
Op de hoogte blijven
Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail
Just Add Wine
from Nature with Love
Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.
most wanted wines
If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.
REFERENTIES
-
Just Add WineIne Goossens & Ries van der VlugtFeiko Clockstraat 139
-
9665 BH Oude Pekela
-
M +31(0)620198832 RiesM +31(0)651416898 Ine
Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD
LOIRE | SYLVAIN MARTINEZ | ULTRA TALENTED ARTISAN
Datum: 31-03-2017
Er is geen twijfel! De Loire is de bakermat van de natuurlijke wijn beweging. Deels is dit te wijten aan een marginaal klimaat en deels aan de enorme inzet in de wijngaard van een verbazingwekkend aantal wijnbouwers die organisch en zelfs biodynamisch werkt. Dit vraagt moed en een duidelijke strategie en vereist een pro actieve en systematische aanpak. Ons enthousiasme over de loire hebben we nooit onder stoelen of banken gestoken. We zijn graag in de Loire. Grote wijnen worden hier immers geboren. Wijnen waar we dol op zijn. Omdat ze zo lekker zijn zoals de wijnen van Sylvain Martinez. Sylvain besteed veel aandacht aan en in de wijngaard, oogst altijd op het juiste moment om het typische chenin aroma te behouden. Welke wijnen je ook van hem proeft ze blinken allemaal uit in puurheid. Zijn loepzuiver en met precisie gemaakt van een gezonde vulkanische en leistenen bodem. In de voetsporen van zijn grootvader werkt hij respectvol en in harmonie met de natuur.. Voordat hij zijn eerste wijn maakte deed hij ervaring op bij Mark Angeli en werkte hij 10 jaar lang zeer nauw samen met Olivier Cousin die hem niet alleen de fijne kneepjes van de wijnbouw maar ook het omgaan met het paard heeft geleerd. Na een lange zoektocht en immens veel geluk heeft Sylvain de magistrale kelders van de l 'Abbaye de Saint-Maur in Thoureil kunnen overnemen wat zijn leven een totaal nieuwe wending geeft. Na 40 dagen sloop en 9 maanden verbouwing maakt hij er zijn eerste wijn. Handmatig geoogst en streng geselecteerd in kleine cassettes. Een langzame vinificatie onder lichte druk met behulp van een voorouderlijke pers. Veertien maanden gisting en rijping op oude vaten. Geen filtratie en geen toegevoegde zwavel. De opbrengst van 1.5 ha is een minuscule 10 hl/ha. Maar wel een gave onopgesmukt rijke Chenin, een schitterende wijn met subtiele aroma's van peer, mirabellen en kweepeer, gedroogde vruchten en kruiden. Het succes is Sylvain al ver vooruit
|