
Op de hoogte blijven
Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail
Just Add Wine
from Nature with Love
Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.
most wanted wines
If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.
REFERENTIES
-
Just Add WineIne Goossens & Ries van der VlugtFeiko Clockstraat 139
-
9665 BH Oude Pekela
-
M +31(0)620198832 RiesM +31(0)651416898 Ine
Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD
MOEZEL | JAKOB TENNSTEDT | MEGA DEBUUT
Datum: 09-08-2019
MEGA DEBUUTSterntaucher is hard op weg om een mega debuut te worden. De wijn is verschenen in Duitsland en in Nederland en ik ben echt heel benieuwd wat de wijn in de wereld gaat doen. Gaat Sterntaucher een voorbeeld worden? Vorig jaar verscheen de wijn en gelijk stond social media vol met lovende teksten. OP NUMMER IIn een paar maanden tijd zijn er van deze wijn 800 flessen verkocht maar als er een miljoen flessen waren geweest dan zouden er van dit debuut elke 5 seconden flessen zijn verkocht. Daar kun je alleen maar van dromen. Sterntaucher staat bij ons op nummer 1 en daar staat hij nu nog. Echt een geweldige wijn die alle verwachtingen te boven gaat en mij wel wat nachtjes wakker heeft gehouden. Een betrouwbare Riesling perfect gemaakt in een stijl die verheven is: 'schoon sap' zoals het soms bekend staat. ALLES KLOPTZijn wijngaarden in de Moezel (Traben-Trabach) zijn indrukwekkend, maar de wijnen nog meer. Ze zijn qua textuur compleet en uiterst uitgebalanceerd met opwindend zuur, verweven met kristallijn fruit en kruidige droesems met mineralen, die de extra zoute achtergrond domineren en gelijktijdig een liftende indruk geven vol gewicht. Alles klopt. Het is gemakkelijk te verdwalen in de schitterende typiciteit van Sterntaucher met zijn uitdagende neus van gebakken appel, mirabellentaart, slagroom, aardse kruiden en frisse citrusachtige elementen, die je gehemelte subtiel pittig en licht oxiderend beloont met prachtige smaken van peer en Reine Claude. BERLIJNJakob werd geboren in 1986 en groeide op in Berlijn. Hij volgde een klassieke culinaire training in sterrengastronomie en werkte in verschillende exclusieve familiebedrijven met een regionaal en biologisch georiënteerde keuken waar hij de liefde en passie voor wijn ontdekt. Studies in Geisenheim en Udine en stages in de Wachau brachten hem bij Elisabetta Foradori, Pian dell ’Orino, Vignai da Duline én Chateau de Beru. Op het moment dat hij besluit terug te keren naar Berlijn roept de Moezel. Wat een geluk dat hij terug is gegaan, ik denk dat ik hem eeuwig dankbaar ben. GEDULDWe hadden Jakob heel graag naar Nederland gehaald maar hij is nu heel druk bezig met het afvullen van flessen en het perfectioneren van zijn nieuwe wijngaard. Nu maar hopen dat we genoeg flessen krijgen. Intussen heeft de wijnwereld Sterntaucher opgepakt en deze week werden we overstelpt met mailtjes en appjes en pogingen tot reservering. (gelukkig niet tot doodslag) Nog even geduld. NIEUWE JAARGANG 2023
|