Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

LOIRE | CYRIL LE MOING | CHENIN IMPERFECT IN PERFECTIE

Datum: 25-10-2011

 ideale wijnbeleving

Cyril Le Moing uit Anjou in de Loire maakt indruk, geeft stof tot nadenken, is controversieel, nieuwsgierig, lastig, bevlogen, eigenwijs, hartelijk, vindingrijk, onderscheidend en jaloersmakend getalenteerd. De zinnenprikkelende smaaksensaties van zijn wijnen hebben mij intens geraakt. Zijn Chenin BLanc die hij met waardigheid behandelt is excentriek en zeker geen allemansvriend. Dat is wel duidelijk. En zijn superbe Grolleau, gemaakt van een druif die in overleving wordt bedreigd door het succes van o.a. Gamay is een rasechte kwaliteitsdruif en staat niet voor niets op de wijnkaart van het beste restaurant ter wereld namelijk Noma. Maar het moet gezegd! Ook zelden heb ik een zo pure en uitgebalanceerde Gamay geproefd als zijn Le Ponge die hij een extra dimensie geeft met de juiste vibe waardoor ik het gevoel kreeg dat deze 100% Gamay dicht bij de ideale wijnbeleving kwam. Er waren 6 flesjes! Een schrale troost!

verteerbaarheid daar draait het om

Cyril zoekt het pure, het natuurlijke. Mark Angeli was ook zijn leraar en inspirator en Cyril heeft veel van hem geleerd. Hij weet dat zijn kracht in de 3 ha wijngaard ligt die verdeeld is over 3 percelen in Thouarcé, Aubigné en Maligné. Bij gebrek aan een rijbewijs fietst hij af en aan van Château naar de wijngaard. Zijn bewonderenswaardige Coteau du Lys Vignes Centenaires ligt pal naast de fameuze Les Nourissons VV van Stéphane Bernaudeau. De grond en ligging zijn van wezenlijk belang. Zijn druiven wil hij energie meegeven en een gezonde status bezorgen. " Zij moeten met een goed gevoel, gezond en energiek in mijn kelder verschijnen. Bij mijn wijnen streef ik naar puur fruit en de juiste zuurgraad. Beiden zijn van essentieel belang. Daarnaast zoek ik zuiverheid en viscositeit en natuurlijke elegantie. Dat soort zintuiglijke sensaties bepalen voor een groot deel mijn wijn. Mijn wijn is in de eerste plaats een kwestie van de natuur. En natuurlijk van vakkundigheid. Door het sterk beperken van de rendementen is het mogelijk om te streven naar een pure en zuivere smaak. En verteerbaarheid staat voorop. Daar draait het om. Dat is de essentie, de toonzetting. Dat geldt niet alleen voor wijn. Dat geldt ook voor eten".

OLivier roellinger als boezemvriend

Als het even kan reist hij af naar Bretagne naar zijn boezemvriend Olivier Roellinger van Les Maisons de Bricourt in het Franse Cancale, een vissersplaatsje in de baai van Mont-Saint-Michel en eens in het bezit van 3 Michelinsterren. Een paar jaar geleden hing Olivier die aan de wilgen omdat hij de stress fysiek niet meer aan kon en de activiteiten van zijn "Cuisine Marine" op een andere manier en zonder sterren met de wereld wilde delen. Vliegen en verre reizen maken werd zijn passie. Boeiend en fascinerend zijn de speciale wijn/spijs avonden bij Olivier met biologische of biodynamische wijnmakers uit heel Frankrijk. Ik heb eens een avondlang naast Cyril plaats mogen nemen en ik moet zeggen dat ik geen grotere perfectionist ken. Zijn redmiddel is liefde! Voor Japan! Waar 50% van zijn natuurlijke wijn naar toe gaat. Imperfect in perfectie!


blanc 2022 | Maceration | CHENIN

rouge 2022 | VIGNES CENTENAIRES | CF 

rouge 2022 | GROLLE NOIRE | GROLLEAU  

rouge 2022 | LE BOIS DU GLAND | 70% CS & 30% CF  

rouge 2022 | LE PONGE | GAMAY 


 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine