Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

De Graaf mooiste wijnkaart | Han Folkertsma | Elsevier Bouquet

Datum: 03-11-1980

Verstand van smaak

De wijnkaart is in het Nederlandse restaurant aan de ene kant een belangrijke bron van informatie - aan de andere voor velen een mysterieus puzzelboek, waarvan de oplossing in uiterste wanhoop aan de ober wordt overgelaten. Toch is die wijnkaart, mits goed gecomponeerd en in verhouding tot de geboden spijzen samengesteld, het papieren uithangbord van patron, kok en brigade tezamen. Want daaruit blijkt de liefde voor de wijn, het verstand van de smaak en de aandacht voor de gast!

jury

Bouquet schreef een aantal Nederlandse restaurants aan voor een exemplaar van hun wijnkaart, ter beoordeling door een jury, bestaande uit een wijnhandelaar, een bekende wijn- en keukenschrijfster, een gastronomisch ingestelde toneelspeelster en schrijfster en de hoofdredacteur van dit magazine. Uit een kleine veertig druk- en schrijfwerken werd tenslotte een keuze gemaakt, waarbij de kaarten beoordeeld werden op uitvoering, assortiment, kwaliteit-prijsverhouding, educatie ofte wel "overdracht van basiskennis" en tenslotte op de eigen indruk van de beoordelaren. Natuurlijk speelde daarbij een aantal plus- en min-factoren mee, zoals de omvang van het bedrijf, de lang niet altijd duidelijke splitsing tussen zoet en droog, het adviserend karakter van de wijnkaart en nog een paar moeilijk in cijfers te vangen elementen.

durf

Opvallend was het ontbreken van durf, veroorzaakt door een zekere traditionaliteit: de "grote" gebieden kwamen vrijwel overal voor, maar de alternatieve wijnen schitterden (te) vaak door afwezigheid, waardoor de gast niet de kans krijgt eens een Spaans, Italiaans of Joegoslavisch avontuurtje aan te gaan, dat bovendien ook nog in de portemonnee scheelt. Hierbij zullen vele restaurateurs opmerken, dat zij geen dure kelderopslag wensen aan te houden voor wijnen, die toch niet "gaan", maar de ommezwaai bij de wijnkenners naar wat betaalbaarder soorten zal zeker gevolgd worden door een wending bij de gewone restaurantbezoeker, die ook geen honderd gulden meer van een fles Bourgogne afdrinkt...

winnaar de graaf van het hoogveen

Opvallend was ook het fikse verschil in prijs, dat binnen bepaalde restaurantketens voor dezelfde wijnen werd gehanteerd, terwijl men wel gezamenlijk inkoopt. Enfin: zonder nu een absolute waarheid achter deze beoordeling vandaan te willen halen, kan wel worden gesteld dat de Nederlandse wijnkaart af en toe bijzonder fraai, bijzonder uitgebreid, bijzonder duur en bijzonder smaakvol is, maar dat het pionieren niet tot de karaktereigenschappen van de gemiddelde Nederlandse restaurateur behoort. 

 • wijnkaarten concours
 • vlnr Han Folkertsma, John Levie, Bep Westerduin en Wina Born
Auteur: Han Folkertsma | Elseviers Bouquet