Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

MACON | ALEXANDRE JOUVEAUX & MARYSE CHATELIN | MEESTERWERK

Datum: 01-12-2011


 

chanel

Alexandre Jouveaux, vroeger Beaux-Arts student en kind aan huis in de electrische atmosfeer van oververhitte Parijse fotostudio's, was dé modefotograaf van Chanel. Een tiental jaren geleden realiseert hij zich dat hij liever wijn wil maken dan foto's en gaat zijn passie achterna. Vertrekt naar de Bourgogne naar Uchizy, een plaatsje in de bekende wijnregio Macon. Hij heeft een perfecte smaak voor wijn en gastronomie en blakend van zelfvertrouwen start hij bij het begin. Eerst sleept hij alle benodigde diploma's in de wacht om vervolgens voorzichtig een stukje land te kopen waar hij niet van kan leven. Hij gaat les geven en zijn geduld wordt uiteindelijk beloond.

onontdekte schatten

Vandaag is Alexandre fulltime wijnmaker! Zijn wijnen, allemaal Vin de Table, want hij heeft een hekel aan papierwerk, zijn kleine onontdekte schatten die zo krankzinnig uitdagend gemaakt zijn dat we het geheim hopelijk allemaal stil kunnen houden alvorens het puntensysteem genadeloos toeslaat. Er loopt een rode draad door de wijnen. Ze bezitten een ongelooflijke frisheid die rechtstreeks uit de bodem komt met in de finale snerpend hoog zuur. Vers geperst appelsap, druiven, limoen en citrus, rozengeur en warmgebakken brood  die mij samen met gistende tonen en nuances van krijt en kalksteen aan biologische Champagne doen denken. Wijnen die je smaaksensoren alert en fris houden. Wijnen die heerlijk onvolmaakt zijn en die de meeste proevers naast zich neerzetten omdat ze de wijnen te wild, te veeleisend, onhandelbaar, raar en zelfs te vluchtig in hun zuurgraad vinden. Terwijl het juist de meest energieke wijnen zijn die mijn hart sneller doen slaan. 

ATYPISCH HIPHOP EN SOUL

Atypisch, hiphop en soul! Niet te vergelijken met de witte Bourgognes waar ik niet van houd en nooit heb willen drinken. Te vaak teleurgesteld door een overdaad aan eikenhout, negatieve smaken en coatings en té technische en eentonige profielen ben ik op zoek gegaan en kwam uit bij de heerlijk incorrecte wijnen van Alexandre Jouveaux. 

Incorrect omdat de deeltjes van kalk en fijngemalen gesteente ronddwarrelen in de fles.  Incorrect omdat het Chardonnayaroma op sherry, op brandy en soms maar vele malen ranker op Vin Jaune lijkt!  Incorrect omdat de zuurgraad bijna té hoog is. Perfect omdat de wijnen enorm profiteren van uren van te voren decanteren waardoor de sluier van gist plaats maakt voor explosieve smaaksensaties van vruchten en bloemen gevuld met tonnen bodemenergie. Dit is krankzinnig maar puur meesterwerk! Vandaag worden de wijnen van Alexandre Jouveaux verdeeld over kleine maniakale wijnimporteurs en worldwide gezocht en alom geprezen.

de l'aube a l'aube

Le Mont is in 1954 op amper 0,2 ha aangeplant op 230 meter hoogte en Préty ooit in 1945 op 100 meter op meer zand maar met maximale zon-expositie. O9 is afkomstig van de oudste wijngaard waar de aanplant begon in 1910. Nieuw aan het firmament is Combarnier en komt van het jongste perceel dat in 1989 het licht zag. Maar dit jaar toont Alexandre mij in plaats van 100% Chardonnay een nieuwe rode van 100% Pinot Noir die zijn vrouw Maryse Chatelin heeft gemaakt op haar Domaine des Fauvettes. Die druif voor druif wordt geplukt, direct geperst en gedurende 12 maanden gist op zeer oude vaten. Wat een adembenemende schoonheid! Wat een ragfijn karakter! Wat een waanzinnige bitters van rode kersen en ander rood fruit die gelukkig ook hier niet verkracht zijn door toevoeging van zwavel. Deze schitterende Rode wijn De l'Aube à l'Aube is een gedicht en als je ernaar vraagt waarschijnlijk al uitverkocht.

 

 

aleXandre jouveaux

 

blanc 2021 | LE MONT | CHARDonnay 

blanc 2021 | combarnier | chardonnay 

blanc 2020 | O20 | CHARDONNAY 

blanc 2020 | O21 | CHARDONNAY | maart 2024

 

MARYSE CHATELIN 

DOMAINE DES FAUVETTES

blanc 2021 | L' EMBELLIE | CHARDONNAY 

blanc 2020 | L' EMBELLIE | CHARDONNAY 

rouge 2021 | DE L'AUBE A L'AUBE | PINOT NOIR 

rouge 2021 | DE L'AUBE A L'AUBE | PN | MAGNUM 

rouge 2022 | DE L'AUBE A L'AUBE | PINOT NOIR | maart 2024


 

 

 

 

 

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine