Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Asperge-steekreis | Jan Vermey | Weekblad voor de Bollenstreek

Datum: 15-06-1977

In Badhotel "Zeerust" en De Graaf van het Hoogveen in Noordwijk aan Zee is het plezierig werken voor de kost.

Culinaire doe-het-zelf reis

Samen met zijn werkgever in touw zijn van 's ochtends vijf uur tot in de kleine uren van het volgende etmaal: wie brengt dat op? Rustig maar opgewekt aan het prille begin van de dag, uitgelaten zingend aan het eind? En wie is de werkgever, die zijn mensen zo ver krijgt? Dat was het echtpaar Droogh, eigenaar van Badhotel "Zeerust" in Noordwijk, dat vorige week maandag tussen vijf uur dertig en zes uur zijn koffiekamer zag vollopen met ruim vijftig personeelsleden en veertien gasten: relaties uit de Noordwijkse en andere middenstand, een fotograaf, persmensen. Samen maakten ze zich op om de ingrediënten voor een copieus diner - laat in de avond van de dag, die nog geboren moest worden - met eigen handen uit Limburgs grond en Limburgs water te gaan halen.

Martin-air

Badhotel "Zeerust" verzorgde nl. in nauwe samenwerking met Martin Air een "Culinaire doe-het-zelf-reis" naar de kweekgebieden van de asperge in de omgeving van Venlo, naar de forellenkwekerij "Foreldorado" in Gulpen en naar de voor Nederland unieke wijngaard van Frits Bosch op de Sint-Pietersberg in Maastricht. De ingrediënten, die samen het karakter van de dolle dag bepaalden. liepen ver uiteen. Plastic handschoenen en ongebruikte vliegtickets, "appeleschiefkes" en witte Martin-Air hoedjes, wriemelende maden in een puntzakje en een quiz-formulier, Russische wijnstokken en de door de gasten van "Zeerust" uitgevonden bus-polonaise: het zijn alle zaken, die niet snel vergeten zullen worden.

met de bus van beuk

Het was niet de eerste keer, dat de familie Droogh (het echtpaar Droogh sr. startte indertijd de familiezaak) iets bijzonders voor zijn personeel organiseerde. Geen wonder dan ook, dat de willekeurige personeelsleden, die wij in de loop van de dag aanschoten, vol lof waren over het bedrijf. En dat niet op een afstandelijke wijze, maar op een manier, die een sterke band met het hotel deed vermoeden. Het "wij" was in de gesprekjes over "Zeerust" niet van de lucht. Om het even of het voorkwam in de mededelingen, die de werkneemster in de keuken ("ik doe de groenten") ons wel wilde doen, of in die van het vierkoppige gezin van de chef-kok, dat in zijn geheel bij het bedrijf betrokken is; in die van de Duitse barkeeper, het Zwitserse kamermeisje. Het "wij" werd bovendien niet alleen geïllustreerd door de wijze, waarop de hele familie Droogh zich temidden van zijn gasten bewoog, maar zelfs door het drukke telefonische contact tussen de beide Beuk-bussen: de veertig leken geen half uur zonder elkaar te kunnen!

ontbijt

Wat iedereen verwachtte, zo vroeg in de ochtend achter de koffie: n.l. dat de reis per vliegtuig zou worden gemaakt, ging niet door. Na een geslaagd toneelstuk van de vier Martin-Air mensen met een "veldtelefoon", in de berm van de weg nabij Rijnsburg, bleek, dat "weersomstandigheden" zulks beletten. De grap vond waardering. Het directe gevolg was wél. dat er in de bus mocht worden ontbeten: op de wijze, zoals men die van vliegtochten gewend is. Naarmate de dag vorderde, werden vooral drankjes, die in de bus werden geserveerd, steeds geestrijker: geen wonder, dat de stemming langzamerhand uitbundig werd.

dozen vlaaien  en Zelf asperges steken

Na het ophalen van dozen vlaaien bij de pastoor van Ysselstein (met een Y in Limburg, alwéér wat geleerd en goed ingevuld op het quiz-formulier) zette de groep zich na aankomst in Grubbenvorst op het bedrijf van de heer Vermeulen aan het zelf steken van asperges.

Dat bleek een heel karwei: niet zozeer voor de onwennige handen, als wel voor het ongeoefende oog, dat moest trachten de aanwezigheid van een volgroeide asperge onder de oppervlakte van de "bergjes" te ontdekken. Met belangstelling werd na de oogst het wassen, op maat snijden en verpakken van dit heerlijke product bekeken en natuurlijk werden er dozen asperges ingeladen: voor 's avonds.

breidenbach grubbenvorst Gastvrij

Het hongerige gezelschap streek na een korte voortzetting van de reis neer in hotel-restaurant "Breidenbach" in Grubbenvorst (klemtoon op de laatste lettergreep!), om daar een wel heel speciale lunch te genieten, samengesteld uit de vroeger als meest goedkoop ervaren en dus voor het volk bestemde gerechten als kroepoet (balkenbrij), huidvleis (een soort zult), dreej saorte roggebroëd (drie soorten roggebrood) e.d. Verrukkelijk. Even bijzonder als de drank (Gulpen beer met een elske) en de tintelend vrolijke gastvrijheid van de baas van het spul.

vvv-jongedame

En hup, weer in de bus. Het weer hield zich goed, de plastic regenjasjes konden voorlopig nog even in het gekregen koffertje blijven. Naar Maastricht nu, met een opgepikte VVV-jongedame aan boord, die en passant het een en ander over het Limburgse land vertelde.

klein maar fijn wijngaard slavante

Op de Sint Pieter werd kennis gemaakt met het eigen product van de unieke, kleine, maar fijne wijngaard van (de hollander) Frits Bosch: de Maaswijn "Slavante". Aparte en na nauwkeurig proeven, werkelijk lekker bevonden. Bosch produceert nog niet voor de verkoop, maar houdt zich vooralsnog met uitproberen bezig. Zijn wijngaardje bevat dan ook de meest onverwachte wijnstokken: uit tientallen landen, ver tot erg ver verwijderd van het traditionele Frankrijk en Duitsland.

Forel en een zakje maden

Het einde van de middag leverde het unieke beeld op van dametjes op leeftijd, gehuld in keurige donkerblauwe regenmantels, de hoofden getooid met een al even keurig permanentje, die in de linkerhand een zakje maden en in de rechter een hengel geklemd hielden. De totale opbrengst van deze vispartij in Gulpen viel echter tegen, ondanks het feit dat door het personeel van "Foreldorado" tussentijds manden vol vis in het water werden gestort... Een klein hapje in het restaurant van deze kwekerij/annex ontspanningspark sloot het verblijf in Gulpen af.

geheimzinnig drankje

Wat te vertellen over de terugreis? Hoe warm het was en hoe ver? Hoe onvermoeide muzikale en zelfs danstalenten werden opgewekt door het geheimzinnige drankje, dat de Martin-Air-stewardessen serveerden onder de naam "grachtwater"? (Wij kennen inmiddels het recept). Hoe één van de bussen op het Kleinpolderplein in Rotterdam zijn ruitenwisser verloor?

verrassing

Laten we volstaan met mede te delen, dat na de behouden terugkeer in Noordwijk een heerlijk diner werd geserveerd: de laatste verrassing van "Zeerust" voor zijn gasten, die daarop in het geheel niet gerekend hadden.

mevrouw van tilburg

Het was de bekende mevrouw Van Tilburg, die tenslotte de tevredenheid van alle reizigers vertolkte in de eenvoudige, maar duidelijke woorden: "Joop van harte bedankt, jongen!".

 • Met alle medewerkers van Zeerust en De Graaf van het Hoogveen op asperge-steekreis in 1977
 • Helaas er kan door weersomstandigheden niet worden gevlogen
 • Limburgse vlaaien halen bij de pastoor van Ysselstein op Kasteel Hattem
 • Met zijn allen asperges steken op het bedrijf van de heer Vermeulen in Grubbenvorst
 • Onze fotograaf Charles hartman en Rudolf Goossens steken vol ijver asperges
 • Deze asperge ontsnapt niet aan Ine Droogh-Goossens
 • dat levert heel wat asperges op!
 • v.l.n.r. Marjan Hartman en Ine Droogh-Goossens sorteren alvast
 • gerechten als kroepoet (balkenbrij), huidvleis (een soort zult), dreej saorte roggebroëd (drie soorten roggebrood)en Gulpener bier in restaurant Breidenbach in Grubbenvorst
 • wijnproeven in de wijngaarden van Slavante van Frits Bosch
 • de eerste forel voor het diner van vanavond is binnen
 • met zijn allen vissen op forel
 • Door de samenwerking van het havenrestaurant Martinn en Martin-Air Partyservice genoten alle medewerkers 's avonds van exquise asperges en forel in De Graaf van het Hoogveen
 • Ine Droogh-Goossens bedankt de stewardessen van Martin-Air voor hun geweldige inzet

 

 

 

Auteur: Jan Vermey | Weekblad voor de Bollenstreek