Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

LOIRE | STEPHANE BERNAUDEAU | LE CHENIN HAUTE COUTURE

Datum: 10-07-2011

 

 • Stephane Bernaudeau
 • Stephane Bernaudeau
 • Stephane Bernaudeau
 • Stephane Bernaudeau
 • Nu is Stéphane in het bezit van 2,5 hectare verdeeld over drie regio's. De witte Chenin voor Les Nourrissons VV Centenaires (1500 flessen) bevindt zich in Aubigné sur Layon, Les Sables (1300 flessen) in Thouarcé en Les Terres Blanches (1300 flessen) in Cornu. De wijngaarden voor Gamay, Grolleau en Cabernet Sauvignon voor Les Vrilles (800 flessen) en La Chantelée (1000 flessen) liggen ook in Thouarcé.
 • Stephane Bernaudeau

de natuurlijke wijn beweging

Er is geen twijfel! De Loire is de bakermat van de natuurlijke wijn beweging. Deels is dit te wijten aan een marginaal klimaat en deels aan de enorme inzet in de wijngaard van een verbazingwekkend aantal wijnbouwers die organisch en zelfs biodynamisch werkt. Dit vraagt moed en een duidelijke strategie  en vereist een pro actieve en systematische aanpak.

naakt en puur natuur

Biodynamisch is een discipline die de wijnbouwer niet alleen leert begrijpen hoe te reageren op het ritme en de grillen van de natuur maar ook leidt tot betere landbouwpraktijken ter bevordering van de gezondheid van de wijnstok en de druif zelf. De buitensporige toewijding van de wijnbouwers gaat vaak zover dat er helemaal niet, of zo weinig mogelijk wordt ingegrepen. Dus geen chemische toevoegingen,  alleen natuurlijke gisten, geen filtratie, geen klaring en weinig of helemaal geen zwaveltoevoeging. De wijnen smaken naakt en puur natuur en  worden gekenmerkt door een perfecte zuurgraad met wilde aroma's en een geur van landelijkheid. Lijken soms een tikje geoxideerd en een beetje imperfect maar dat zijn ze niet. Bovendien is de smaak  zo natuurlijk en betoverend dat het vaak moeilijk is om terug te keren naar de gangbare wijnen. Minder ervaren drinkers vinden die imperfectie storend omdat het niet voldoet aan hun specifieke smaak en sommige critici vinden het geen wijn omdat zij niet vertrouwd zijn met natuurlijke wijn. Zij willen wel natuur maar de natuur proeven niet. Terwijl het juist wijnen zijn met een onweerlegbare uiting van hun identiteit en individualiteit in een wereld waar alles homogeen is.

les nourrissons vv centenaires klassieke grootheid

Je moet wel enige ervaring hebben met wijnmakers als Nicolas Joly en Mark Angeli om de wijnen van Stéphane Bernaudeau te begrijpen en te kunnen rangschikken want zijn witte Anjou Les Nourrissons begraaft elke andere en roept associaties op van een klassieke grootheid! Deze Chenin van 100 jaar oude stokken is exceptioneel en kan zich meten met de allergrootste in de Loire. 

franse autoriteiten beu

Net als veel volgelingen van Nicolas Joly en Mark Angeli is ook Stéphane van het keurmerk AOC voor wijnen afgestapt en heeft hij gekozen voor de simpele omschrijving tafelwijn of wel Vin de France. Een benaming  die staat voor wijn gemaakt door opmerkelijke puristen die vanuit een diepgaand respect voor het terroir oproepen tot het maken van pure en natuurlijke wijnen en voor een essentiële harmonie tussen de mens en de natuur. Stéphane was het beu om zich bij de Franse autoriteiten steeds weer opnieuw te moeten verantwoorden voor de rijpheid van zijn druiven en voor het voorgeschreven alcoholgehalte. En of hij wil klaren of filteren kan hij zelf wel bepalen. Daar heeft hij de Franse bureaucratie niet voor nodig. Hoe het moet heeft hij natuurlijk allemaal bij zijn leraar en mentor Mark Angeli gezien die hem met zijn neus op de feiten drukte. Zijn ware roots liggen in de bosbouw waarvoor hij ook heeft gestudeerd. Maar in de regio Thouarcé was geen werk te vinden. En het eigenzinnige karakter van Mark Angeli en zijn filosofie sprak hem wel aan. Stéphane is ongelooflijk dankbaar dat hij in 1993 bij Mark de kans heeft gekregen om zich tot een gepassioneerd wijnmaker te ontwikkelen. En dan te bedenken dat hij Anjou wijnen vroeger maar suikerwater vond. In 1999 kan hij al gedeeltelijk voor zichzelf beginnen en in 2004 worden zijn wijnen door Ecocert gecertificeerd. 

ZONDER BOTRYTUS

Voor alle witte wijnen geldt zoveel mogelijk pure rijpe druiven oogsten zonder botrytus. De wijnen worden gemaakt met een minimum aan zwavel. De flessen worden handmatig gevuld en geëtiketteerd en afgesloten met biologische bijenwas van natuurlijke pigmenten. Vervolgens blijven de flessen 15 dagen rechtop staan tot de druk in de fles gedaald is. Daarbij heeft Stéphane gelukkig veel hulp van zijn papa en van zijn lieftallige vrouw Isabelle die dagelijks een handje toeschiet ook al heeft zij haar handen vol aan haar eigen job en aan hun twee jonge kinderen. Dit ambitieuze stel doet de wereld versteld staan.

If you would like an allocation of the 2018 wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.


NIEUWE JAARGANG 2019 EIND 2020


OP ALLOCATIE

blanc 2018 | LES ONGLES | CHENIN  | UITVERKOCHT

blanc 2018 | LES TERRES BLANCHES | CHENIN | UITVERKOCHT

blanc 2018 | LES NOURRISSONS VV | CHENIN | UITVERKOCHT

 


 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine