[subcontent;block=div] [subcontent.content]

WIE WIL BURGEMEESTER SCHOLLEMA NIET MET BOEK & WIJN IN ZONNETJE ZETTEN?

Datum: 21-06-2013

 natuurlijk POSTKANTOREN VERRASSINGSPAKKET 

herbestemming van postkantoren

uitnodiging 23 juni

Proefpakket

HANDGEMAAKTE 'OLDSKOOL' WINES 

Ik ga u niet uitleggen waarom u ons niet vaak ziet op een wijnbeurs. Waar de kwaliteit van de wijn eerder beoordeeld wordt door het design van de stand en de ongeloofwaardige aanbiedingen dan van de wijn zelf en waar de buitenkant belangrijker is dan de inhoud. ik ga u wel vertellen waarom wij ons hart verpand hebben aan handgemaakte ‘oldskool’ wines die in smaak niet te vergelijken zijn met de gewone bio’s. Een enorme uitdaging. We werken met kleine individualisten en nooit is er genoeg. Veel wijnliefhebbers en wijnschenkers hebben angst voor deze buitengewone wijnen omdat zij vrezen dat dit verbazingwekkende sap in het glas te snel veranderd en achteruit gaat. Onze ervaring is precies andersom. Eenmaal geopend zijn deze wijnen een veel langer genot. Gelukkig komen er steeds meer stervelingen die, gebeten door deze wijnmicrobe, zich intens verdiepen in vergist druivensap of/wel in pure wijn. Veel van deze wijnen zijn troebel of een beetje dik en parelen soms omdat ze niet geklaard, niet gefilterd of niet gezwaveld zijn.  Went u er alvast maar aan. Voor de smaak maakt het niets uit. Wel overschenken in een karaf want ze hebben lucht nodig. De prijs maakt hierbij niet uit. Net geopend kunnen deze wijnen de eerste paar minuten extreem, maar tegelijkertijd ongelooflijk boeiend en inspirerend zijn en presenteren zich vaak pas de volgende dag op zijn mooist. Precies wat je proeft maar dan heel anders. Houdt u die er maar in! 

UW MIGRAINE EN de KATER 

Wijnen zonder zwavel bestaan niet. Sulfiet zit van nature in de druif. Wel zijn er wijnen zonder toegevoegd zwavel. Bij veel aandoeningen speelt zwavel een rol. U heeft er uw migraine en uw kater aan te danken. Aan die te hoge toevoegingen bedoel ik. Of door een te veel aan eikenhout. Wij drinken ze niet meer. Daardoor liggen we s'nachts niet meer aan het waterinfuus. Hebben geen vol gevoel meer, wel een betere stoelgang en ook geen dikke knieën meer. Door fruit gedreven wijnen zijn niet alleen super verteerbaar ze zijn ook eetlustopwekkend en geven je energie. Waar de Beau Monde bloedzuigers op het lichaam loslaat en tegen het ontgiften een koffieklysma neemt zweren wij bij de genezende werking van de wijnen van Christian Ducroux , Gaelle Berriau en Marc Pesnot voor ons plas- en afslankdieet. De tiende Beaujolais Cru Régnié 2012 van Christian Ducroux wordt warm aanbevolen door Harold Hamersma en moet u absoluut drinken bij de laatste (het kan nog t/m 29 juni) seizoen asperges van Meinardi. De leukste wijnschrijver van Nederland adviseert een dagelijkse portie! Waanzinnig goede keuze! Great food pairing! Save the world drink natural wine!

OEUVRE heRBESTEMMING postkantoren

En nu we het toch over leuke schrijvers hebben is een stukje waardering voor de auteurs Koos Havelaar en Annette Wiesman hier wel op zijn plaats. In het pas verschenen en door niemand minder dan Piet Gerards schitterend vormgegeven Oeuvre Herbestemming Postkantoren geven zij hun bevindingen over de prachtige vaak historische, kenmerkende panden op mooie locaties en exploreren de geschiedenis van dit karakteristieke erfgoed. Dit boek, uitgegeven door het NAI, laat zien dat deze bijzondere cultuurhistorische gebouwen een geslaagd tweede leven kunnen leiden. Voor Koos en Annette aanleiding om ook het voormalig Postkantoor in Oude Pekela te bezoeken waar de mooie invulling als wijnatelier met directeurswoning tegen het licht wordt gehouden. Meer dan een eeuw was het postkantoor, net als het café en de bakker op de hoek, een vaste waarde in de dorps- of stadsgemeenschap. Inmiddels zijn er heel veel postkantoren gesloten of herbestemd. Uit het straatbeeld verdwijnen ze niet. Het design van de postzakken is nog altijd een inspiratiebron voor ontwerpers. We hadden natuurlijk al tassen, stoelen, kussens, etuis en zitzakken maar het meest bekend is misschien wel de verschijning van Koningin Maxima in 2009 in Arnhem in het Postzakjasje van Taminiau. Download pdf hier! 

BURGEMEESTER SCHOLLEMA en spaanse ham

En waarschijnlijk bent u dit weekend ook op pad. En route voor de Groningse Tuin & Kunst Tiendaagse want Groningen heeft het. En al eeuwenlang. Borgtuinen, slingertuinen, kloostertuinen, een hortus of moestuin. En al die eeuwen wisten tuinen allerlei kunstenaren te inspireren. Als podium maar ook als oord van bezinning. Dus iedereen die van tuinen, kunst en cultuur houdt kan tijdens de Tiendaagse kennis maken met deze Groningse tuinen en tegelijkertijd genieten van hedendaagse kunst en cultuur waarvoor de tuinen als podium dienen. Hopelijk houden we het droog. Wip anders gerust even bij ons binnen. In het postkantoor schijnt aanstaande zondag tussen 15.00 - 19.00 uur voluit de zon bij Spaanse ham, blanke asperges en verrassend betaalbare pure wijn. Bovendien gaan de eerste zwavelvrije 'buren' open. En Burgemeester Schollema komt ook. Razend benieuwd natuurlijk naar het mooie boek. Laatst heb ik hem gepassioneerd voor een klas horen vertellen over het ontstaan van Pekela. Een rotsvast dorp dat hij onopgemerkt maar vastberaden en onophoudelijk in een prachtig daglicht stelt.  Zo'n Burgervader verdient het om met boek en wijn in het zonnetje te worden gezet. Of het nu regent of niet. 

Van harte

Heeft u geen tijd! Een simpel mailtje volstaat! Het Postkantoren Verrassingspakket is een feest van pure, authentieke smaken. De perfecte expressie van hun terroir. Stuk voor stuk behoren zij tot de top van de natuurlijke wijnwereld. Na bestelling heeft u de wijnen de volgende dag al bij u in huis! Bovendien werkt een groeiend aantal restaurants inmiddels met de wijnen van Just Add Wine en uiteraard kunnen wij u de restaurants in deze lijst van harte aanbevelen.

Tot Zondag!

Warme groet,

Ine Goossens & Ries van der Vlugt

 

Spread the word Volg ons ook op facebook en op Twitter

 

Just Add Wine
U heeft deze nieuwsbrief ontvangen van Just Add Wine. Indien u voortaan liever geen informatie meer ontvangt klik hier. Indien u een vraag heeft maakt u gebruik van het contactformulier