Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

CHABLIS | ATHENAIS DE BERU | IK HAD HET GELUK CHABLIS TE MAKEN

Datum: 25-10-2011

 

Er was eens een vrouw...

Tot aan het begin van de twintigste eeuw heeft de Familie de Béru 400 jaar lang geleefd van de opbrengst van 13 ha wijngaard op 30 kilometer afstand van Auxerre. Maar tijdens de crisis van de phylloxera werd alles verwoest. Het is pas midden jaren tachtig dat Graaf Éric de Béru, de vader van Athénaïs de Béru gegrepen door zijn liefde voor wijn, alles opnieuw met Chardonnay aanplant. Maar in 1996 slaat het noodlot toe en wordt hij ernstig ziek. Alles wordt stopgezet.

RESPECT VOOR WAARDEN EN TERROIR

De wijngaard wordt verdeeld en de naam Château de Béru verdwijnt. In die tijd studeerde zijn dochter Athénaïs financiële wetenschappen in Parijs en ondanks haar liefde voor wijn kwam het niet bij haar op om het stokje van hem over te nemen. Wel organiseerde zij regelmatig proeverijen en richtte zij een club voor wijnliefhebbers op. In 2003 op haar werk bij een Bank in Parijs speelt de wijngaard van haar familie wel steeds door haar hoofd maar zij weet niet waar te beginnen. Ten slotte is zij gaan studeren in Beaune om achter de fundamenten van het wijn maken te komen met als gevolg een vinificatie stage in Bourgogne en een stage in de wijngaard op een immens wijnbedrijf in Zuid-Afrika. Het wordt haar duidelijk dat zij in de voetsporen van haar vader eerlijke wijn wil maken of liever gezegd wijn zoals vroeger. Eenvoudig zonder veel technologie. Oprecht en transparant met respect voor waarden én voor terroir. Geen stugge Chablis waar je door de  toevoeging van torenhoge sulfiet jaren op moet wachten alvorens te kunnen drinken. Een gegeven dat vaak met mineraliteit wordt verward. Haar uitdaging is zinnenprikkelende Chardonnay maken die heerlijk wegdrinkt en toch diepte, rassigheid en finesse bezit. "Iets anders kan ik mij niet voorstellen", zegt zij.

IK HAD HET GELUK CHABLIS TE MAKEN

Terug in Parijs maar bij een andere bank wordt het haar taak cliënten te adviseren bij de aankoop van een nieuw wijndomein of bij het verkopen van een domein. De weekenden en vakanties brengt zij door op Château de Béru en zij is vastbesloten om al haar zinnen op het maken van wijn te zetten. Met hulp en steun van haar moeder is zij het avontuur begonnen. De wijngaarden die haar vader heeft aangeplant kan zij terugkopen. Zij stelt een team samen, installeert roestvrijstalen vaten en plaatst barriques. "Ik had het geluk Chablis te maken! Een wijn die wereldwijd bekend is. Maar ik wist niet waar ik moest beginnen. Hoe moest ik mijn weg vinden in die kleine wereld. Mijn vader was net gestorven en ik kende niemand in mijn omgeving. In het begin kwamen de buren eerder langs uit nieuwsgierigheid dan om een handje te helpen. Maar toen zij begrepen dat ik mijn ziel en zaligheid in de wederopbouw van het domein wilde stoppen zijn er veel symphatisanten uit bewondering en respect voor mijn vader komen helpen.

J'ADORE L'ORANGERIE

Na 10 jaar leegstand verlaten in 2005 de eerste 120 flessen Chablis de kelder. Château de Béru was herboren. Maar de moeilijkste opgave was de wijn aan de man te brengen. Athénaïs begon in Parijs bij een Caviste waar het geluk haar toelacht. Zij loopt daar niet alleen een geweldig goed overseas agentschap maar ook een vooraanstaande Engelse importeur tegen het lijf. In 2006 verkoopt zij 600 flessen. Vandaag in 2015 produceert zij 20.000 flessen per jaar. Petit Chablis, Chablis, Chablis Premier Cru, Chablis Grand Cru en de fameuze Clos Béru Monopole die van een 13e eeuwse ommuurde en unique wijngaard van 5 ha komt. Terwijl je Athénaïs kunt treffen in Bordeaux, Parijs, Londen, Tokio en New York zijn haar goddelijke wijnen te vinden in de beste restaurants ter wereld. 


uitverkocht

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine