Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Toppatissier Hans Josef Decker gastchef tijdens 10-jarige Graaf

Datum: 10-12-1986

 

Op de tiende verjaardag van De Graaf van het Hoogveen eindigde het diner met een berensterke  finale. Het dessert is voor fijnproevers de zoetste onweerstaanbare verleiding van  alle tafelvreugde. Tijdens de viering in De Graaf bewijst Hans  Josef Decker met zijn desserts, dat hij in deze discipline kampioen is. Volgens Hans Josef is in de beste restaurants de keuken meestal fantastisch, de pâtisserie echter vaak matig. Wij genoten van koninklijke pâtisserie van de hand van Hans Josef Decker, een eigenzinnige man met een grote voorliefde voor het dessert.

die ente vom lehel*

Alle parties van groot tot klein, van meester tot Chef heeft hij doorlopen. Een leven dat hij echter weinig inspirerend vond. Op een dag, op zijn 29ste zegde hij zijn goed betaalde baan op om een carrière als pâtissier te beginnen. Hij belandde in het sterrrenrestaurant "Die Ente vom Lehel" in Wiesbaden. Na 2 jaar, met werktijden van 16 tot 18 uur per dag, was "Die Ente" hét trefpunt voor de liefhebber van de zoete kunst. Hij genoot vooral van de vrijheid en het spektakel.

een rolls royce van chocolade

'Ik serveerde er bijvoorbeeld een reuzentaart, die explodeerde. Een Rolls Royce van chocolade. Een witte vleugel voor Ralph Siegel uit suiker en alle BMW-paletten om op te eten voor de notabelen. Maar ineens had ik er genoeg van om alleen maar de kunst van de pâtisserie te beheersen, ik wilde ook iets veranderen.

eckart witzigmann***

Eckart Witzigmann heeft mij die kans gegeven. Zijn driesterrenrestaurant "Aubergine" in München is zeker één van de beste restaurants van de wereld.

Mijn werk daar als Chef-Pâtissier is zeker een deel van Witzigmann's succes. Hij heeft mij daarvoor beloond door mij in de gelegenheid te stellen mijn "Nieuwe Pâtisserie" in de "Aubergine" aan dessert-experts met een tien gangen dessertmenu te presenteren'.

nouvelle pâtisserie

Volgens Hans Josef moeten crèmes lichter en sauzen geconcentreerder zijn, dus niet afgebonden. Überhaupt moeten desserts overeenkomstig de jaargetijden zijn. 'In het voorjaar mag het dessert licht zijn, zo licht als het ochtendlicht. Bijvoorbeeld amandelcrème met appelbloesemsaus of pepermuntparfait met champagnesabayon. Zomers is er behoefte aan een dessert dat verfrist en fruitig en rijp van smaak is. Bijvoorbeeld een in boter en honing gesauteerde nektarin met een koude amandelsabayon en frambozen of een gratin van ragfijne appelschijfjes. 's Winters kunnen de desserts rustig warm zijn. Bijvoorbeeld een pudding van specerijen met een Bordeauxsaus'.

legende

Ondertussen begint Hans Josef in vakkringen zo iets als een legende te worden. Hij krijgt talrijke aanbiedingen, ondermeer van "Le Circle" in New York. Maar zijn eigenzinnige hoofd staat allang ergens anders naar. Nu hij de pâtisserie veranderd heeft, wil hij toch ook zijn know-how verder geven. Het idee voor een school. beter gezegd een studio ontstaat. En ondanks alle strubbelingen heeft hij die nu in Koblenz op poten gezet.

pâtisserie royale

'Wij vieren hier niet alleen het einde van de dikmaker, wij creëren iets nieuws: licht, eenvoudig, creatief en harmonisch in optiek en smaak. Het dessert moet het menu kronen. Mijn studio noem ik daarom Pâtisserie Royale'. 

 

 

 

 • v.l.n.r. Stephan van der Ven, Hans Josef Decker, Ine Droogh-Goossens en Jan van Lissum
 • v.l.n.r. Stephan van der Ven, Hans Josef Decker, Ine Droogh-Goossens en Jan van Lissum
 • Ine Droogh-Goossens en Hans Josef Decker
 • Dessert uit de pâtisserieschool van Hans Josef Decker
 • Hubrecht Duijker en Ine Droogh-Goossens in de nieuwe wijnkelder van 'De Graaf van het Hoogveen'
 • Allard Botenga en Jan van Lissum
 • vlnr Hubrecht Duijker, Ine Droogh-Goossens, Stephan van der Ven, Hans-Josef Decker, Jan van Lissum en Fon Zwart
 • Hans-Josef Decker en Ine Droogh-Goossens
 • Dessert uit de pâtisserieschool van Hans Josef Decker

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine