Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Grote prestaties aan de kust | Sylvia Borger | De Telegraaf

Datum: 14-04-1988

Eten buitenshuis moet groot feest zijn

De mens die een paar keer per week toprestaurants bezoekt, week in week uit, moet extra vitaminen en mineralen slikken. Want vitaminen krijg je nauwelijks in de luxe restaurants. Dat is traditie. Omdat geen klant zich druk maakt over zijn gezondheid als hij een avondje uit is. Dat zou de feestvreugde bederven.

En, het eten buitenshuis, dat moet juist één groot feest zijn, zeggen de restaurateurs van de Nederlandse topbedrijven. Ine Droogh exploitante van het gerenommeerde restaurant/hotel De Graaf van het Hoogveen, is deze mening eveneens toegedaan. Ine: "De gast moet het reuze naar zijn zin hebben. De hele avond. Het is uitermate belangrijk dat hij een totaal pakket ontspanning krijgt aangeboden. Van het begin tot het eind moet hij kunnen genieten."

pâtisserieschool Hans Josef Decker

Dat het bij Ine niet alleen bij mooie woorden blijft, mocht ik onlangs persoonlijk ondervinden. Zij zorgt er werkelijk voor dat het hele bedrijf op rolletjes loopt. En wat meer, zij inspireert haar jeugdige chefkok Nico Lijding tot grote culinaire prestaties. De jongeman - met een indrukwekkende staat van dienst - kwam vorig jaar de keuken van De Graaf versterken. Liep en loopt nog regelmatig stage. Zijn, tot op dit ogenblik, laatste leeradres; de patisserieschool van de Duitser Hans Josef Decker in Koblenz

De pâtissier van Eckart Witzigmann

Ik kreeg een fantastisch dessert uit de school van Hans Josef (hij was gedurende drie jaar de pâtissier van Eckart Witzigmann  van de Aubergine*** in München) voorgeschoteld. Een plaatje van een chocoladetoren, vervaardigd uit flinterdunne chocoladeflikken bestreken met een luchtige

chocolademousse, drijvend in kleurige vruchtensauzen, maar liefst vijf verschillende soorten. En goed van smaak bovendien. Ik ben dol op die nagerechten die hard èn zacht van substantie zijn. Knisperende massa en smeltend in één hap, heerlijk. Vanwege deze smaaksensatie zie je overigens plotseling overal tuiles gevuld met ijs in de middenklasse restaurants ( de kuipvormige, brosse koekjes worden tegenwoordig fabrieksmatig geproduceerd). Die combinatie, alhoewel knisperend en smeltend, vind ik nu zelden een geslaagde. Alleen als het ijs heel, heel zacht en delicaat is, kan het net.

net even wat meer belletjes

De chekok: "Bij Hans Josef Decker heb ik een trucje geleerd om het roomijs heel zacht te houden. De kunst is om de parfait, zoals dat heet, zo te maken dat hij romig smeuïg is en toch ook zo stevig dat hij op het bord enige tijd vorm behoudt. Verder heb ik gezien hoe ik net even wat meer belletjes in een saus kan krijgen. Namelijk door er op het laatste ogenblik wat volle melk door te kloppen". Ook van de manier van presenteren die de Duitse pâtissier er op nahoudt leerde de chefkok en hij laat de gasten zien dat hij goed heeft opgelet. Er staat een decoratief appeltaartje van bladerdeeg - model opengebarsten zwam - in het hart ligt de appelmoes - op de menukaart. Zijn werkgeefster: "In de maanden april en mei serveren wij een speciaal diner van vijf gangen ter gelegenheid van het feit dat ik de Grand Award voor de beste wijnkaart ter wereld heb gekregen. Zo'n mooi dessert zit in het menu". Prijs: f 150,-- per couvert. Hierbij inbegrepen zijn vijf glazen wijn, een glas champagne, koffie met snoeperij en een digestief.

 

 • Nico Lijding en Ine Droogh-Goossens met een nagerecht uit de patisserieschool van Hans Josef Decker in Keulen
 • Hans-Josef Decker geeft zijn studenten instructiese
 • Hans-Josef Decker in zijn Patisserie Royale
Auteur: Sylvia Borger | De Telegraaf