
Op de hoogte blijven
Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail
Just Add Wine
from Nature with Love
Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.
most wanted wines
If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.
REFERENTIES
-
Just Add WineIne Goossens & Ries van der VlugtFeiko Clockstraat 139
-
9665 BH Oude Pekela
-
M +31(0)620198832 RiesM +31(0)651416898 Ine
Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD
LOIRE | LAURENT LEBLED | ONDEUGEND
Datum: 25-02-2020


NIEUW LEVENNa 30 jaar zelfstandig in de houthandel begon Laurent Lebled aan een nieuw leven als wijnmaker. Omdat hij onder druk van moeilijke tijden voelde dat hij iets anders moest gaan doen durfde hij de adviezen op te volgen van wijnmakers met wie hij in contact was gekomen via zijn vorige werk en die dierbare vrienden waren geworden. Ze spoorden hem aan om wijn te gaan maken en beloofden om hem de eerste jaren de kneepjes van het vak te leren. OLIVIER COUSIN PATRICK CORBINEAU SEBASTIEN BOBINETOnder begeleiding en met de steun van doorgewinterde natuurwijnmakers zoals Olivier Cousin, Sebastien Bobinet en Patrick Corbineau, maakte Laurent zijn eerste vintage in 2010. Overtuigd door de ideeën en de natuurlijke wijnen die zijn vrienden maakten, ging Laurent vanaf het begin voor natuurwijn. Door te kiezen voor maceratie op basis van koolzuur, kregen zijn wijnen al snel zeer lovende reacties van zowel liefhebbers van natuurlijke wijnen als van meer conventionele wijnconsumenten die, dankzij Laurents lichte, frisse en toch intense jaargangen, hun visie verruimden over hoe natuurlijke wijnen kunnen smaken. CABERNET FRANC GAMAY SAUVIGNON BLANCLaurent werkt met Cabernet Franc, Gamay en Sauvignon, enerzijds gelegen in Savigny-en-Véron en anderzijds in Saint-Aignan-sur-Cher. Zijn wijngaarden zijn allemaal biologisch gecultiveerd, de druiven worden met de hand geoogst en de wijnen zijn op natuurlijke wijze gemaakt zonder toevoeging van enig synthetisch of kunstmatig product. VIN DE FRANCE THE REAL DEALLaurent is, net als veel natuurlijke wijnmakers, evenzeer gehecht aan de kwaliteit en zuiverheid van zijn wijn als aan zijn vrijheid. Je zult geen biologisch label of stempel op zijn flessen vinden en sinds 2013 wordt alle wijnen verkocht als Vin de France. Laurent is als zijn wijn: oprecht, met een sterk temperament en hoge verwachtingen als het gaat om eerlijkheid, oprechtheid en vrijgevigheid. Hij stelt even hoge eisen aan zichzelf als aan zijn wijnen die allemaal te vertrouwen zijn. This is The real deal. Het is dan ook geen verrassing dat er veel vraag is naar zijn wijnen. ONDEUGENDLa Sauvignonne is, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van Sauvignon Blanc-druiven die sinds 1962 groeien op kalkhoudende klei in het dorp Saint-Aignan-sur-Cher. Maar laat je niet misleiden door de ouderdom van de wijnstokken, deze wijn zit vol vitaliteit en toniciteit. De techniek van koolzuurmaceratie (zelden gebruikt voor witte wijnen) geeft het een veel sterkere en verfijnde persoonlijkheid dan de gebruikelijke Sauvignon blanc wijnen. Speels en bijna ondeugend op momenten zoals Sauvignon kan zijn. De geurige aroma's zullen de gelukkigen verblijden die het als aperitief drinken aan het begin van een vreugdevolle avond, terwijl de zuiverheid en intensiteit een blijvende indruk achterlaat, zowel in de mond als in de geest en harten. verschillende aspectenWe zijn verrukt met de wijnen van Laurent. Een geweldige illustratie van hoe wijn verschillende aspecten van zijn persoonlijkheid kan ontvouwen, van frivoliteit tot diepte en complexiteit, in slechts één slok.
|