Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Tips om te tafelen | Hubrecht Duijker | Financieele Dagblad

Datum: 18-03-1983

 

Badhotel Zeerust te Noordwijk aan Zee begint te lijken op een soort scholinginstituut voor jonge chefkoks.

Het lukt Ine Droogh-Goossens - die samen met haar man Joop het bedrijf en vooral restaurant De Graaf van het Hoogveen leidt - steeds weer om al dan niet sluimerende talenten in jonge koks tot volle ontwikkeling te brengen. Vorig jaar vertrok chef Henk Savelberg om in Scheveningen zijn restaurant Seinpost te openen.

speciaal wijnmenu

Voor hem in de plaats kwam Paul van der Mey (26). Hij kookt uitstekend. Dat bleek uit o.a. een parfait van zwezerik met Tokaji Aszú, uit kammosselen (ofwel coquilles Saint-Jacques) die zeer vers en vrijwel rauw geserveerd werden met kaviaar en een heerlijke saus, uit in spinazie gestoomde zeebaars, uit duivenborst met ingekookte vintage port en uit andere gerechten die ik bij een speciaal wijnmenu genoot.

Vlekkeloze kwaliteit

Zo'n menu bestaat uit acht gangen plus een kleinigheid vooraf en koffie toe. Per gang wordt een passende wijn geserveerd van altijd vlekkeloze kwaliteit. Bovendien krijgt men vooraf een glas Champagne en bij de koffie desgewenst een digestief. All-in prijs f 165,-- per persoon. Een dergelijk menu wordt slechts af en toe geserveerd. Daarentegen kan men elke avond een steeds wisselend vijfgangenmenu bestellen à f 90,-- waarbij desgewenst een op maat gecomponeerd wijn"menu" kan worden gedronken à f 50,--

Kookweekends

Voorts verdienen een vermelding de kookweekends die Badhotel Zeerust organiseert (het vijfgangen menu plus de wijnen, overnachting, ontbijt, kookles, lunch, gebruik van sauna of zwembad, maaltijd met de keukenbrigade tweede overnachting en ontbijt à f 325,-- per persoon). Adres: Quarles van Uffordstraat 103, Noordwijk aan Zee (01719-14323) 

 wijndiner maart 1983

 

Auteur: Hubrecht Duijker | Financieele Dagblad