Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

LOIRE | STEPHANE BERNAUDEAU | LE CHENIN HAUTE COUTURE

Datum: 10-07-2011

 
levenswerk

In Anjou gaat Stéphane Bernaudeau door voor een abnormaal kritische Guy die het zich onnodig moeilijk maakt want waarom persé droge witte wijn willen maken van een druif die zich in optima forma leent voor alle smaken van zoet tot droog naar bubbels. Ben je dan niet slaaf van je eigen passie om zo in je eentje te ploeteren voor slechts een klein aantal flessen per jaar. Tja. Wel als je een absoluut volmaakte witte wijn wilt maken mét ruggengraat. Die precies, strak, zuiver en oneindig puur is. Waar zout en finesse en terroir spreken.

POURRITURE

Met een wijngaard van 3ha met vooral leisteen en zand heeft Stéphane zijn handen vol aan het temmen van de Chenin die van nature productief is. Uiterst belangrijk is het tijdig constateren van pourriture ofwel rotting dat er veelvuldig voorkomt. Tijdens de oogst verklaart iedereen hem voor gek als hij voor 3ha gedurende 6 dagen 24 plukkers heeft rondlopen. Bovendien heeft hij aan het begin van de wijngaard twee tafels staan waar nog eens 8 mensen de druiven opnieuw sorteren omdat datgene dat overblijft in super gezonde staat moet zijn.

Je suis un peu fou mais des vins chics c'est le vendange! Natuurlijk ziet hij dat anderen sneller oogsten en rijpere druiven hebben maar hij wil complexiteit en finesse in plaats van 'rondeur'

MAGIE

La haute gamme Les Nourrissons Vignes Centenaires, Les Terres Blanches en Les Onglés zijn wijnen die de grenzen van je smaakvermogen aftasten. Briljant en precies met de identiteit en de nuance van alle karakteristieken die de magie van de Chenin kenmerken. Stéphane zelf is nooit tevreden. J'adore le côté élégant, dentelle, finesse, pure, droit, net et précise. Ik heb dit soort smaken in mijn hoofd en die wil ik elke keer opnieuw evenaren. Ook als de illusie hem in 2016 en 2017 op desastreuze wijze wordt ontnomen als hij door de zeer strenge vorst alle twee jaargangen zo goed als verliest.

CULTSTATUS

Stéphane Bernaudeau. Eén brok passie. Een prachtmens. Soms verlegen, soms angstig, soms grappig en charmant maar voor alles bevlogen met als levenswerk slechts een doel. Zonder compromis een legendarische witte wijn maken met de expressiekracht van de Chenin. Stéphane Bernaudeau is de afgelopen jaren naar de top gestegen. Zijn wijnen hebben een cultstatus bereikt naarmate de mensen zich de ongeëvenaarde kwaliteit realiseerden en zich verbaasden over de complexiteit van de wijnen en het potentieel om te ouderen.

De wijnen van Stéphane Bernaudeau worden nu door maniakale verzamelaars wereldwijd gezocht en alom geprezen. 

Op allocatie

 

 


 

 
Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine