Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

BEAUJOLAIS | PHILIPPE JAMBON | NATURE DE CHEZ NATURE

Datum: 29-03-2014


Philippe Jambon is no role model. He's a real man modeling his own life. He hunts for rich experiences, amazing wines, and unforgettable tastes. He counts grapes and collects the juice. They are the trophies of his life. The souvenirs remind us of his acts. Sometimes he goes off the rails and over the edge. Sometimes he falls and sometimes he crashes. But always in style. Always surprising. Always with pride. And with a smile. Feeling surprisingly confident. His wines shape our personality, make us interesting, and make us who we are and who we want to be. No Philippe, no story. No Cathérine, no Philippe.

koorddansen

Ik durf te wedden dat u niet weet dat er een anti-zwavel lobby gaande is maar wel dat er wijnmakers zijn die wijn proberen te maken zonder zwavel en dat dit meestal rebellen en excentriekelingen zijn die meer tijd doorbrengen met geiten dan met mensen en dat sommigen onder hen echt grote wijnen kunnen maken maar zich nooit bezig houden met iets akeligs als bureaucratie. Godzijdank! Het maken van wijn zonder zwavel is ongelooflijk riskant en is te vergelijken met koorddansen zonder net. Sommigen slagen erin en doen dit briljant maar veel wijnmakers kunnen het niet en doen het ook niet. Dus voegen zij zwavel toe. 

LA TRANCHE - UNE TRANCHE

Cult wijnmaker Philippe Jambon uit Chasselas is wars van zwavel en wacht net zo lang tot zijn wijn naar eer en geweten klaar is. Dat kan soms 5 tot 10 jaar duren. Hij is altijd een van de laatsten met oogsten omdat niet alleen de druiven maar ook de stelen rijp moeten zijn. Nog niet zo lang geleden viel er iets te vieren op het domein. Philippe en zijn vrouw Cathy hadden eindelijk weer wijn. Wijn van hun eigen 4 hectaren. Drie jaar lang waren alle percelen keer op keer verhageld. In 2008, in 2009 en in 2010. Ja er was één vaatje Disse van de druiven die de hagel overleefd hadden en ook in 2012 is er helemaal niets. Dus je kunt je de vreugde van Cathy en Philippe voor de goede jaargang 2011 wel voorstellen. Beiden waren in super vorm. Super blij en super trots! Daverende blijdschap ook bij de fans en liefhebbers want La Tranche is terug. Niet Une Tranche maar La Tranche! Als Philippe achter de wijn van een bevriende wijnmaker kan staan plakt hij er zijn naam en zijn etiket op zoals bijvoorbeeld bij Une Tranche de la Chapelle by Gérard Belaïd of Une Tranche Made in Chenas by Louis Damien Bouchacourt om aan te geven dat iedereen die zwavelloze wijn met een gerust hart kan drinken.

GETEMDE WIJNEN

Philippe staat in de natuurlijke wijnwereld bekend als een van de meest bezeten kwaliteitsfanaten. Met zijn aanstekelijk enthousiasme stimuleert hij veel wijnbouwers in de regio om ook volgens zijn filosofie te gaan werken. Philippe heeft zelden wijn te koop omdat moeder natuur bijna nooit vriendelijk om de hoek komt kijken maar desondanks zal hij nooit in de wijngaard ingrijpen. Ook al heeft hij geen oogst. Wat mij altijd opvalt bij de wijnen van Philippe is het meesterschap waarmee hij de excessen in zijn wijnen weet te temmen. Wat een beheersing van alcohol en tannine. Wat een genot, Bruyère sur la Roche met zijn rijke en geconcentreerde smaak waarin de traditionele warmte van de gebotrytiseerde Chardonnay subliem wordt gecombineerd met het evenwicht en de verfijning van de Gamay. Al zou je bijna denken dat het Pinot Noir is. Top Pinot Noir.

U kunt zich misschien wel voorstellen dat we blij zijn om tot het kleine groepje gepriviligieerde wijnimporteurs te behoren dat jaarlijks (als moeder natuur het tenminste toelaat) een kleine hoeveelheid krijgt toebedeeld. De wijnen van Cathy & Philippe Jambon zijn uiterst zeldzaam en zo geliefd dat fans van heinde en ver proberen een paar flesjes te bemachtigen.

Alle wijnen zijn vaak op voorhand al uitverkocht. 

DE PERCELEN 

LES BALTAILLES 2011 - Gamay - 20 HL/HA  voor 40& afkomstig van wijngaarden van 60 tot 80 jaar oud en voor 60% van 45 jaar oud. Zwarte donkerpaarse kleur met in de neus diep zwart fruit en een nobele zwoelheid van specerijen die zeldzaam is. Als een vuistslag maar met fluwelen handschoen. Complex, lang en ook hier super verteerbaar. Krijgt van ons een prominente plaats op tafel bij uitgesproken gerechten. 

BRUYÈRE SUR LA ROCHE 2011 - Gamay tikje Chardonnay - onder afficionado's de Pata Negra van de Beaujolais gedoopt. Hier is ter vervolmaking van harmonie en evenwicht 10% gebotrytiseerde Chardonnay van de Grande Bruyère 2004 vermengd met La Roche Noire waardoor een buitengewoon energieke en inspirerende godendrank met veel potentie is ontstaan die ongetwijfeld als 'Un Vin Hors Classe' de boeken in gaat.

LES GANIVETS 2006 - Gamay - Augustus 2006 zorgde voor krachtige onweersbuien waardoor de druiven door botrytis sneller begonnen te rijpen maar met als resultaat toch kwalitatief sublieme druiven. Bovendien heeft het lang geduurd totdat de wijn zijn balans en energie vond en in dit geval is het verbazingwekkend om na 7 jaar geduldig op het vat nog zoveel aromatische frisheid en smaak te kunnen constateren. Rijk, zeer complex. Unique

JAMBON BLAN...CHARD 2011

Rijke, complexe, fruitige, kruidige wijn. Zoals altijd verbeterde de tijd zijn evenwicht. Laatste oogst van de wijngaard Perrières van GUY BLANCHARD. Chardonnay zeer rijp geoogst eind september 2011. Langzame en lange gisting in vaten over meerdere jaren. Gebotteld in juli 2019 zonder restsuikers. Puur jus. Een monument!

LEYNES 2019

Op zoek naar de verloren Tannine. Gestructureerde maar vloeiende, tanninerijke, zoute en sappige wijn van alle percelen. Opnieuw een brandende zomer, maar een hele mooie regen voor de oogst om de wijnstok te bevrijden van waterstress. Op fles gebracht in april 2022. Puur jus.

UNE TRANCHE MADE IN CHENAS 2018

Jambon en Bouchacourt...Een hete en brandende zomer heeft een wijn met zeer sterke energie voortgebracht. Een paar zeer zeldzame zomerregens beperkten de waterstress en dus het suikergehalte van de druiven. Niettemin vergden de langzame en lange fermentaties een aanzienlijke rijpingstijd om deze wijn met een groot potentieel te kanaliseren. Kleurrijk, fruitig, kruidig, complex en gestructureerd. Zoals altijd verbeterde de tijd de balans van deze wijn die begint te 'Jambonnen'! Op fles gebracht in oktober 2021. Puur jus.

UNE TRANCHE ROSEE 2021

Jambon en Tardieu...Carrignan, Mourvèdre en een beetje Syrah, een vineuze rosé, gestructureerd, maar elegant en fijn. Een groot succes voor deze eerste wijn die we gelimiteerd aanbieden. Jambon

UNE TRANCHE DE LA CHAPELLE 2019

Jambon en Belaïd...Door de relatief hoge ligging op 400m blijft de wijn zijn enorme frisheid en energie behouden. Het is een delicate wijn waar je naar verlangt op de tafel van een Bourgondische keuken. Certain wines give magic moments where every sip tells a story

Vertaalresultat


blanc 2011 | LE JAMBON BLAN...CHARD | CHARDONNAY

rouge 2014 | Le ROUGE SOLERA DE 15 ANS | GAMAY 

rouge 2019 | leynes | GAMAY 

rouge 2019 | UNE TRANCHE DE LA CHAPELLE | GAMAY

rouge 2018 | UNE TRANCHE MADE IN CHENAS | GAMAY 

rouge 2018 | UNE TRANCHE MADE IN CHENAS | GAMAY | MAGNUM

 2021 | UNE TRANCHE ROSEE | CARRIGNAN & MOURVEDRE & SYRAH


 

 

 


 

 

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine