Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

BORDEAUX | LOIC PASQUET | LIBER PATER | VIN DES DIEUX DIEU DU VIN

Datum: 24-02-2012


 • The Liber Pater Experience in Manoir Inter Scaldes in Kruiningen foto Niels Brevet 01.jpg
 • The Liber Pater Experience in Manoir Inter Scaldes
 • The Liber Pater Experience in Manoir Inter Scaldes
 • The Liber Pater Experience in Manoir Inter Scaldes
 • The liber Pater experience in Manoir Inter Scaldes

verliefd

Loïc werd verliefd op wijn toen hij nog heel jong was. Sinds die tijd was het altijd zijn droom om een eigen wijngaard te bezitten en om zijn eigen wijn te produceren. Voordat hij zijn leven wijdde aan wijn was hij als auto-ingenieur verbonden aan Peugeot. Tegelijkertijd bracht hij al zijn vrije tijd door op zoek naar een kleine wijngaard met fijn terroir. Aan het vinden van wat eens de Liber Pater wijngaard zou zijn ging vijf jaar uitgebreid onderzoek vooraf. Toen de gelegenheid zich voordeed kocht Loïc de wijngaard en zegde onmiddellijk zijn baan als ingenieur op. Dat was in 2006. Sindsdien heeft hij al zijn tijd, geld en inspanningen besteed aan deze schijnbaar mysterieuze poging in de wijnbouw. 

20.000 wijnstokken per hectare

De wijngaarden momenteel in productie zijn onder andere Cabernet Sauvignon en Merlot met wijnstokken van minstens 40 jaar oud. De Semillon wijnstokken zijn meer dan 80 jaar oud en worden gebruikt voor het maken van droge witte en/of zoete witte wijn afhankelijk van de jaargang en de specifieke omstandigheden. Tevens zit Loïc midden in een proces van aanplanting in zijn wijngaard van een aantal zeer oude druivensoorten. Dit zijn rassen als Castets, Mancin en Pardotte. Variëteiten die al in de wijngaarden van Bordeaux voorkwamen, voordat zij werden verwoest door de phylloxera wijnluis in de laatste decennia van de 19e eeuw. Vandaag is zijn wijngaard de enige in Bordeaux - of waar dan ook in de wereld - waar deze rassen worden verbouwd. Daarnaast plant hij de stokken met een extreem hoge dichtheid van 20.000 wijnstokken per hectare. Dat is twee keer de plantdichtheid van de Premiers Grands Crus in de Médoc. Om aanvallen van de phylloxera te voorkomen legde Loïc drie kleine meren aan, waardoor hij de wijngaard als het nodig is onder water kan zetten omdat de phylloxera wijnluis niet bestand is tegen water.

spaanse ezel

Sinds Loïc in het bezit van Liber Pater is heeft hij hard gewerkt om alle aspecten van de wijngaard te verbeteren. Zijn nieuwe high-density aanplant heeft hem doen besluiten om een Spaanse ezel te kopen voor de bewerking van de grond omdat alleen een ezel smal genoeg is om de ploeg langs de rijen te trekken. Het typische ploegpaard of een os is gewoon te groot. Maar zijn lievelingspaard Olive, eens dé Franse vice-champion 2007 onder de trekpaarden mag natuurlijk wel blijven. In zijn wijngaard gebruikt Loïc geen chemische meststoffen. Taken als snoeien, vendange vert en bladvermindering worden uitsluitend met de hand gedaan met als resultaat dat alle Liber Pater wijnen biologisch zijn en gecertificeerd door Ecocert. Zijn jaarlijkse productie is van lilliputter formaat en van de meeste wijngaarden produceert Loïc slechts 1500 flessen rode wijn en 300 tot 600 flessen van de droge en/of zoete witte wijn.

de quintessence van de betovering

Zijn filosofie, zijn doel is duidelijk en heel simpel. Hij wil dé perfecte wijn maken en niet alleen maar een echt goede wijn. Hij wil dat het één van de meest gevraagde wijnen in de wereld wordt, exclusief, en zelfs een beetje elitair. Het bereiken van het ideale, de Quintessence van de betovering. Dit is ook de reden waarom hij er voor koos om geen van zijn wijnen uit 2008 onder de naam Liber Pater te verkopen. Eenvoudig weg omdat zij niet voldeden aan de kwaliteitsnorm die hij aan Liber Pater stelt. De kunst van het huis Liber Pater is om de druif te veredelen tot een onsterfelijke materie....tot een uitzonderlijke wijn. Een smaak zonder weerga, verzegeld in een unieke fles die de fijnheid en de elegantie van de Liber Pater collectie onthult. Rond, soepel, evenwichtig, van grote lieflijkheid. De enige juiste uitdrukking voor delicaat en subtiel. Om deze belangrijke investeringen en keuzes te financieren verkoopt Loïc zijn wijn voor een hoge prijs maar niet via de reguliere kanalen dus niet aan Courtiers in de handel in Bordeaux. Hij wil zijn verzamelaars, wijnprofessionals en nerds persoonlijk leren kennen en reist liever zelf de hele wereld af op zoek naar individuele liefhebbers die niet alleen enthousiast zijn over zijn wijn maar ook over de originaliteit van zijn werk en aanpak.

gérard puvis 

Uit het oogpunt van schoonheid koos hij een mooie vorm voor de fles: de Byblos. Bovendien is het etiket anders dan alle andere en omringt de gehele fles. De beroemde Franse kunstenaar Gérard Puvis, die vanavond met zijn vrouw Annick in ons midden is, heeft hij gevraagd het Liber Pater etiket vanaf 2006 te willen ontwerpen want onder zijn handen worden de meest onwaarschijnlijke materialen schitterende kunstwerken. Gérard heeft een goed beeld van de wereld en maakt deel uit van de hedendaagse belangrijke creatieven. Gérard creëert elk jaar een ander label met als missie niet alleen een esthetisch aantrekkelijk etiket maar ook een etiket dat verteld over de jaargang. De gelimiteerde uitgave van deze kostbare fles wordt op elke bijeenkomst tijdens het Libéralia feest gepresenteerd. Het etiket 2006 viert bijvoorbeeld het Liberalia Festival en 2007 gaat over de bladeren, terwijl voor het etiket van 2009 gekozen is voor het voorjaar en het wel en wee rond de harde hagelbuien.

guala 

Loïc heeft ook vraagtekens bij het gebruik van de kurk gezet. Voor hem varieert de porositeit van het traditionele kurkmateriaal van jaar tot jaar en voldoet niet meer aan de huidige kwaliteitseisen. Dus koos hij voor de Guala, die eruit ziet als een zetpil maar dezelfde trage zuurstofvoorziening biedt voor elke fles en uitgevonden is door de auto-industrie en wel door een ondermonteur van Ferrari.

sprookje

En het kan geen toeval zijn dat wij vorig jaar Liber Pater als eerste aanvinkten op een lange lijst met wijnen tijdens een van de georganiseerde Offs buiten de Vinexpo om. Ons was niets bekend over Liber Pater maar de ziel van de wijnen en het verlangen van het imago, trickerden ons zo dat we het risico namen en de volgende dag naar Barreyre reden in Landiras in de middle of nowhere. Naar twee gepassioneerde jonge mensen die we nog maar net hadden leren kennen. Met zóveel inspirerende en revolutionaire bevlogenheid dat we het opwaaiende stof op de fles in Bordeaux al voelden aankomen. Het werd een periode van kijken, praten en proeven. Iedere keer als Liber Pater voorbij kwam schoven we ons plan van tafel maar we konden het sprookje niet uit ons hoofd zetten. Een sprookje dat het verdient om aan de wereld verteld te worden. Een sprookje dat gaat over schitterende en volstrekt unieke wijnen met magische energie. Met niet alleen een beeldschone naam maar dankzij de kunstzinnige benadering van Gérard Puvis ook met de mooiste etiketten.

the liber pater experience

Het verhaal en het avontuur waren voor ons zo vanzelfsprekend en zo overtuigend dat we tot een unaniem oordeel kwamen: The Liber Pater Experience moet gevierd worden! Overal in de wereld. Uit respect voor traditie en om mensen bij elkaar te brengen en nieuwe jaargangen te ontdekken. Liber Pater wekt een mysterieus gevoel op en ontvouwt aan een ieder de uitdrukking: 'luxe wijn' in de meest gelukte, absolute en nobele vrije vorm. De eerste Liber Pater Experience was op maandag 12 maart 2012 in Manoir Inter Scaldes** Groots en memorabel!

TOPCHEFS PROEVEN DEN HAAG CLOS LANDIRAS EN.....LIBER PATER

LIBER PATER WIJNBESCHRIJVING DOWNLOAD PDF

ABOUT LOÏC PASQUET DOWNLOAD PDF

 


 

 

 

 

 


 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine