Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Filet de Balik Zar Nikolaj in Noordwijk | Stan Huygens Journaal | De Telegraaf

Datum: 11-12-1987

wine spectators grand award 

Terwijl het gure weer op het Noordwijkse strand vrij spel had, vierde vlakbij de duinen een kleine groep genodigden in restaurant " De Graaf van het Hoogveen" het feit dat eigenaresse Ine Droogh-Goossens was onderscheiden met de Amerikaanse Wine Spectators Grand Award 1987.

Het veertiendaagse blad The Wine Spectator, dat een oplage heeft van zo´n 65.000 exemplaren, is volgens wijnschrijver Hubrecht Duijker het belangrijkste wijn-consumentenblad ter wereld.

Het Noordwijkse restaurant is de eerste zaak in Nederland, die deze hoge onderscheiding heeft gekregen. In tegenstelling tot de Michelin-inspecteurs, die op locatie inspecteren, doet het blad dit niet. Bovendien moet de geïnteresseerde restaurateur zelf het initiatief nemen en zijn wijnkaart naar Amerika sturen.

champagne lechère in oriënt express

De altijd zo actieve Ine Droogh-Goossens had deze avond voor wat surprises gezorgd. Jazz-coryfee Bert van den Brink (www.bertvandenbrink.com) verwelkomde de gasten  bij het apéritief, een speciale cuvée premier cru van het champagnehuis Lechère, die ook geserveerd wordt in de Oriënt Express.

zwitserse balik zalm en shakespeare

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de "lichtere" toneelschrijvers. "ik was op het toppunt van mijn kunnen en dan komt er een moment, dat je jezelf afvraagt: Wat nu. En om te voorkomen dat ik aan de drank zou raken, ben ik met een partner zalm gaan roken," zo vertelde hij openhartig. Die overstap was niet eenvoudig, maar hij had geluk. "Want," aldus Hans Gerd "van een bejaarde Russische jood kocht ik de kennis van het roken en nu produceren we 60 ton per jaar. We gebruiken ons eigen bronwater." Het devies van deze zalmroker, die uitsluitend op een ambachtelijke manier te werk gaat, luidt: "Als je je hart en je verstand laat spreken, dan lukken veel voornemens."

château Giscours

Aan tafel zat ook de eigenaar van Château Giscours, Pierre Tari. Hij heeft een nieuwe wijn, Château La Houringue, waarvan wij de eerste oogst, de `85-er dronken. Gezien het vakmanschap van Tari, zal deze nieuwe wijn vermoedelijk een schone toekomst tegemoet gaan.

 

 • vlnr Jean-Baptiste Lechère, Pierre Tari, Ine Droogh-Goossens, Hans Gerd Kübel, Hans van Gelderen
 • vlnr Pierre Tari, Hans Gerd Kübel en Guy Bonnefoit Steigenberger Hotels
 • vlnr Joël Payne Gault Millau Weinguide en Urs Vetter Marketing manager Alois Lageder
 • vlnr Ine Droogh-Goossens en Hans Gerd Kübel van Balik Zalm
 • vlnr Pierre Tari van Château Giscours, Hubrecht Duijker, Urs Vetter, Joël Payne van Weinguide Gault Millau en Henk Boom
 • Diner in de Graaf van het Hoogveen
 • vlnr Marie-Eve en Jean-Baptiste Lechère, Ine Droogh-Goossens en Guy Bonnefoitvlnr Pierre Tari, Hubrecht Duijker en Hans Gerd Kübel
 • vlnr Martin Klöti van Balik Zalm en Hans van Gelder van Gastronoom bv
 • vlnr Gert Crum, Pauline Vroom, Hans Josef Decker, Fon Zwart, Martin Klöti, Hans van Gelder, Cila van der Endt, Siebe Terband
 • vlnr Pierre Tari, Hubrecht Duijker, Hans Gerd Kübel, Stephan van der Ven en jazz-coryfee Bert van den Brink
 • vlnr Pierre Tari, Hubrecht Duijker, Hans Gerd Kübel, Stephan van der Ven, Marie-Eve en Jean-Baptiste Lechère, Guy Bonnefoit en Ine Droogh-Goossens
 • vlnr staand Toppatissier Hans Josef Decker, Journaliste Christine Schaefer, Hans Gerd Kübel, Martin Klöti en Ine Droogh-Goossens 
Auteur: Thomas Lepeltak | De Telegraaf | Stan Huygens Journaal