Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

LOIRE | LAURENT LEBLED | ONDEUGEND

Datum: 25-02-2020

NIEUW LEVEN

Na 30 jaar zelfstandig in de houthandel begon Laurent Lebled aan een nieuw leven als wijnmaker. Omdat hij onder druk van moeilijke tijden voelde dat hij iets anders moest gaan doen durfde hij de adviezen op te volgen van wijnmakers met wie hij in contact was gekomen via zijn vorige werk en die dierbare vrienden waren geworden. Ze spoorden hem aan om wijn te gaan maken en beloofden  om hem de eerste jaren de kneepjes van het vak te leren.

OLIVIER COUSIN PATRICK CORBINEAU SEBASTIEN BOBINET

Onder begeleiding en met de steun van doorgewinterde natuurwijnmakers zoals Olivier Cousin, Sebastien Bobinet en Patrick Corbineau, maakte Laurent zijn eerste vintage in 2010. Overtuigd door  de ideeën en de natuurlijke wijnen die zijn vrienden maakten, ging Laurent vanaf het begin voor natuurwijn. Door te kiezen voor maceratie op basis van koolzuur, kregen zijn wijnen al snel zeer lovende reacties van zowel liefhebbers van natuurlijke wijnen als van meer conventionele wijnconsumenten die, dankzij Laurents lichte, frisse en toch intense jaargangen, hun visie verruimden over hoe natuurlijke wijnen kunnen smaken. 

CABERNET FRANC GAMAY SAUVIGNON BLANC

Laurent werkt met Cabernet Franc, Gamay en Sauvignon, enerzijds gelegen in Savigny-en-Véron en anderzijds in Saint-Aignan-sur-Cher. Zijn wijngaarden zijn allemaal biologisch gecultiveerd, de druiven worden met de hand geoogst en de wijnen zijn op natuurlijke wijze gemaakt zonder toevoeging van enig synthetisch of kunstmatig product. 

VIN DE FRANCE THE REAL DEAL

Laurent is, net als veel natuurlijke wijnmakers, evenzeer gehecht aan de kwaliteit en zuiverheid van zijn wijn als aan zijn vrijheid. Je zult geen biologisch label of stempel op zijn flessen vinden en sinds 2013 wordt alle wijnen verkocht als Vin de France. Laurent is als zijn wijn: oprecht, met een sterk temperament en hoge verwachtingen als het gaat om eerlijkheid, oprechtheid en vrijgevigheid. Hij stelt even hoge eisen aan zichzelf als aan zijn wijnen die allemaal te vertrouwen zijn. This is The real deal. Het is dan ook geen verrassing dat er veel vraag is naar zijn wijnen.

ONDEUGEND

La Sauvignonne is, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van Sauvignon Blanc-druiven die sinds 1962 groeien op kalkhoudende klei in het dorp Saint-Aignan-sur-Cher. Maar laat je niet misleiden door de ouderdom van de wijnstokken, deze wijn zit vol vitaliteit en toniciteit. De techniek van koolzuurmaceratie (zelden gebruikt voor witte wijnen) geeft het een veel sterkere en verfijnde persoonlijkheid dan de gebruikelijke Sauvignon blanc wijnen. Speels en bijna ondeugend op momenten zoals Sauvignon kan zijn. De geurige aroma's zullen de gelukkigen verblijden die het als aperitief drinken aan het begin van een vreugdevolle avond, terwijl de zuiverheid en intensiteit een blijvende indruk achterlaat, zowel in de mond als in de geest en harten.

verschillende aspecten

We zijn verrukt met de wijnen van Laurent. Een geweldige illustratie van hoe wijn verschillende aspecten van zijn persoonlijkheid kan ontvouwen, van frivoliteit tot diepte en complexiteit, in slechts één slok.

 


rouge 2020 | ON EST SU L' SABLE |  CABERNET FRANC | UITVERKOCHT

rouge 2015 | PICASSES | CABERNET FRANC | 29.00


Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine