Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES GASTRONOMIE

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

CHAMPAGNE | VALERIE FRISON | GENIUS AND BIO-ELECTRIC AURA

Datum: 16-07-2011
  • Valerie Frison
  • Valerie Frison
  • Valerie Frison
  • Valerie Frison & Ries

 

 

HOMEOPATHISCHE GENEZING ZONDER PILLETJE

Nog niet zo lang geleden werd  de biodynamische wijnbouw afgedaan als een of andere wazige filosofie die begraven ligt in een koehoorn. Tegenwoordig zijn er zoveel vooraanstaande wijnbouwers die volgens dit principe werken dat het onzin is om deze wijnbouw een duistere praktijk te noemen. Het bewijs wordt immers niet geleverd door het laboratorium maar door de opinie van mensen die razend enthousiast zijn na het proeven en drinken van biodynamische wijn. Een filosofie waarbij een stap verder wordt gegaan dan bij de organische en we misschien het beste kunnen vergelijken met homeopathische genezing zonder pilletje. De wijnstokken worden niet behandeld als een patiënt maar het terroir en de omgeving worden op een intuïtieve en intelligente wijze genezen. Daarbij is met de hand oogsten, lage opbrengsten, gebruik van natuurlijke gisten, geen chaptalisatie, geen klaring en geen filtratie wel het minst dat je kunt verwachten en is geen bijkomstigheid maar volkomen vanzelfsprekend. Sommigen gaan zelfs zover dat zij natuurlijke wijnen maken zonder ook maar een enkele chemische toevoeging. Niet in de wijngaard, niet in de kelder, niet in de fles.

VALERIE FRISON NIEUW ENGAGEMENT

Nieuwe ontdekkingen kun je regelmatig bij ons verwachten omdat we continu nieuwsgierig zijn naar nieuw engagement. Engagement dat puur is en zuiver en boeiend genoeg en zo fascineert om er voor de volle 100% voor te gaan. Niet voor niets zijn we gevallen voor de Champagnes van Valérie Frison die behalve haar ziel en zaligheid ook een geheim in haar wijn heeft gestopt. Namelijk Terroir! Valérie runt in de Champagnestreek in de Côte de Bar in het dorpje Ville-sur-Arce twee exploitaties van 6,5ha en werkt sinds 2003 biologisch en kwaliteitsgericht om een productie te krijgen van hoge waarden. In haar debuutjaar 2007 en tevens het jaar dat zij bio-gecertificeerd werd had zij een natuurlijke opbrengst van 9.500 kg/ha dat overeenkomt met 45hl/ha. Ongeveer de helft van wat zij zou mogen oogsten. Rendementen van 125hl/ha zijn in de Champagne heel gebruikelijk. Met deze veel te hoge opbrengsten kan er natuurlijk geen kwaliteit gemaakt worden. Wel kwantiteit om aan de vraag voor China en Rusland te voldoen.

DE GOEDE VIBE  

Op dit moment heeft Valérie haar 6,5ha nog strikt gescheiden. Van de eerste 3,5ha zijn 2ha beplant met 'Sélection Massale' en anderhalf met 'Sélection Clonale'. Daarvan brengt Valérie slechts één hectare zelf op fles. De druiven van de andere 3ha gaan nu nog naar de lokale Coöperatie maar in de toekomst hoopt zij de gehele opbrengst zelf te kunnen bottelen. Er is hard gewerkt aan nieuwe aanplant en aan een nieuwe kelder in harmonie met de natuur. En dat ze de goede vibe hebben en uitblinken in vinositeit en mineraliteit mét zoutkristallen hebben we natuurlijk allang geproefd.

GOUSTAN ET LALORE BRUT NATURE MILLESIME

Goustan Blanc de Noir Brut Nature is eigenzinnig en indrukwekkend gelaagd met nuances in een immense energieke en complexe smaak. Lalore Blanc de Blancs Brut Nature heeft een eclatante mousse vol levenskracht en is rijk gedetailleerd met niet te evenaren complexe aroma's. 

Apetrots zijn we natuurlijk op dit fantastische en prijstechnisch zeer interessante huis. 

This is another genius!

Out of this world with a bio-electric aura and super-genius-level intelligence.


 

 

blanc 2014 | GOUSTAN | BLANC DE NOIRS | DGH 9+ | 52.50 | BIJ 6 FL 51.00

blanc 2015 | GOUSTAN | BLANC DE NOIRS | MAGNUM | DGH 9+ | UITVERKOCHT

blanc 2015 | LALORE | BLANC DE BLANCS | 62.50 | BIJ 6 FL 61.00

blanc 2014 | PORTLANDIA | 75% PN & 25% CHARD | 66.00 | BIJ 6 FL 64.50

blanc 2012 | PORTLANDIA | 75% PN & 25% CHARD | MAGNUM | 133.00



 


 

 

 

 

 

 


 

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine