
Just Add Wine
from Nature with Love
Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.
most wanted wines
If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.
REFERENTIES
-
Just Add WineIne Goossens & Ries van der VlugtFeiko Clockstraat 139
-
9665 BH Oude Pekela
-
M +31(0)620198832 RiesM +31(0)651416898 Ine
Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD
Op de hoogte blijven
Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail
Asperge-steekreis | Jan Vermey | Weekblad voor de Bollenstreek
Datum: 15-06-1977
In Badhotel "Zeerust" en De Graaf van het Hoogveen in Noordwijk aan Zee is het plezierig werken voor de kost.
Culinaire doe-het-zelf reisSamen met zijn werkgever in touw zijn van 's ochtends vijf uur tot in de kleine uren van het volgende etmaal: wie brengt dat op? Rustig maar opgewekt aan het prille begin van de dag, uitgelaten zingend aan het eind? En wie is de werkgever, die zijn mensen zo ver krijgt? Dat was het echtpaar Droogh, eigenaar van Badhotel "Zeerust" in Noordwijk, dat vorige week maandag tussen vijf uur dertig en zes uur zijn koffiekamer zag vollopen met ruim vijftig personeelsleden en veertien gasten: relaties uit de Noordwijkse en andere middenstand, een fotograaf, persmensen. Samen maakten ze zich op om de ingrediënten voor een copieus diner - laat in de avond van de dag, die nog geboren moest worden - met eigen handen uit Limburgs grond en Limburgs water te gaan halen. Martin-airBadhotel "Zeerust" verzorgde nl. in nauwe samenwerking met Martin Air een "Culinaire doe-het-zelf-reis" naar de kweekgebieden van de asperge in de omgeving van Venlo, naar de forellenkwekerij "Foreldorado" in Gulpen en naar de voor Nederland unieke wijngaard van Frits Bosch op de Sint-Pietersberg in Maastricht. De ingrediënten, die samen het karakter van de dolle dag bepaalden. liepen ver uiteen. Plastic handschoenen en ongebruikte vliegtickets, "appeleschiefkes" en witte Martin-Air hoedjes, wriemelende maden in een puntzakje en een quiz-formulier, Russische wijnstokken en de door de gasten van "Zeerust" uitgevonden bus-polonaise: het zijn alle zaken, die niet snel vergeten zullen worden.
|
Dat bleek een heel karwei: niet zozeer voor de onwennige handen, als wel voor het ongeoefende oog, dat moest trachten de aanwezigheid van een volgroeide asperge onder de oppervlakte van de "bergjes" te ontdekken. Met belangstelling werd na de oogst het wassen, op maat snijden en verpakken van dit heerlijke product bekeken en natuurlijk werden er dozen asperges ingeladen: voor 's avonds. breidenbach grubbenvorst GastvrijHet hongerige gezelschap streek na een korte voortzetting van de reis neer in hotel-restaurant "Breidenbach" in Grubbenvorst (klemtoon op de laatste lettergreep!), om daar een wel heel speciale lunch te genieten, samengesteld uit de vroeger als meest goedkoop ervaren en dus voor het volk bestemde gerechten als kroepoet (balkenbrij), huidvleis (een soort zult), dreej saorte roggebroëd (drie soorten roggebrood) e.d. Verrukkelijk. Even bijzonder als de drank (Gulpen beer met een elske) en de tintelend vrolijke gastvrijheid van de baas van het spul. vvv-jongedameEn hup, weer in de bus. Het weer hield zich goed, de plastic regenjasjes konden voorlopig nog even in het gekregen koffertje blijven. Naar Maastricht nu, met een opgepikte VVV-jongedame aan boord, die en passant het een en ander over het Limburgse land vertelde. klein maar fijn wijngaard slavanteOp de Sint Pieter werd kennis gemaakt met het eigen product van de unieke, kleine, maar fijne wijngaard van (de hollander) Frits Bosch: de Maaswijn "Slavante". Aparte en na nauwkeurig proeven, werkelijk lekker bevonden. Bosch produceert nog niet voor de verkoop, maar houdt zich vooralsnog met uitproberen bezig. Zijn wijngaardje bevat dan ook de meest onverwachte wijnstokken: uit tientallen landen, ver tot erg ver verwijderd van het traditionele Frankrijk en Duitsland. Forel en een zakje madenHet einde van de middag leverde het unieke beeld op van dametjes op leeftijd, gehuld in keurige donkerblauwe regenmantels, de hoofden getooid met een al even keurig permanentje, die in de linkerhand een zakje maden en in de rechter een hengel geklemd hielden. De totale opbrengst van deze vispartij in Gulpen viel echter tegen, ondanks het feit dat door het personeel van "Foreldorado" tussentijds manden vol vis in het water werden gestort... Een klein hapje in het restaurant van deze kwekerij/annex ontspanningspark sloot het verblijf in Gulpen af. geheimzinnig drankjeWat te vertellen over de terugreis? Hoe warm het was en hoe ver? Hoe onvermoeide muzikale en zelfs danstalenten werden opgewekt door het geheimzinnige drankje, dat de Martin-Air-stewardessen serveerden onder de naam "grachtwater"? (Wij kennen inmiddels het recept). Hoe één van de bussen op het Kleinpolderplein in Rotterdam zijn ruitenwisser verloor? verrassingLaten we volstaan met mede te delen, dat na de behouden terugkeer in Noordwijk een heerlijk diner werd geserveerd: de laatste verrassing van "Zeerust" voor zijn gasten, die daarop in het geheel niet gerekend hadden. mevrouw van tilburgHet was de bekende mevrouw Van Tilburg, die tenslotte de tevredenheid van alle reizigers vertolkte in de eenvoudige, maar duidelijke woorden: "Joop van harte bedankt, jongen!". |
Auteur: Jan Vermey | Weekblad voor de Bollenstreek