Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Elzeviers Wijnkaartenconcours | Jan van der Slot | De Zeekant

Datum: 11-11-1980

Kennismaken met het restaurant "De Graaf van het Hoogveen" (gevestigd in Badhotel Zeerust aan de Quarles van Uffordstraat 103 in Noordwijk), betekent kennismaken met Ine Droogh-Goossens en haar voortreffelijke wijnkaart. Vorige week eindigde de wijnkaart van "De Graaf van het Hoogveen" namelijk als eerste in een wijnkaartenconcours dat georganiseerd was door Elzevier. Voor Ine Droogh-Goossens betekende dit eigenlijk de beste beloning die je kan krijgen voor een aantal jaren hard werken. Ine staat met wijn op en gaat er mee naar bed. Daarom heeft ze in "Haar Graaf" ook een bijzondere hoeveelheid tijd in het samenstellen van de wijnkaart geïnvesteerd.

menu 8 gangen 8 wijnen

"Een wijnkaart dient zeer zorgvuldig samengesteld te zijn", vertelde Ine me afgelopen week, "het gaat erom dat je een goede uitvoering aan het geheel geeft en het assortiment moet een avontuur in zich hebben. Dat is belangrijk. Dat betekent dat je niet alleen 'wijnen met naam' op je kaart moet hebben, maar ook goede wijnen die je zelf ontdekt hebt en die vaak niet duur hoeven te zijn. Ine heeft voor haar wijnkaart zelf regelmatig buitenlandse reisjes over. Ze zoekt gebieden op die in Nederland niet bekend zijn en neemt de wijn uit deze gebieden mee naar haar kelder in Noordwijk. "Je probeert je gasten te interesseren voor je wijnen", aldus Ine. Momenteel gaat dat bij Ine zo ver, dat ze dagelijks een ander "menu van acht gangen met acht verschillende wijnen serveert, onder het motto "Een beetje van alles en van alles een beetje". De prijs voor dit menu is 145 gulden.

 "De gasten komen bij mij niet zo maar een uurtje eten. Ze hebben de mogelijkheid verschillende wijnen te proeven. Ik ben daar als eerste mee begonnen en daar ben ik best trots op", vertrouwde Ine me toe. Haar grote vakkennis op het gebied van wijn deed Ine op uit verschillende bronnen. Via het S.V.H.-diploma kreeg ze een algemene kijk op de wijnen van Europa. Op een gegeven moment kreeg ze een restantenlijst van een wijnkelder in België (de wijnmakelaars Unie) onder ogen en een groot gedeelte van de aldaar aanwezige wijn werd door haar aangekocht en opgeslagen in de nieuwe wijnkelder in Noordwijk. Toen had Ine al een unieke wijnkaart qua samenstelling. Maar ook qua uitvoering kan gesproken worden van "uitzonderlijk". De wijnkaart van "De Graaf van het Hoogveen" is een kompleet boekwerk, of zoals Ine pleegt te zeggen: Een wijnbijbel. Een werkstuk wat eigenlijk te gecompliceerd is om in het restaurant zelf te lezen. Niet dat het onbegrijpelijke taal is. Integendeel. De kaart blinkt uit door haar hollandse begrijpelijkheid.

cum laude

Kortom, een wijnkaart om eens lekker mee onder de schemerlamp te kruipen en op het gemak van begin tot eind te lezen. Ine heeft in haar wijnkaart namelijk over elk gebied een inleidend verhaal, vertelt iets over het wijnproeven, het opdienen van wijn enzovoorts. Dat is leuk en leerzaam! Sinds kort mag Ine zichzelf Vinologe van de wijnacademie noemen. Twee weken later slaagde zij cum laude voor het slijtersvakdiploma en volgend jaar wordt het diploma Liquorist behaald. Zaken om trots op te zijn.

Ine Droogh-Goossens

 

Auteur: Jan van der Slot | De Zeekant