Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

LOIRE | PATRICK CORBINEAU | BUDDHA-NATURE

Datum: 29-08-2019


BUDDHA-NATURE

Patrick Corbineau speelde als kind al in de wijngaard van zijn grootvader maar begon een carrière als lasser bij de kerncentrale voordat hij terugkeerde naar zijn passie om wijn te maken.

GROOTVADER

Gedurende 18 jaar had Patrick nooit een woord met zijn grootvader gewisseld omdat hij zijn oom bevoorrecht had in de verdeling van de wijnstokken. Maar op een dag stond hij voor hem want alles werd verwoest en dan moest Patrick opnieuw beginnen. Hij liet de kerncentrale vallen maar nog steeds gaat het gerucht dat hij de beste lasser van het land was. Zijn grootvader had hem beloofd om hem alles te leren maar stierf op de dag dat hij hem het werk in de wijngaard zou laten zien.

RELIGIE

Patrick's sterke emotionele verbondenheid met de wijngaard en de wijn maakt dat hij de wijngaard veel vrijheid kan geven om te groeien en zich te ontwikkelen om hun eigen persoonlijkheden te ontplooien. Door het vertrouwen in de kwaliteit van zijn bodem en de optimale omstandigheden in de kelder en in eigen vaardigheden kan zijn benadering tot wijn maken wellicht worden omschreven als een religie. Nooit overdrijven maar alles doen in harmonie met de natuur.  Zijn werkwijze is een ware weerspiegeling van zijn persoonlijkheid; sentimenteel, zachtaardig en gepassioneerd.

VERDACHT

Patrick werkt zonder pesticiden of herbiciden en de hoeveelheid koper en zwavel is zo belachelijk laag dat de bureaucratie het verdacht zou vinden. Patrick heeft gelukkig nooit om certificering gevraagd omdat administratieve processen geen deel uitmaken van zijn mentale wereld.

GROOTSE ERVARING

De wijnen van Patrick zijn moeilijk in een paar woorden samen te vatten. Elk jaar is een echte weerspiegeling van het klimaat en van de gebeurtenissen die plaatsvinden in het werk en persoonlijk leven van Patrick. Bovendien kunnen ze net als alles wat vol leven is veranderen en voortdurend evolueren, waardoor het proeven een grote, grotere, grootse ervaring is.

BETOVERENDE SCHATTEN

Patrick Corbineau is uniek. En zijn wijnen ook. We hebben nog nooit iemand ontmoet die niet betoverd was van het oneindig aangenaam vertoeven en proeven van de schatten die hij uit zijn eeuwenoude kelders haalt. Zuiverheid, rijkdom en harmonieuze aromatische complexiteit zijn de kenmerken van Patrick's wijnen en de belangrijkste reden waarom ze hun weg vinden naar de beste tafels wereldwijd.

gevoelens en emoties

Het proeven van deze buitengewoon complexe en gelaagde wijnen is een geweldige ervaring om tal van gevoelens en emoties te ondergaan.

 

blanc 2009 | CHENIN blanc oxydatif 

blanc 2014 | LES CONQUETES| CHENIN  

blanc 2012 | CONTACT HELICE MOTEUR | CHENIN

rouge 2020 | CONTACT HELICE MOTEUR | cabernet franc | Rose

rouge 2011 | LES CONQUETES | CF | MAGNUM

rouge 2013 | LE O13 | CABERNET FRANC 

rouge 2007 | CROIX FOUCHER | CABERNET FRANC

rouge 2014 | CROIX FOUCHER | CABERNET FRANC

rouge 2017 | CROIX FOUCHER | CABERNET FRANC

rouge 2005 | CUMELLES | CABERNET FRANC

rouge 2005 | CONQUETES | CABERNET FRANC


 




 



Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine