Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

JURA | KENJIRO KAGAMI | DOMAINE DES MIROIRS | VERBLUFFEND PUUR

Datum: 02-04-2013
 • Kenjiro & Mayumi Kagami | Domaine des Miroirs
 • Kenjiro & Mayumi Kagami | Domaine des Miroirs
 • Domaine des Miroirs
 • Kenjiro Kagami
 • Mayumi | Domaine des Miroirs
 • Kenjiro Kagami


DE JURA IS EEN GESCHENK

Verliefd op de Jura besluit Kenjiro Kagami uiteindelijk de wijngaard in Grusse te kopen, want de druiven in de Elzas en in de Bourgogne zijn veel te duur. Dat door de ligging naast het bos druiven kunnen beschadigen door wespen deert hem niet want hij heeft zijn hart definitief verloren aan deze schitterende plek en de stilte van Sud Revermont. Eenvoudig is het allemaal niet, maar een geschoold ingenieur van Hitachi kan wel tegen een wijntje. Passie voor de druif heeft hij altijd al gehad en daarom neemt hij in 2001 een rigoreus besluit. Hij vertrekt voor goed uit zijn geboorteland Japan naar Frankrijk. Ambitieus begint hij met het leren van de Franse taal die hij snel onder de knie heeft. In 2002 volgt hij een studie oenologie. Loopt stage in Chambolle Musigny om dan in 2004 in Cornas bij niemand minder dan Thierry Allemand te gaan werken. Een geheel andere kijk op wijn, op natuurlijke wijn, vindt hij in de Elzas bij zijn geestelijk vader en inspirator Bruno Schueller - that anything but main stream guy - waar hij 8 jaar blijft. 

DOMAINE DES MIROIRS

Ondertussen is de altijd vrolijke Mayumi die hij in Tokyo heeft ontmoet en in Japan een bekend rozenkweeksters is overgevlogen uit Japan om samen te dromen van een eigen wijngaard. Een van mergel en kalksteen omdat die wijnen voortbrengt met zowel frisheid als ook complexiteit. Hij is een groot fan van de Chenin Blanc en heeft zeker ook in de Loire rondgekeken, maar toen hij door Bruno Schueller werd voorgesteld aan Emmanuel Houillon en Jean-François Ganevat had hij het snel bekeken. Ganevat had hem gewezen op een waanzinnig mooi gesitueerde wijngaard op de hellingen net boven het dorpje Grusse niet ver van Rotalier, dat in 2004 door het dorpscollectief onder leiding van de burgemeester enthousiast was aangeplant in een poging om de wijncultuur in het dorp te doen herleven. De wijngaard mag dan een beetje verwaarloosd zijn maar is in de loop der jaren nooit chemisch bespoten. Vanaf de start opteert hij onmiddellijk voor Ecocert en al zijn wijnen dragen officieel het label. Ook al heeft hij in 2011 moeite met zijn allereerste oogst omdat hij niet de benodigde apparatuur ter beschikking had en vaak materiaal moest lenen en repareren waren de zorgvuldig met de hand geplukte druiven supergezond en van sublieme kwaliteit. Collega's, vrienden en kennissen helpen hem graag en houden bovendien een oogje in het zeil.

De magie van kenjiro

Kagami en Mayumi bezitten momenteel 1,5ha Chardonnay, 1ha Savagning, 40are Poulsard en 20are Trousseau van wijngaarden vol kruiden en bloemen die geplukt worden voor thuis. Alle wijnen worden ongefilterd opgevoed op houten vaten zonder zwavel. Regelmatig zijn we te vinden in Grusse en ook dit jaar hebben we nog uit diverse vaten geproefd. Een opeenstapeling van cuvées die soms zelfs de grenzen van je smaakvermogen aftasten. Steeds briljant en precies met de identiteit en de nuances van alle karakteristieken die de magie van Kenjiro Kagami kenmerken.

Vandaag worden de wijnen van Kenjiro Kagami worldwide gezocht en alom geprezen.

 

 

  


 

 

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine