Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

BOURGOGNE | DOMAINE DANDELION | TEMPERAMENTAL JOURNEY

Datum: 18-02-2018


Alice Feiring about morgane seuillot lees meer...

Het verhaal van de jonge Morgan Seuillot lijkt een sprookje.

Ze groeit op in de Hautes-Côtes de Beaune en na haar studies en werken overzee besluit ze terug te gaan naar huis waar ze niet alleen de kans krijgt om enkele kleine percelen wijngaard maar ook die oude Pastorie uit 1899 mét heuse kelders te bemachtigen waar ze altijd van gedroomd heeft. Als kind liep ze er dagelijks langs bij het naar school gaan. Dat dit alles niet vanzelf is gegaan laat zich raden.

Op een van de gebruikelijke zaterdagochtend markten in Beaune loopt ze Christian Knott tegen het lijf die niet alleen een passie voor wijn maar ook voor goede koffie heeft die hij met flair aan de man, dus ook aan Morgane probeert te verkopen. Het is liefde op het eerste gezicht.

Christian, Australiër in hart en nieren werkt al 8 jaar op het biodynamische wijndomein Chandon de Briailles van Francois de Nicolay en zijn voorliefde voor natuurlijke wijn en langzame wijnbouw is dus niet zo verwonderlijk. Ook Morgane is een voorvechter van natuurlijke wijn. Een zeldzaam fenomeen in de Bourgogne.

DOMAINE DANDELION

Hun schepping Domaine Dandelion is een kleinschalig, biologisch landgoed van 2 ha in de omgeving van Mavilly-Mandelot en omvat 4 kleine percelen. Het 100 jaar oude perceel Grand Charbonnière is beplant met Gamay. Op de 25 jaar oude wijngaard La Rave en de iets jongere wijngaard Bois Prévot groeit Pinot Noir en het minuscule perceel Les Gouttes d'Or is beplant met Aligoté van 60 jaar oud.

De meeste wijngaarden zijn oud en klein en profiteren van een zuidelijke ligging. De papa van Morgane bewerkt al jaren met het paard de wijngaarden van velen vignerons zoals Comte Lafond en Bizot en dus ook die van Morgane. Alle wijngaarden liggen op kalksteen (laatrijpe terroir) en op grotere hoogte van de Côtes de Beaune.

Om op een zo puur mogelijke manier te werken wordt alles of met het paard of met de hand gedaan. Het streven is naar een zo groot mogelijke biodiversiteit en gebruik van natuurlijke producten in de wijngaard dat het evenwicht en de gezondheid ten goede komt.

LA FERME DE LA RUCHOTTE

Om ziektes te voorkomen wordt er brandnetel-of knoflookthee gemaakt en in plaats van het gebruik van zwavel is rauwe melk tegen oidium zeer effectief. De laatste keer dat wij er waren zagen we niet alleen paarden, maar ook bijen, Mangalitza-varkens en kippen van La Ferme de la Ruchotte waarvan vooral de witte Bédarieux eitjes die we meekregen naar huis nog nooit zo lekker hadden gesmaakt.

Morgane is blij dat Chrisitan veel ervaring heeft met vinificatie maar Pietje Precies als ze is houdt zij altijd een oogje in het zeil. De wijnen ondergaan een totale vergisting, worden nooit gepompt want er wordt gewerkt met zwaartekracht (gravity) en worden nooit gefilterd, nooit geklaard en er wordt geen zwavel toegevoegd. We zien een oude houten wijnpers en de wijnen rijpen in oude eiken vaten. Omdat 

In een watermolen in Frankrijk wordt het papier voor de etiketten met de hand gemaakt van hennep, katoen en linnen. De voorkant van het etiket is met de hand geschreven en de rug van de etiketten is apart gestempeld. De flessen worden gewaxt met bijenwas uit Beaune.

Wat is hun geheim? Dat moet passie zijn. En een vooruitstrevende blik.nieuwe jaargang lente 2022

rouge 2017 | BOURGOGNE HAUTES-COTES DE BEAUNE | PINOT NOIR | uitverkocht

rouge 2018 | BOURGOGNE HAUTES-COTES DE BEAUNE | PINOT NOIR | uitverkocht

rouge 2019 | BOURGOGNE HAUTES-COTES DE BEAUNE | PINOT NOIR | UITVERKOCHT 

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine