Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

MOEZEL | BEI RUDOLF & RITA TROSSEN BEWEGT SICH WAS | PURUS

Datum: 30-05-2013

 

  • Rudolf Trossen
  • Rita Trossen
  • Trossen
  • PURUS
  • Rudolf & Rita Trossen
  • Rudolf & Rita Trossen
  • Rita Trossen
  • Rudolf & Rita Trossen  


 

 

UNIEK EN ONMISKENBAAR 

Toen vader Trossen na de oorlog gehandicapt terugkwam van het Russische front moet de nog jonge Rudolf al het spuitwerk in de wijngaard alleen doen en hij ontdekt al snel dat hij overgevoelig is voor chemicaliën. Hij heeft nog geen idee of hij het werk van zijn vader wil overnemen maar zijn allergie doet hem stilletjes in een andere richting denken en hij begint voorzichtig over Ecologie te lezen. Hij komt erachter dat de biologisch-dynamische wijnbouw niets te maken heeft met New Age overtuigingen of sociale romantiek maar voortkomt uit de wetenschap van het leven. Uit de geesteswetenschap van Rudolf Steiner, de meest geavanceerde landbouwmethode die er is. 

In 1978 besluit hij om samen met zijn vrouw Rita met de traditionele wijnbouw van zijn familie te breken en over te schakelen op de biologische, zich ervan bewust dat biodynamisch meer betekent dan alleen maar afzien van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en andere giftige stoffen. Voor Rudolf en Rita Trossen wordt wijn verbouwen een mentale verantwoordelijkheid, een biodynamische weg, een avontuur, een droombaan. Spannend, vermoeiend en toch zaligmakend want om het geluk van het resultaat van alle inspanningen later met gelijkgestemden te kunnen delen en de ervaringen met vrienden en kennissen te kunnen uitwisselen zal oneindig zijn.

RIESLING PURUS

Rita en Rudolf hebben vooral Riesling aangeplant en de meeste wijnstokken staan op uiterst steile hellingen. Het doel van hun inspanningen is om expressieve en individuele wijnen met structuur en elegantie te maken. Soms verbaast het hen wel dat de complexiteit van de wijnen steeds verder toeneemt. Het is hen niet helemaal duidelijk of dit komt door hun toewijding of door het spaarzaam gebruik van technologie en machines. Of dat het komt door het homeopathisch verzorgen van de wijngaard en door het weglaten van krachtige meststoffen of door de juiste afweging van het gebruik van biodynamische supplementen. Het is hen echter wel duidelijk dat het voor een wijnboer een leven lang duurt om een uitgeputte en verarmde bodem weer vitaal en gezond te krijgen. Om originaliteit te behouden zien zij af van alle onnodige operaties die de wijnen stressen of vervreemden. Door voorzichtig met de hand te oogsten, zacht te persen en langzaam met natuurlijke gisten te werken ontstaan wijnen die uniek en onmiskenbaar zijn. De uitdaging is een wijngaard voort te brengen die eens tot erfgoed wordt.

 

OP ALLOCATIE

NIEUWE JAARGANG 2019 IN 2021

vin blanc 2016 | PURUS EULE  | RIESLING 

vin blanc 2017 | PURUS EULE  | RIESLING 

vin blanc 2017 | PURUS KESTENBUSCH | RIESLING 

vin blanc 2016 | PURUS MADONNA | rSL  

vin blanc 2017 | PURUS MADONNA | RIESLING 

vin blanc 2017 | LAY | RIESLING | uitverkocht

vin blanc 2017 | PURUS SCHIEFERGOLD | RIESLING

vin blanc 2018 | PURELLUS | PET NAT | RIESLING 

 

Besuch einer Gruppe Dänischer Sommeliers im Ökoweingut Rita und Rudolf Trossen in Kinheim Kindel Mosel / copyright: Wolfgang Jung / Delfin Film Schorndorf 2011

 

VINUM 05 2016 | NATURWEIN TROSSEN | HOMÖOPATHISCHER PFUNDSKERL 

lees meer... download pdf


 

 



 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine