Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Les in koken in De Graaf | Henk Stipriaan | Horeca Misset

Datum: 16-04-1982

 

avenue club van fijnproevers

Ik schrijf dit fris van de lever.. En met door opwinding zowaar blosjes op de zeer vlezige wangen. Kortom: ondergetekende, die de geschiedenis toch al niet in zou gaan als een toonbeeld van het rustige afwachten op nadere ontwikkelingen, zat dezer dagen weer in de hoogste boom. Ik wil u ook onmiddellijk zeggen waarom. Die bloedstuwende dag namelijk werd mij het maandblad Avenue in de schoot geworpen en als gewoonlijk sloeg ik om mee te beginnen de pagina's open die worden gereserveerd voor Wina Born's Club van Fijnproevers. Ditmaal kwam de eer toe aan het restaurant Zonnemaire in Rotterdam. Met plezier dit aardige artikel gelezen, tot uit de laatste zin bleek dat chef-kok Rob Baris kookcursussen geeft, waarop mijn hart prompt eenmaal extra pompte.

het parool

Toen ik dit maandblad "uit" had, volgde de greep naar Het Parool. Ton van Es dicht een lofzang -naar mijn mening terecht - op hotel-restaurant Lauswolt in het Friese Beetsterzwaag. En wat zie ik? Sinds kort kun je er, tijdens enkele weekends, kooklesssen krijgen van chef-kok Bavelaar. Arm hart van mij. 't Pruttelt nu al in de keel om mijn gal te laten waar zij behoort.

culinaire nieuwsbrief

Gauw de prille Culinaire Nieuwsbrief ter hand genomen. De Graaf van het Hoogveen heeft een ster gekregen! Maar dat is niet alles. Chef-Kok Henk Savelberg gaat tijdens een aantal weekends kookdemonstraties verzorgen voor belangstellenden.

 

En dit werd mij te veel. Ik sprong uit de stoel, snelde naar mijn schrijfmachine en laat u het volgende weten.

uiterst rijpe dame

Toen enige tijd geleden een meisje op mijn beeldscherm verscheen met over het voorhoofd zo'n smal bandje dat alle nut leek te missen maar toch wel grappig stond, heb ik er glimlachend naar gekeken. Een vondst, hoe minimaal ook. Maar nu de aanwending van dit kleinood gemeengoed is geworden en ik zelfs een al wat kalende, uiterst rijpe dame met zo'n glinsterding via de buis in de huiskamer mocht verwelkomen, blijkt die aanvankelijke vertedering plaats te hebben gemaakt voor een gevoel van medelijden.

mini-mode

Verdorie, denk ik dan, waarom apen zoveel mensen elkaar toch altijd na, zelfs als dat ten koste van het aanzien gaat en daarbij denk ik bijvoorbeeld even aan de vroegere mini-mode die soms pijnlijk onthullend mocht worden genoemd. Om op de eigenlijke zaak terug te komen: welke Nederlandse kok met het geven van lessen is begonnen zou ik niet weten, maar 't leek me indertijd wel een uitstekend idee. Nu deze vanzelfsprekend financieel niet oninteressante liefhebberij echter tot een rage is uitgegroeid en er haast geen dag meer voorbij gaat zonder dat de geboorte van een nieuwe cursusleider wordt gemeld, stijgt mijn bloeddruk merkbaar.

Overvoed, zegt de dokter. Weet hij veel.

 • kookles onder leiding van Henk Savelberg (m) en Wil Heemskerk (r)
 • bouillon leren maken
 • leren passeren onder leiding van Jan Waasdorp
 • aardappelen leren tourneren
 • Wil Heemskerk leert de cursisten kruiden schoonmaken 
  hoe trancheer je een kwartel
 • krabben schoonmaken
 • zelf een kip ontbenen
 • demonstratie waaier van fleur de courgettes
Auteur: Henk van Stipriaan |Misset Horeca