Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Franz Keller in Noordwijk | Stan Huygens Journaal | De Telegraaf

Datum: 02-10-1985

"Noordwijk staat niet op de wereldkaart. Ik had er nooit van gehoord. Maar omdat ik hier in de Graaf van het Hoogveen ben komen eten, ken ik deze mooie badplaats. En dat is toch eigenlijk schitterend. Het is toch véél leuker dat een plaats bekendheid krijgt door een eetgelegenheid die er is gevestigd dan door de een of andere grote militaire slag die er geleverd is," aldus Franz Keller.

Franz Keller en het wijnschandaal

Franz Keller is eigenaar van het twee-sterren-restaurant en de wijngaard Schwarzer Adler in de Kaiserstuhl uit het land Markgraven en de Ortenau. De Kaiserstuhl is een fraaie berg, die als een kegel oprijst uit de laagvlakte van de Boven-Rijn.

Duitse Televisie en radio 

Franz is de laatste tijd niet van de Duitse televisie en radio weg te branden. Dat komt door het wijnschandaal. Franz waarschuwt namelijk al jaren tegen het "geknoei" der Duitse wijnboeren, die de witte wijn alsmaar zoet willen maken. En nu wil iedereen elkaars mening horen. " Die belachelijke zoete Duitse wijn is het gevolg van het feit dat men jaren geleden een foutief marktonderzoek heeft gehouden en de Duitse consument heeft gevraagd of men een "lieflijke zoete wijn" wilde of een droge. Bijna iedereen wilde zoet. Maar men vergat te vragen hoeveel flessen wijn de ondervraagde per maand dronk. Met die zoete wijn plaatste de Duitse wijn zich buiten de gastronomie. Die is niet aan tafel te drinken. Bovendien is het een gemanipuleerde wijn, want zoveel zon hebben wij niet. Er wordt te weinig suiker gevormd in de druif, de chemie moet de natuur een handje helpen.

En dan begint de ellende. " aldus Franz Keller. Zijn vakbroeders namen zijn uitspraken niet in dank af.  

Verbluffend

Hij had zijn eigen wijnen naar Noordwijk meegenomen en zei met verbluffende openhartigheid dingen over Duitse wijn die ik al jaren denk. We dronken een aantal aangename verrassingen zoals de "Weissherbst" een roseachtige wijn van de Spätburgunder. Het had een rode wijn kunnen worden, maar er zat te weinig kleur in de schil. Toch had de wijn een aangename geur en een fikse smaak.
We kregen ook witte wijnen te drinken uit dezelfde jaren, waarvan de ene partij wél op nieuw eikenhout gelagerd was en de ander niet.
Allemaal heel aangenaam van smaak, zonder dat kunstmatige zoet en met een leuk appelzuur dat voor de nodige frisheid zorgt.

twee-sterren-gerechten

De brigade van de Graaf van het Hoogveen, en de pas 21 jaar oude chef Ricardo van Ede, had er fantastisch bij gekookt. Het restaurant heeft 1 ster in de Michelin-gids, maar onze tafel was het er over eens dat er een paar twee-sterren-gerechten bijzaten zoals de kikkerbilletjes met cantherellen en de kalfsniertjes. Topklasse!
Toen ik jaren geleden eigenares Ine Droogh voor het eerst ontmoette was zij een wat opgewonden standje. Ze is nu een meer rustige vrouw geworden met een geweldige kennis van zaken. In geheel culinair Europa raakt haar restaurant bekend. Ze zet Noordwijk op de kaart.

 

  • Franz Keller menu

 

Auteur: Thomas Lepeltak | De Telegraaf | Stan Huygens Journaal