Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

LOIRE | SYLVAIN MARTINEZ | ULTRA TALENTED ARTISAN

Datum: 31-03-2017


 

Er is geen twijfel! De Loire is de bakermat van de natuurlijke wijn beweging. Deels is dit te wijten aan een marginaal klimaat en deels aan de enorme inzet in de wijngaard van een verbazingwekkend aantal wijnbouwers die organisch en zelfs biodynamisch werkt. Dit vraagt moed en een duidelijke strategie  en vereist een pro actieve en systematische aanpak.

Ons enthousiasme over de loire hebben we nooit onder stoelen of banken gestoken. We zijn graag in de Loire. Grote wijnen worden hier immers geboren. Wijnen waar we dol op zijn. Omdat ze zo lekker zijn zoals de wijnen van Sylvain Martinez. 

Sylvain besteed veel aandacht aan en in de wijngaard, oogst altijd op het juiste moment om het typische chenin aroma  te behouden. Welke wijnen je ook van hem proeft ze blinken allemaal uit in puurheid. Zijn loepzuiver en met precisie gemaakt van een gezonde vulkanische en leistenen bodem. In de voetsporen van zijn grootvader werkt hij respectvol en in harmonie met de natuur.. Voordat hij zijn eerste wijn maakte deed hij ervaring op bij Mark Angeli en werkte hij 10 jaar lang zeer nauw samen met Olivier Cousin die hem niet alleen de fijne kneepjes van de wijnbouw maar ook het omgaan met het paard heeft geleerd.

Na een lange zoektocht en immens veel geluk heeft Sylvain de magistrale kelders van de l 'Abbaye de Saint-Maur in Thoureil kunnen overnemen wat zijn leven een totaal nieuwe wending geeft. Na 40 dagen sloop en 9 maanden verbouwing maakt hij er zijn eerste wijn. Handmatig geoogst en streng geselecteerd in kleine cassettes. Een langzame vinificatie onder lichte druk met behulp van een voorouderlijke pers. Veertien maanden gisting en rijping op oude vaten. Geen filtratie en geen toegevoegde zwavel. De opbrengst van 1.5 ha is een minuscule 10 hl/ha. Maar wel een gave onopgesmukt rijke Chenin, een schitterende wijn met subtiele aroma's van peer, mirabellen en kweepeer, gedroogde vruchten en kruiden. Het succes is Sylvain al ver vooruit


blanc 2020 | GOUTTE D'O | CHENIN 

blanc 2019 | VIN JOUR | CHENIN | MACERATION 

rouge 2020 | corbeau | grolleau noir 

 


 



 



Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine