Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Gourmet over Noordwijk | Stan Huygens Journaal | De Telegraaf

Datum: 07-03-1985

culinair fotograaf johann willsberger

Tot nu toe kende het buitenland alleen de Sauce Hollandaise. We weten dat onze keuken met de dag beter wordt, maar weet het buitenland het ook?

Gourmet nummer 35

Johann Willsberger geeft sinds 1976 het eetblad Gourmet uit. Het verschijnt vier maal per jaar in boekvorm. In zijn laatste uitgave houdt hij een pleidooi voor de Nederlandse restaurants. Hij roemt er zes en hun jonge koks. Eén van die zes is het restaurant De Graaf van het Hoogveen in Noordwijk van Ine en Joop Droogh. Het actieve echtpaar had een twintigtal vrienden aan tafel genood om het verschijnen van deze 35ste uitgave van Gourmet met de mooie kleurenreportages over ons land te vieren.

Hoe kwamen zij er in? Johann Willsberger, die samen met zijn compagnon dr. Karin Krüger voor deze avond uit München naar Noordwijk gekomen was, zei: " Ik kom wel bij de wijnboeren in Frankrijk en informeer dan, wat volgens hen een goed restaurant is."

wijnboeren

Nu is Ine gek op goede wijnen. Zij won dan ook de prijs voor de beste wijnkaart in Nederland. Men kent haar goed in Frankrijk en zij heeft het aan de wijnboeren te danken dat zij nu in het blad staat. Er staat zelfs een paginagroot portret van Ine in. En de wijnboeren hebben gelijk.

hairspray

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt. " Ik ben hier zeer strikt mee," aldus Johann Willsberger. " Ik laat de koks weten, dat ik onmiddellijk na het fotograferen de gerechten ook proef. Ik wil namelijk niet dat zij bijvoorbeeld hairspray over een canard a l'orange doen om die op de foto glanzend te laten uit komen. Ik houd niet van hairspray proeven."

 

 •  Ine Droogh-Goossens en Johann Willsberger
 • menu presentatie Gourmet n° 35
 • Ine Droogh-Goossens en Johann Willsberger
 • Hubrecht en Julie Duijker en Gert Crum
 • Ine Droogh-Goossens, Ton van Es en Fon Zwart
 • Genodigden diner
 • Fred de Leeuw
 • Gasten ontvangen de gourmet no 35
 • Jolanda de Leeuw, Ton en Ineke van Es
 • de heer en mevrouw Sluijter 
Auteur: Thomas Lepeltak | De Telegraaf | Stan Huygens Journaal