freiburg, die de truffels door z'n aardappelen snipperde. Hij bleef van de waarde van z'n vondst onkundig tot Frans Keller van restaurant Schwarzer Adler uit Oberbergen am Kaiserstuhl de ontdekking van de witte truffel ter ore kwam. Waarna het niet lang duurde of het gerecht stond bij Schwarzer Adler op de kaart. Ine Droogh-Goossens van De Graaf van het Hoogveen maakte er in het restaurant van Franz Keller kennis mee op een wijnreis door Duitsland. Ze kreeg het gedaan dat Keller haar bij voldoende voorraad een kilo zou toesturen, hetgeen deze week voor het eerst gebeurde.

salade chez madame keller

Ine Droogh-Goossens: "De Duitse truffel lijkt op de witte truffel uit Piemonte, ook qua smaak. Hij is niet zo geparfumeerd als de zwarte truffel. Wij brengen de witte truffel bij een salade, die we Chez Madame Keller noemen. We serveren er Duitse wijnen bij. Uit Duitsland hebben we een Trockenbeeren Auslese 1960 meegebracht".

duitse wijnen vaak te jong gedronken

Dat belooft veel moois daar in De Graaf van het Hoogveen. Want Ine heeft niet alleen de witte truffel meegebracht van de wijnreis, ook de Duitse wijnen hebben haar belangstelling gewekt, evenals de Duitse keuken. "Ik heb bijzonder mooie wijnen geproefd, grote klasse zowel wit als rood. Je moet daarvoor wel bij de wijnboeren zijn en doorgaans worden de Duitse wijnen te jong gedronken. Koken kunnen de Duitsers ook grandioos en echt niet zo zwaar".

 

Salade Chez Madame Keller

Auteur: Robert Leenears | Misset Horeca