[subcontent;block=div] [subcontent.content]

KREEFTENPARADE INTER SCALDES MET CHAMPAGNE ROSES DE JEANNE!

Datum: 04-07-2011

 

 

 

                                                                                                   nieuwsbrief JULI 2011


 

Passie voor de zeldzame Oosterschelde kreeft! Om te koesteren

Nieuwsgierig naar de fotoreportage? Klik hier...

ZEEUWSE CULINAIRE RIJKDOM BIJ JANNIS EN CLAUDIA BREVET!

Dat de Zeeuwse culinaire rijkdom veel verder reikt dan alleen de mossel werd ons afgelopen vrijdag 1 juli tijdens de kreeftenparade bij Jannis en Claudia Brevet in het idyllische Kruiningen weer eens overduidelijk. Ook dit jaar waren liefhebbers van de prestigeuze Oosterschelde kreeft in grote getalen naar Manoir Inter Scaldes in het zonnige Zeeland gekomen. Niet alleen om de schitterende tocht op de Zeeuwse wateren te beleven maar ook om het spectaculaire lichten van de kreeftenfuiken van heel dichtbij  te mogen meemaken. 

HET DNA VAN DE OOSTERSCHELDE KREEFT!

Zeeland staat bekend om de Oosterschelde kreeft die jaarlijks van 1 april tot 15 juli beschikbaar is. Deze bijzondere kreeft is een op en top authentiek streekproduct uit de Deltawateren en wordt door kreeftenvissers op duurzame wijze gevangen. Hij wordt niet gekweekt en de vangst is afhankelijk van wat de natuur de kreeft te bieden heeft aan voedsel, waterkwaliteit en watertemperatuur. Het milieu in de Oosterschelde wijkt door zijn geïsoleerde ligging nogal af van dat van de omliggende zeegebieden. Dit werkt ook door in de planten- en dierenwereld en dus ook in het voedsel van de Oosterschelde  kreeft. Deze isolatie zorgt er voor dat het DNA van de Oosterschelde kreeft afwijkt van dat van de andere Europese kreeften. De meeste kreeften die op tafel komen, worden ingevlogen uit Canada. De Canadese kreeft is goedkoper, maar de Zeeuwse is lekkerder. Kreeft in gevangenschap teert in op zijn eigen vlees. De Canadese kreeft is langer onderweg. Daarom zit de Oosterschelde kreeft beter in zijn schaal. Bovendien is het vlees fijner en smaakvoller. Zeeuwse kreeft is een zeldzaamheid en moet je koesteren. Een heikel punt blijft.... hoe de kreeft diervriendelijk moet worden gedood. Hoe op te eten weten we wel en dat we er het liefst Champagne bij drinken ook. We vragen het Jannis!

EEN IDEAAL MAATJE VOOR ÉÉN PERSOON!

Met de kreeftenvissers halen we de netten in. De eerste kreeften komen boven water, verstrikt in het groene nylon. We zien een mooi mannetje, donker, bijna zwart met een schitterende kobaltblauwe staart. Een pond, schat Jannis, een ideaal maatje voor één persoon. De beste manier is met de kop naar beneden in het hete water. Passie spreekt en kookgeheimen worden prijs gegeven. Het werd hemels overtreffend tafelen bij Inter Scaldes met Champagne Roses de Jeanne zonder einde en met een reflectie van Oosterschelde kreeft in esprit van oranjebloesem die dagenlang op mijn netvlies bleef. 

OESTERPARADE 2011

Ik kan u aanraden er deze zomer eens op uit te trekken om u door Jannis en Claudia Brevet in de watten te laten leggen. Hier wordt meesterlijk gekookt. Maar u kunt natuurlijk ook proberen om een plaatsje te bemachtigen voor de Oesterparade 2011 op 29 september bij Inter Scaldes. Een spektakel dat naar verluid van sommige media zó gastvrij en zó bijzonder is dat u tijdig dient te reserveren. Just Add Wine is er in ieder geval graag weer bij en natuurlijk verwennen wij u met Champagne Roses de Jeanne.

Ine Goossens & Ries van der Vlugt 

www.justaddwine.nl 

P.S. Kijk hier voor een fotoimpressie van Kreeftenparade Inter Scaldes   

 Just Add Wine

U heeft deze nieuwsbrief ontvangen van Just Add Wine. Indien u voortaan liever geen informatie meer ontvangt klik hier. Indien u een vraag heeft maakt u gebruik van het contactformulier