Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

JURA | ADELINE HOUILLON & RENAUD BRUYERE | UN VIN NATURELLEMENT FAIT

Datum: 21-11-2012
 

MOMENT SUPRÊME

Adeline Houillon en Renaud Bruyère studeerden allebei aan de gerenommeerde Hotelschool in Tain l'Hermitage waar Renaud ook geboren is. Adeline is de zus van Emmanuel Houillon en tot 2011 werkten zij samen op het domein van Pierry Overnoy. Voordat Renaud in 2004 bij Adeline in Pupillin kwam wonen was hij Chef de Cuisine maar hielp ook in de wijngaard van Stephan Tissot. De ambities van Renaud waren niet onopgemerkt gebleven dus moedigde Stephan Tissot Renaud aan om het stukje wijngaard Les Tourillons over te nemen op een van de hoogst gelegen percelen rond Arbois op 400 meter. Het perceel was in 1970 opnieuw aangeplant met Chardonnay, Savagnin en een beetje Trousseau en werd door de jaren heen onderhouden door verschillende eigenaren. Renaud en Adeline begonnen direct met organische wijnbouw en in 2011 werden er 250 flessen rood en ongeveer 700 flessen wit gemaakt en happy us, wij waren erbij. Op het moment suprême!

gedroomd huwelijk

Naast de opvoeding van hun drie kinderen werkt Adeline full-time mee waarbij de focus ligt op een volledig natuurlijk verloop zowel in de kelder als in de wijngaard. Beide geloven heilig in een gedroomd huwelijk voor een wijn mits van gezond terroir en van gezonde druiven waar niets aan hoeft te worden toegevoegd. In 2012 lacht het geluk Renaud en Adeline toe en kunnen zij een organisch bewerkt perceel in Pupillin, dat ook Ploussard voortbrengt bemachtigen. Hiermee komt de productie op ongeveer 3500 flessen. In 2013 zijn zij nog eens verzekerd van 2 ha extra waarvan een gedeelte al organisch bewerkt is en het andere nog in conversie. De werkwijze is onvoorwaardelijk die van de leer van de biodynamie.

FINGERSPITZENGEFÜHL

Als er iemand in staat is om bellen te laten rinkelen en mensen versteld doet staan van intuitive flair en aangeboren Fingerspitzengefühl voor vinificatie dan is het wel Adeline. Zij heeft niet alleen gevoel voor kwaliteit, subtiliteit en detail, maar zij weet ook de toon te zetten tot tevredenheid en dat brengt een geluksgevoel bij iedereen die haar kent.

Met vrijwel niets hebben Adeline en Renaud iets weten neer te zetten dat je zult raken. Het gaat niet zomaar, dat weten zij allebei maar voor bevlogen wijnmakers die denken tot in het allerkleinste detail gaat alles altijd lukken.

 

le vin parle tout simplement!


 

  


Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine