Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

CHAMPAGNE | DOMAINE LA PARCELLE | DREAM TEAM

Datum: 22-11-2018

 

LENTEKRIEBELS

Stéphanie en Julien, beiden geboren op 4 juli 1973, hebben hun krachten gebundeld om hun gevoeligheid, vriendschap, gevoel voor familie, liefde voor de natuur en voor gezonde, mooie dingen uit te drukken. Dankzij twintig jaar wijn maken in de wijngaarden van Champagne kennen zij elk geheim achter de complexiteit van de wijnstok, hun fragiliteit en alle subtiliteiten van de bodem en de druivensoort.

Voor Champagne La Parcelle hebben zij gekozen voor veeleisende bio-dynamische methoden, perfect aangepast aan de ritmes van het leven, de lucht, de kriebles van de lente en de kilte van koelere seizoenen.

wilde drankjes

Stéphanie Chevreux, (haar achternaam betekent geiten), was naar het schijnt voorbestemd om een kleine kudde geiten op te fokken die met hun natuurlijke meststof actief deelnemen aan de harmonieuze ontwikkeling van elke wijnstok. Ze verzint ook drankjes met mest en hoorn, smeerwortel, brandnetels, paardenstaart, paardebloemen en andere wilde planten. Julien Bournazel bespuit dit met zijn oude verdamper op zijn rug, op gepaste tijden bepaald door de seizoenen en het weer. Om overbelasting van het land te voorkomen, blijft La Parcelle het hele jaar door met gras begroeid.

pinot meunier

De eerste 40 hectare, verworven in 2012 en gelegen in Barzy-sur-Marne, kijkt uit over de Marne-vallei. De tweede 30 hectare, verworven in 2016, stelt zijn 100% Pinot Meunier druiven bloot aan Connigis, in de Surmelin-vallei.

De mooie hellingen profiteren van optimale zonneschijn. Door het goed verzorgde gras voorzien van bijzonder gezond blad kunnen zij van heel ver worden onderscheiden. Het terroir bestaat uit kalksteen en klei, een mix die de wijnen hun genereuze karakter geeft. 

liefde en respect

Alleen zorgvuldig gekozen, ongeschonden druiven worden geplukt. De wijn, met zijn subtiele citrus smaak en openhartige aanval, wordt opgeslagen in oude vaten. Daar worden subtielere aroma's ontwikkeld. Fermentatie wordt op natuurlijke wijze geactiveerd, met eigen gisten, zonder malolactische vergisting, filtratie of klaren. De wijn wordt vervolgens zorgvuldig opgeslagen in een gewelfde kelder. Stéphanie en Julien wisselen elkaar om de beurt elke dag af. Het resultaat van zoveel zorg die voortkomt uit liefde en respect is onvermijdelijk zichtbaar in de oogst.

 

blanc 2015 | LA PARCELLE | LA CAPELLA | Pinot Meunier | UITVERKOCHT

blanc 2012 | LA PARCELLE | connigis | pinot meunier | 153.00


 

 

 

 

 


Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine