Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

JURA | JEAN-FRANCOIS ESSLER | WIJN EEN WILDE HARTSTOCHT

Datum: 24-10-2022

KLIK

Soms is het er ineens, met iemand die je nog niet kende, die geheimzinnige (blik) klik. Intuïtief, in een flits, weet je dat je iets met de ander hebt. Hoe kan het dat je soms in één oogopslag weet dat iemand boeiend is. Jean-Francois Essler is niet alleen boeiend maar ook gepassioneerd en komt waarschijnlijk ook van Sirius, de helderste ster aan de nachtelijke hemel.

bevlogen

Geboren en getogen in de Lorraine en afgestudeerd als grafisch ontwerper en later een bevlogen cavist heeft hij slechts een droom, en dat is wijn maken. Hij weet dat hij zonder diploma's niet verder komt en gaat studeren in Beaune maar ook in de Jura waar hij tevens ervaring opdoet bij Peggy Buronfosse in Rotalier en waar hij een piepklein perceel met 100 jaar oude wijnstokken Poulsard kan kopen.

geld is bijzaak

In september 2019 vestigt hij zich definitief in Grusse op loopafstand van Kenjiro Kagami. Het enige wat hem nu nog interesseert is wijn maken. Hij is tot grote offers bereid en geld is bijzaak. In 2020 maakt hij zijn eerste rode wijn, de Poulsard Reve Ephemere die bij ons in een dag was uitverkocht. Jean-Francois maakt ook een witte Chardonnay, de 2020 Premier Pas waar hij niet helemaal tevreden over is. We begrijpen zijn frustratie maar wuiven alle bedenkingen weg als we in zijn kelder de nieuwe jaargang 2022 proeven. Allemaal Chardonnay's waar je u tegen zegt om nog maar te zwijgen over de indrukwekkende trousseau en poulsard.

portfolio

Met slechts 11,5% alcohol zijn het wijnen met een mooie diepte en concentratie, spetterend rood fruit, aarde en zoute mineralen, maar met ook een zeer rijp en fris mondgevoel. Het is spannend te proeven hoeveel complexiteit alle wijnen hebben en hoe dicht en diep ze zijn maar ook hoe buitengewoon slank het raamwerk is. Het fruit is gelaagd, helder en fijn en zeer verteerbaar. Je voelt als het ware de smaak. Superfijn gebreid waarbij de frisheid ervoor zorgt dat je terugkomt voor meer. 

Sleutelwoorden

Vandaag bezit Jean-Francois ongeveer 3ha wijnstokken. In de wijngaard past hij gecertificeerde biologische landbouw toe die vergelijkbaar is met de biodynamie. Kruidenbereiding om de wijnstok te behandelen, handwerk, het ploegen van de grond om de terroir te laten ademen en zonder allerlei chemische producten. Dit verlangen komt voort uit de liefde die Jean-François heeft voor levende wezens en voor het ecosysteem dat ons omringt. Tijdens de oogst gebeurt alles met de hand om de druiven niet te beschadigen. In de kelder zijn werk en geduld de sleutelwoorden. De wijnen worden niet verfijnd of gefilterd en de gisten zijn allemaal inheems, dus volkomen natuurlijk. De rode wijnen zien na een jaar het licht en voor de witte wijnen gelden er twee.

hoogtepunten

De wijnen van Jean-François Essler zijn parels voor de gastronomie. Wat een verrassing dat we deze uitermate gepassioneerde wijnmaker aan ons portfolio mogen toevoegen. We kunnen niet wachten op nieuwe hoogtepunten en kijken met verlangen uit naar onze volgende ontmoeting in Grusse om weer samen te gaan genieten bij Léa en Gabriël in hun sublieme restaurant Autour de l'Atre. Even stiekem onder ons, al was het alleen maar voor de schitterende natuurwijnkaart.


blanc 2020 | PREMIER PAS | CHARDONNAY | UITVERKOCHT

blanc 2021 | IN FINE | CHARDONNAY | NEW ARRIVAL

rouge 2020 | REVE EPHEMERE | POULSARD | UITVERKOCHT 


 

 

 Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine