Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Johann Willsberger zocht het hoger op | Ton Pieters | Leidse Courant

Datum: 12-03-1985

"Nederlandse top-keuken heeft grote vooruitgang geboekt..."

essen in europa

De jongste (jaarlijkse) sterrenregen, uitgestort over de nederzettingen van ettelijke vaderlandse restaurateurs en chef-koks, vanuit de bewolkte hemel van het Franse bandenconcern dat de  Michelin-gids als culinair gezaghebbend hanteert, heeft al aangetoond dat er een opwaartse lijn zit in onze professionele kookkunst. Ook volgens Franse smaak dus. Maar ook andere getuigenissen en vak-publicaties wijzen in die richting. Nu is er weer de vooraanstaande Westduitse culinair jounalist Johann Willsberger (sinds '76 tevens uitgever van het toonaangevende Gourmet Magazin), die glorie in de Nederlandse keuken ziet. Willsberger presenteerde begin van de maand het eerste exemplaar van het Gourmet Magazin nummer 35, dat als Leitmotiv heeft "Essen in Europa". Dat wil niet zozeer zeggen dat de Duitse stad Essen in Europa ligt, maar het gaat over Eten in Europa, in top-restaurants wel te verstaan.

gourmet-presentatie nummer 35

In dat nummer signaleert Willsberger "een geweldige vooruitgang in de culinaire prestaties van de top-restaurants in Nederland, in vergelijking tot het niveau van de Europese top-bedrijven". Het is een conlusie die zich al eerder aan ons opdrong, maar het is goed dat je het nu "ook eens van een ander hoort". Bij de presentatie van Gourmet Magazine nr.35 zei Willsberger onder andere: "De Nederlandse restaurants waren vroeger voornamelijk bekend voor hun kaart met de grote wijnen van de Bordeaux en Bourgogne. De afgelopen jaren heeft echter ook de keuken van een aantal Nederlandse restaurants aansluiting gevonden bij de Europese top".

dame ine

Dit moest maar eens gezegd. En Johann Willsberger, met zijn uitgelezen kennis van goede smaak, was met z'n presentatie van "Essen in Europa" aan het goede adres. Hij bood het eerste exemplaar "in den Niederlanden" aan in Noordwijk aan Zee, waar Ine Droogh (die als Dame - een Engelse high ranking titel voor vrouwen die er wezen mogen - best in de culinaire adelstand verheven zou mogen worden) als prima donna niet alleen gepatenteerd de hoogst gekwalificeerde wijnkaart in den lande hanteert maar ook nog de directie heeft over het een Michelin-ster voerende restaurant "De Graaf van het Hoogveen". Willsberger wist blijkbaar wel waar hij als voortijdige Abraham de mosterd moest halen. En Dame Ine vond dat hij gelijk had.

Koken is kunst

Overigens is een Duitse Gourmet-tentoonstelling, met als thema "Koken is kunst", ook van 15 tot en met 18 april bij de Inkoopcentrale HIC in Lisse te bewonderen: 50 van de meest aansprekende culinaire foto's van de afgelopen negen jaren Gourmet. Dit in het kader van de HIC à la carte-beurs.

culinaire video

Overigens is het seillant te weten, dat Willsberger zich eveneens bezighoudt met de ontwikkeling van culinaire video: recepten van Europese sterren-koks zijn nu ook verkrijgbaar op videocassette. Het wordt steeds spannender en gevarieerder vóór de geëmancipeerde beeldbuis: pa kijkt naar de verzamelde werken van Onze Ouwe of Shakespeare, en ma-lief vergaart (op toestel 2) gegevens voor een smakelijke hap......

 

 • Hure de saumon
 • Huzarensalade met mayonaise
 • Les huîtres aux épinards à l'estragon et à l'huile de noix
 • La gourmandise de tuiles au coulis de fruits de la passion

 

  

Auteur: Ton Pieters | Leidse Courant