Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

ELZAS | STEPHANE BANNWARTH | PREMIERE EN ALSACE

Datum: 02-04-2013

  • Bannwarth
  • Bannwarth
  • Bannwarth
  • Bannwarth
  • Bannwarth
  • Bannwarth
  • Bannwarth
  • Bannwarth




WE ZIJN MEER DAN FAN

Het landgoed van de familie Bannwarth is niet groot en is beplant met de traditionele Elzasser variëteiten, Pinot Gris, Gewurztraminer, Riesling, Sylvaner, Auxerrois en Pinot Noir. Er worden drie categorieën wijn geproduceerd die alle drie van economisch belang zijn. Een traditionele, een natuurlijke en een prestigieuze lijn met het label Qvevri, ook natuurlijk, zonder toevoegingen en zonder zwavel.

GEORGIE

We ontmoeten Stéphane Bannwarth 6 jaar geleden voor het eerst op een wijnsalon in Colmar en een paar maanden later zoeken we hem op in zijn kelders waar hij ons vertelt over zijn droomproject, de qvevries. Hij laat ons zijn eerste oogst 2011 proeven. We zijn perplex. Wat gebeurt hier? De Qvevries laten ons niet meer los. Ze zijn door een handjevol families In de bergen van Georgië gemaakt en liggen tot aan hun nek begraven onder een schuilplaats direct naast het ouderlijk huis van de Bannwarths. Er zijn geen muren, er is geen verwarming en de temperatuur binnen de qvevries blijft opmerkelijk consistent. Ze worden met een deksel van plexiglas afgesloten en afgetopt met houtsnippers en zeildoek. Voor het gebruik is er een laag bijenwas aan de binnenkant aangebracht dat in de poriën zakt en de qvevries waterdicht maakt. Om praktischer te kunnen werken experimenteert Stéphane met zijn wijnen door de druiven in de qvevries in een zak met fijne mazen te leggen. Net als met al zijn wijnen wil hij zo natuurlijk mogelijk te werk gaan. Het inweken van de schillen (maceratie) is erg lang en minimaal zes maanden. Voor de rode wijnen is dit niet zo’n probleem. Die zijn steeds vrij herkenbaar. Maar voor de witte wijnen is dit uitzonderlijk en het resultaat is meestal een oranje wijn. Vaak troebel met bedwelmende aroma’s en een ietwat tannineachtige structuur. Elke jaargang is anders en dus uniek. Alle flessen hebben een handige glazen stop met een siliconenafdichting die een minimum aan lucht in de fles toelaat zodat ze zich kunnen blijven ontwikkelen.

MAJESTUEUS

Er is stemming en beweging, soms onstuimig en gevlekt met een bijna zalvende glans. Ze blijven veranderen. We proeven een zee aan smaken die bovendien volledig verandert wanneer de fles langer open is geweest. In de afgelopen jaren noteerden we specerijen, steenfruit, gentiaanwortel, gember, appel, pepermunt, witte peper, veldbloemen, curry, karamel, pruimen, abrikozennectar, honingdauw, guave, jasmijn, ijzer, krenten, rozijnen, pompoen, cider en perzik. Ook ‘t kleurenpallet varieert van goud, naar amber naar mahonie. De wijnen zijn dynamisch, majestueus en buitengewoon interessant in hun evolutie. Vrij van oxydatie en vrij van fouten. Ingewikkeld en terughoudend met een knetterende energie. Schreeuwend om gastronomie.

We zijn meer dan fan.

De aankondiging van de nieuwe spectaculaire amforen kelder is een feit maar duurt nog even.


blanc 2022 | EDEL NATUR | PB/AUX/PG/Muscat/GEW | uitverkocht

blanc 17/19| triptik BILD | Qvevri | RSL & PG & GEW 

blanc 2018 | PEP'S DE GEWURZ | QVEVRI | PET NAT 

blanc 2016 | PINOT GRIS | QVEVRI 

blanc 2014 | PINOT GRIS | QVEVRI 

blanc 2011 | PINOT GRIS | QVEVRI 

blanc 2021 | GEWURZTRAMINER 

blanc 2016 | GEWURZTRAMINER | QVEVRI 

blanc 2013 | AUXERROIS | QVEVRI 

blanc 2013 | SYNERGIE | QVEVRI | RSL & GEW & PG 

Exclusief voor Nederland en België verkrijgbaar bij Just Add Wine


 

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine