Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

JURA | ARNAUD & MALOU GREINER | SPEKTAKEL

Datum: 18-02-2018LEEUW ZWIJN

Hét aanstormend natuurtalent in de Jura van dit moment is Arnaud Greiner. Een Leeuw Zwijn. Jong, bevlogen en vurig enthousiast. Dol op gezelschap en begiftigd met een onbedwingbare levenskracht. Met een passie voor jagen en een passie voor wijn. Arnaud heeft een soort kinderlijk vertrouwen dat bij mensen die in zijn enthousiasme delen de beste eigenschappen naar boven haalt.

Het liefst laat hij dingen die niet kunnen werkelijkheid worden. Met dromen is immers niks mis. Wat een magnifieke persoonlijkheid. En wat een wijnen. Brandschoon. Je smaakpapillen kunnen de wereld weer aan. Hier waren we stiekem nog naar op zoek. Arnaud doet geen water bij de wijn. Hij vergelijkt wijn graag met kunst. Een goede kunstenaar maakt wat hij zelf goed vindt. Zonder concessies.
‚Äč
De wijnen van Arnaud spreken tot de verbeelding. Soms in alle bescheidenheid, soms met een flinke dosis durf en moed. Zij vertellen het verhaal van een inspirerende zoektocht naar de essentie van de wijngaard.

Arnaud maakt een zeer drinkbare en energieke rode wijn La Cart'Ouche van 80% Pinot Noir en 20% Ploussard, Trousseau en Gamay. Een uiterst fijne en zeer eigenzinnige Chardonnay 'La Sortie de Route' en een buitengewoon krachtige Savagnin 'Lavenard' van 80 jaar oude stokken met prachtige bitters. De wijn 'Les Vieilles Gallines' van de armelui druif Le Melon à Queue Rouge is een waar spektakel. Als geen ander heeft Arnaud deze lokale druif in al zijn glorie weten te vangen. Dit is een waar meesterwerk.

Arnaud stelt het op prijs dat we zijn verhaal vertellen. Het verhaal van zijn wijnen die met veel liefde en weinig toevoegingen door Arnaud en zijn lieve vrouw Malou zijn gemaakt voor mensen van wie hij houdt. 

blanc 2018 | LA SORTIE DE ROUTE | CHARDONNAY

blanc 2020 | LA SORTIE DE ROUTE | CHARDONNAY

blanc 2020 | les vieilles galLineS | melon a queue rouge

blanc 2020 | lavenard | savagnin |

rouge 2021 | LA CART'OUCHE |Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine