Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

CHAMPAGNE | AURELIEN LURQUIN | RAUWE ENERGIE

Datum: 21-11-2018

 

 

RAUWE ENERGIE ZEGEVIERT

“Stop maar Ries. Zo vinden we hem nooit. Ik ga het nu hier vragen.”

Terwijl ik de binnenplaats oploop zie ik hem uit de auto stappen. Ik geloof het bijna niet maar hij is het echt. Aurélien Lurquin (Yen-Yen for insiders) himself. Ik geef hem een hand en steek meteen van wal.

“Je vous cherche depuis si longtemps.” J’adore votre champagne. Hij lacht, heeft geen tijd maar bofkonten als we zijn, het klikt. We gaan de kelders in. Laat in de namiddag nemen we afscheid. Voor kort want we komen snel weer terug.

De champagnes van Aurélien Lurquin spreken voor zich en hebben alles te maken met een bescheiden maar perfectionistische man die gaat tot het gaatje. Tot een biodynamisch gaatje zonder internet, zonder telefoon en zonder zwavel. Alleen in de wijngaard met zijn paard de gelukkigste man van de wereld.

Je voelt zijn focus als je de wijnen proeft. Rauwe energie zegeviert. Zijn wijnen raken je in volle snelheid met dichtheid, puurheid en vibratie. Elke cuvée is beperkt tot een of twee vaten.

CULTSTATUS

Zijn kleine productie heeft hem nu al een cultstatus bezorgd. Opvallend is het contrast tussen de honderden vaten die zijn opgesteld in grote huizen en het luttele tiental bij Aurélien.

Hij is gegroeid. Recent. Van 1.8 naar 2.5 hectare maar verkoopt slechts 20% ofwel 2000 flessen per jaar en de rest gaat naar de handel. Het streven is om het grootste deel van de druiven dat hij nu nog aan Hervé Jestin en Leclerc Briant verkoopt volgend jaar te behouden. Tot die tijd zullen we genoegen moeten nemen met een weinig van zijn zeldzame flessen.

ENGE WIJN

Witte Coteaux Champenois is voor veel wijnmakers en wijnliefhebbers altjd een enge wijn geweest vanwege het hoge zuur! Maar niets is meer te vrezen. De wijngaarden van Aurélien Lurquin zijn adembenemend. Net als vroeger past hij massieve selectie toe in een wijngaard met 70 jaar oude stokken. Daardoor behoudt hij diversiteit met grote voordelen voor wijn van hoge kwaliteit.

OM VOOR TE STERVEN

Zijn witte Coteaux Champenois, een grote Bourgogne waardig, met een complexiteit en finesse om voor te sterven is een van de allerbeste die ik ooit geproefd heb. Gember, vlierbessensiroop, bloesems van hagedoorn en door de rijpheid van de druiven perfect in balans. De verschillende bodems van klei, kalk en rode silex geven onderling opvallende smaken.

De Chardonnay-Petit Meslier is zinderend sap van grote finesse met krijtige diepte, hoog citroengehalte en zoute intensiteit.

De Pinot Meunier is bruut, rijk en vol energie, verfijnd, intens en opwindend. 

De Pinot Noir van grote kracht is gesloten maar heeft zijdeachtig en puur materiaal. 

We zijn verrukt. Verkocht. Geëmotioneerd.

De champagnes en Coteaux Champenois van Aurélien Lurquin zullen ons portfolio vol liefde verrijken.

Pure beloften die af en toe mondjesmaat binnenkomen.


 


Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine