Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

MACON | PIERRE MANG | GIFTED

Datum: 01-07-2022getipt

Joepie, de telefoon gaat. Het is Alexandre Jouveaux met het goede nieuws dat Pierre Mang onderweg is en ons opwacht bij zijn kelder. Twee jaar geleden waren we al door Alexandre getipt en sindsdien hebben we steeds contact gehouden maar nu zijn we in afwachting van de release van zijn eerste jaargang.

MAGISCH DENKEN

We moedigen onze auto aan om Pierre toch vooral in levende lijve te ontmoeten. Als we iets maar hard genoeg wensen, dan gebeurt het ook, geloven we. Magisch denken heeft altijd een romantisch tintje aan ons leven gegeven.

LIEFDE OP EERSTE GEZICHT

Het is liefde op het eerste gezicht. We hebben zelden een wijnmaker ontmoet met zoveel charisma.
Het is net alsof hij wel weet hoe de wereld in elkaar steekt en alles al goed heeft uitgedacht. Om het zekere voor het onzekere te nemen luisteren we aandachtig en om ervoor te zorgen dat niemand ons ziet, lopen we snel met hem de wijngaard in. We proberen onze gedachten en gevoelens gunstig te stemmen. Die van Pierre kunnen we aflezen. Het wordt ons duidelijk dat hij met behulp van zijn mentoren het perceel van zijn leven heeft gevonden. Wijngaarden kunnen vanwege hun vorige eigenaar of hun geschiedenis extra waarde en extra glans krijgen. Dan voelt het alsof de plek op de een of andere manier bezield is. Alsof de vorige eigenaar een beetje bij je is.

HUISWERK

We schatten de kans dat we met een waanzinnig getalenteerd wijnmaker van doen hebben heel groot in maar als we dat laten merken geeft Pierre liever geen commentaar omdat hij vindt dat we eerst maar eens moeten proeven. We wachten dus af. Natuurlijk hadden we stiekem al ons huiswerk gedaan.

ENORME KLIK

Pierre is jarenlang werkzaam geweest in financiën maar altijd was er die grote passie voor wijn. Hij weet al heel lang dat hij de stap moet maken en zijn droom moet volgen en in 2018 verruilt hij Parijs voor een wijnstudie in Beaune. Hij is dan 34 jaar. Ondertussen loopt hij stage bij Jean-Yves Bizot in Vosne-Romanée om daarna in Mâcon volledig in dienst te treden bij Philippe Vallette. Met Alexandre Jouveaux, die hem vanaf het begin heeft geholpen met contacten, advies en morele steun heeft hij een enorme klik. Niet zo verwonderlijk want er is eenzelfde taal.

uitzonderlijk

In het voorjaar van 2019 krijgt hij de mogelijkheid om in Mâcon in het plaatsje Plottes een perceel van 0,8 hectare Chardonnay en Pinot Noir over te nemen zonder chemie, volledig omringt door bossen en zonder buren. Ondanks de uitzonderlijk locatie vindt Pierre het veel te vroeg om voor zichzelf te beginnen maar door de overtuiging van Valette en Jouveaux om deze unieke gelegenheid vooral niet te laten lopen grijpt hij zijn kans. De eerste oogst is in 2019 en door zijn eigen wijngaard regelmatig aan te vullen met kleine gehuurde percelen bezit hij nu 2,5 ha die hij prima zelf kan onderhouden.

VEELEISEND MAAR INSTINCTIEF

Pierre is veeleisend maar instinctief. Eigenschappen die uiteraard ook in zijn wijn terugkomen. Precies, serieus en met veel diepgang. Zijn belangrijkste vaardigheid nu, is om de wijngaard en de jaargang zo transparant mogelijk tot hun recht te laten komen. De hoeveelheden zijn nog klein maar dat is slechts een kwestie van tijd. Tot dan is het wegdromen met wijnen die ons raken. Met wijnen die het verhaal vertellen van een jonge enthousiaste wijnmaker die zijn hart heeft gevolgd en de sprong gewaagd. 

Op Allocatie

 

blanc 2019| Le Parc blanc | CHARDONNAY

blanc 2019| le parc blanc | CHardonnay | MAGNUM

rouge 202o | le parc rouge | pinot noir

rouge 202O | le parc ROUGE | PINOT NOIR | magnumAuteur: Ine Goossens | Just Add Wine