Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

MOSEL | JAKOB TENNSTEDT | MEGA DEBUUT

Datum: 09-08-2019

 

 

MEGA DEBUUT

Sterntaucher is hard op weg om een mega debuut te worden.

De wijn is verschenen in Duitsland en in Nederland en ik ben echt heel benieuwd wat de wijn in de wereld gaat doen. Gaat Sterntaucher een voorbeeld worden? Vorig jaar verscheen de wijn en gelijk stond social media vol met lovende teksten.

OP NUMMER I

In een paar maanden tijd zijn er van deze wijn 800 flessen verkocht maar als er een miljoen flessen waren geweest dan zouden er van dit debuut elke 5 seconden flessen zijn verkocht.

Daar kun je alleen maar van dromen.

Sterntaucher staat bij ons op nummer 1 en daar staat hij nu nog. Echt een geweldige wijn die alle verwachtingen te boven gaat en mij wel wat nachtjes wakker heeft gehouden. Een betrouwbare Riesling perfect gemaakt in een stijl die verheven is: 'schoon sap' zoals het soms bekend staat.

ALLES KLOPT

Zijn wijngaarden in de Moezel (Traben-Trabach) zijn indrukwekkend, maar de wijnen nog meer. Ze zijn qua textuur compleet en uiterst uitgebalanceerd met opwindend zuur, verweven met kristallijn fruit en kruidige droesems met mineralen, die de extra zoute achtergrond domineren en gelijktijdig een liftende indruk geven vol gewicht. Alles klopt. Het is gemakkelijk te verdwalen in de schitterende typiciteit van Sterntaucher met zijn uitdagende neus van gebakken appel, mirabellentaart, slagroom, aardse kruiden en frisse citrusachtige elementen, die je gehemelte subtiel pittig en licht oxiderend beloont met prachtige smaken van peer en Reine Claude.

BERLIJN

Jakob werd geboren in 1986 en groeide op in Berlijn. Hij volgde een klassieke culinaire training in sterrengastronomie en werkte in verschillende exclusieve familiebedrijven met een regionaal en biologisch georiënteerde keuken waar hij de liefde en passie voor wijn ontdekt. Studies in Geisenheim en Udine en stages in de Wachau brachten hem bij Elisabetta Foradori, Pian dell ’Orino, Vignai da Duline én Chateau de Beru. Op het moment dat hij besluit terug te keren naar Berlijn roept de Moezel. Wat een geluk dat hij terug is gegaan, ik denk dat ik hem eeuwig dankbaar ben.

GEDULD

We hadden Jakob heel graag naar Nederland gehaald maar hij is nu heel druk bezig met het afvullen van flessen en het perfectioneren van zijn nieuwe wijngaard. Nu maar hopen dat we genoeg flessen krijgen. Intussen heeft de wijnwereld Sterntaucher opgepakt en deze week werden we overstelpt met mailtjes en appjes en pogingen tot reservering. (gelukkig niet tot doodslag)

Nog even geduld.


OP ALLOCATIE

NIEUWE JAARGANG 2020

blanc 2017 | STERNTAUCHER | RIESLING | UITVERKOCHT | NEW ARRIVAL 2020

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine