
Just Add Wine
from Nature with Love
Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.
most wanted wines
If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.
REFERENTIES
-
Just Add WineIne Goossens & Ries van der VlugtFeiko Clockstraat 139
-
9665 BH Oude Pekela
-
M +31(0)620198832 RiesM +31(0)651416898 Ine
Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD
Op de hoogte blijven
Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail
Les in koken in De Graaf | Henk Stipriaan | Horeca Misset
Datum: 16-04-1982
avenue club van fijnproeversIk schrijf dit fris van de lever.. En met door opwinding zowaar blosjes op de zeer vlezige wangen. Kortom: ondergetekende, die de geschiedenis toch al niet in zou gaan als een toonbeeld van het rustige afwachten op nadere ontwikkelingen, zat dezer dagen weer in de hoogste boom. Ik wil u ook onmiddellijk zeggen waarom. Die bloedstuwende dag namelijk werd mij het maandblad Avenue in de schoot geworpen en als gewoonlijk sloeg ik om mee te beginnen de pagina's open die worden gereserveerd voor Wina Born's Club van Fijnproevers. Ditmaal kwam de eer toe aan het restaurant Zonnemaire in Rotterdam. Met plezier dit aardige artikel gelezen, tot uit de laatste zin bleek dat chef-kok Rob Baris kookcursussen geeft, waarop mijn hart prompt eenmaal extra pompte. het paroolToen ik dit maandblad "uit" had, volgde de greep naar Het Parool. Ton van Es dicht een lofzang -naar mijn mening terecht - op hotel-restaurant Lauswolt in het Friese Beetsterzwaag. En wat zie ik? Sinds kort kun je er, tijdens enkele weekends, kooklesssen krijgen van chef-kok Bavelaar. Arm hart van mij. 't Pruttelt nu al in de keel om mijn gal te laten waar zij behoort. culinaire nieuwsbriefGauw de prille Culinaire Nieuwsbrief ter hand genomen. De Graaf van het Hoogveen heeft een ster gekregen! Maar dat is niet alles. Chef-Kok Henk Savelberg gaat tijdens een aantal weekends kookdemonstraties verzorgen voor belangstellenden.
|
En dit werd mij te veel. Ik sprong uit de stoel, snelde naar mijn schrijfmachine en laat u het volgende weten. uiterst rijpe dameToen enige tijd geleden een meisje op mijn beeldscherm verscheen met over het voorhoofd zo'n smal bandje dat alle nut leek te missen maar toch wel grappig stond, heb ik er glimlachend naar gekeken. Een vondst, hoe minimaal ook. Maar nu de aanwending van dit kleinood gemeengoed is geworden en ik zelfs een al wat kalende, uiterst rijpe dame met zo'n glinsterding via de buis in de huiskamer mocht verwelkomen, blijkt die aanvankelijke vertedering plaats te hebben gemaakt voor een gevoel van medelijden. mini-modeVerdorie, denk ik dan, waarom apen zoveel mensen elkaar toch altijd na, zelfs als dat ten koste van het aanzien gaat en daarbij denk ik bijvoorbeeld even aan de vroegere mini-mode die soms pijnlijk onthullend mocht worden genoemd. Om op de eigenlijke zaak terug te komen: welke Nederlandse kok met het geven van lessen is begonnen zou ik niet weten, maar 't leek me indertijd wel een uitstekend idee. Nu deze vanzelfsprekend financieel niet oninteressante liefhebberij echter tot een rage is uitgegroeid en er haast geen dag meer voorbij gaat zonder dat de geboorte van een nieuwe cursusleider wordt gemeld, stijgt mijn bloeddruk merkbaar. Overvoed, zegt de dokter. Weet hij veel. |