
Op de hoogte blijven
Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail
Just Add Wine
from Nature with Love
Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.
most wanted wines
If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.
REFERENTIES
-
Just Add WineIne Goossens & Ries van der VlugtFeiko Clockstraat 139
-
9665 BH Oude Pekela
-
M +31(0)620198832 RiesM +31(0)651416898 Ine
Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD
ELZAS | JEROME FRANCOIS | LA GRANGE DE L'ONCLE CHARLES
Datum: 31-03-2017
MICRO PERCELENOp 15-jarige leeftijd is Jérôme Francois al zeer geïnteresseerd in wijn maar begeeft hij zich in de meubelmakerij tot hij, als hij 23 is definitief en vol overgave zwicht voor het maken van natuurlijke wijn. Geen gemakkelijke stap maar hij weet zich omringd en gesteund door het enthousiasme van zijn grote liefde Marie. Bovendien schenkt zijn oudoom hem enkele micro-percelen, leert hem de fijne kneepjes van het wijn maken maar laat hem vooral veel schoons proeven.GROOTVADER CHARLESHij settelt zich in Ostheim in de schuur van zijn grootvader Charles, omdat de streek hem trekt en omdat er ook nog wat land te pachten valt. Zijn eerste microscopische vintage 2014 blijkt al veelbelovend en in 2015 haalt hij zelfs de wereldwijnpers. Na een try-out in 2016 zonder zwavel ligt de focus nu geheel bij de Vin Nature. De percelen bewerkt hij biodynamisch en volgend jaar is hij Demeter gecertificeerd. Hoe snel kan het gaan. SIRIUSOm onnodige bodemdaling te voorkomen en verstikking tegen te gaan ploegt Jérôme het land met Sirius het trekpaard, laat hij schapen grazen en gebruikt hun organische mest. Hij is ervan overtuigd dat de dieren bijdragen aan de sensatie en sensibiliteit van zijn wijn. Om zijn passie voor de wijnen vorm te geven legt Jérôme zich niet vast aan een bedachte stijl maar anticipeert op terroir en hun specifieke kenmerken waarbij de nadruk ligt op wijnen met een ziel. Op wijnen van verschillende druivenrassen met een bijna niet te bevatten intensiteit en kracht waarbij het intensieve werk, de geringe opbrengsten en de hoge kosten peanuts zijn, vergeleken bij hoe hij oogst en hoe het wijn maken zelf verloopt.
|
Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine