Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES GASTRONOMIE

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

MARCO WESTMAAS! TOP ZONDER STERREN IN TER HEIJDE AAN ZEE!

Datum: 15-11-2010

Marco heeft geen ster! Niet voor Julia's en Niet voor Elzenduin Beach!

Marco Westmaas | Elzenduin

Een ster, dat is Marco Westmaas zelf!

de lekker

"Sterren interesseren mij niet. Als alles wat goed is moet komen uit een boekje? Mijn eten komt ook niet uit een blik. En als ze beginnen met alle ingrediënten moeten zichtbaar zijn op het bord dan begrijp je dat ik de Lekker eruit heb gezet.

verteerbaarheid

Ik bepaal zelf wel hoe het op het bord komt en in het gerecht. Maar gelukkig zijn er nog mensen die mij wel begrijpen. Niet veel, maar één per dag is al genoeg. Ik ben meer bezig met de binnenkant dan met de buitenkant van mensen. In alles zoek ik het pure, het natuurlijke. Mijn kracht ligt in de samenstelling. De opbouw van een menu is van wezenlijk belang. Mijn gasten wil ik energie meegeven en een goede nachtrust bezorgen. Zij moeten met een goed gevoel gaan slapen en 's morgens energiek aan het ontbijt verschijnen. Verteerbaarheid daar draait het om. Dat is de essentie, de toonzetting van mijn kookkunst. Niet alleen voor het eten, ook voor de wijn. Bij wijn zoek ik de juiste zuurgraad. Die is van essentieel belang. Daarna zoek ik zuiverheid en viscositeit en natuurlijke elegantie. Dat soort zintuiglijke sensaties bepalen voor een groot deel mijn combinaties. Mijn keuken is in de eerste plaats een kwestie van de natuur, van de producten. En natuurlijk van de mensen die er vakkundig en op een eerlijke manier mee omgaan. In mijn kooktechniek streef ik naar een echte en zuivere smaak. Het experiment schuw ik daarbij niet. Het product moet wel in zijn waarde blijven! Nieuwe technieken kunnen ter ondersteuning dienen of voor de juiste accenten zorgen".

ferran adrià

's Avonds in Julia's viel ik van de ene in de andere gastronomische verbazing en onwillekeurig dwaalden mijn gedachten af naar die zomer in Spanje. El Bulli! 1999! Aan tafel bij Ferran Adrià! Wat een experiment was dat toen om je te laten inspireren door zoveel vernieuwingsdrift. Klassieke gerechten werden volledig gesloopt om ze daarna weer vloeibaar bij elkaar te gieten. Hij maakte van olijfolie snoepjes, crème en ijs. Transformeerde amandelen, rijpe artisjokkenbloesems, perziken en sinaasappelen tot schuim en bevroor andere soorten tot ijs of stolde die tot ravioli. In een keer in de mond ontstond dan als het ware een explosie. Stuk voor stuk gerechten die grensden aan het geniale. En dat probeerde later overal op de wereld elke gepassioneerde chef hem na te doen. De experimentele en moleculaire keuken was voor altijd geboren. 

jaloersmakend getalenteerd

En wie er goed in is steekt er met kop en schouders bovenuit. Maakt indruk, geeft stof tot nadenken, is controversieel, nieuwsgierig, lastig, bevlogen, eigenwijs, hartelijk, vindingrijk, onderscheidend en jaloersmakend getalenteerd. Dat moet Marco Westmaas zijn. Zijn zinnenprikkelende smaaksensaties hebben mij diep geraakt. Zelden zo mooi, licht en uitgebalanceerd gegeten. De ontspannen sfeer bood een extra dimensie waardoor ik hetzelfde vrolijke en opgewekte gevoel kreeg als bij Sergio Herman in Pure C.

Als we er de memorabele gerechten, de warme ontvangst, de ontspannen hartelijkheid, het stijlvolle, minimalistische interieur bij optellen, komt dit (volgens Maurice van Bussel van Knoopjelos) inderdaad dicht bij de ideale restaurantbeleving.

Marco Westmaas | Elzenduin | Ter Heijde aan Zee

Knoopjelos | Maurice van Bussel | april 2009

Knoopjelos | Maurice van Bussel | juni 2010 

 

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine