Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

ELZAS | LA GRANGE DE L'ONCLE CHARLES | NEW LIFE

Datum: 31-03-2017


NIEUWE WIJN NIEUW LEVEN

Op 15-jarige leeftijd is Jérôme Francois al zeer geïnteresseerd in wijn maar begeeft hij zich in de meubelmakerij tot hij, als hij 23 is definitief en vol overgave zwicht voor het maken van wijn. Geen gemakkelijke stap maar hij weet zich omringd en gesteund door zijn familie. Bovendien schenkt zijn oudoom Charles hem enkele micro-percelen, leert hem de fijne kneepjes van het wijn maken maar laat hem vooral veel schoons proeven. 

charles

Hij settelt zich in Ostheim in de schuur van oudoom Charles, omdat de streek hem trekt en omdat er ook nog wat land te pachten valt. Zijn eerste microscopische vintage 2014 blijkt al veelbelovend en in 2015 haalt hij zelfs de wereldwijnpers. Na een try-out in 2016 zonder zwavel ligt de focus nu geheel bij de Vin Nature. De percelen bewerkt hij biodynamisch en volgend jaar is hij Demeter gecertificeerd. Hoe snel kan het gaan. 

SIRIUS HET TREKPAARD

Om onnodige bodemdaling te voorkomen en verstikking tegen te gaan ploegt Jérôme het land met Sirius het trekpaard, laat hij schapen grazen en gebruikt hun organische mest. Hij is ervan overtuigd dat de dieren bijdragen aan de sensatie en sensibiliteit van zijn wijn. Om zijn passie voor de wijnen vorm te geven legt Jérôme zich niet vast aan een bedachte stijl maar anticipeert op terroir en hun specifieke kenmerken waarbij de nadruk ligt op wijnen met een ziel. Op wijnen van verschillende druivenrassen met een bijna niet te bevatten intensiteit en kracht waarbij het intensieve werk, de geringe opbrengsten en de hoge kosten peanuts zijn, vergeleken bij hoe hij oogst en hoe het wijn maken zelf verloopt.

zelfreflectie

Hij heeft ondertussen een compagnon en medewerkers maar het werk valt hem zwaar. Hij komt zichzelf meer tegen achter het bureau dan in de wijngaard wat nooit zijn bedoeling was. Als het uit de hand loopt vindt zijn jonge vrouw Morgan het tijd voor een zelfreflectie. Het roer moet om. In een bericht op Insta schrijft ze een brief aan Jérôme.

BRIEF AAN JEROME

Je ging van hout naar wijngaard. Van bier op een Elzasser dak tot een pipet in een kelder. Je gaf spijkers, schroeven en planken op om jezelf met een paard in het midden van de wijnstokken te bevinden. Je werd toen wijnboer, een gelukkige boer met een halve hectare die vandaag 6,5 bereikt. De principes van de biodynamica ondervroegen je, begeleidden je en overtuigden je toen volledig, verlangend om de natuur, mensen, dieren en natuurlijk de tijd zoveel mogelijk te respecteren. Om de rijkdom van onze wereld te behouden, heb je besloten om chemicaliën en zoveel mogelijk machines uit je praktijk te weren. Zowel in de wijngaard als in de kelder. Om hulde te brengen aan elk van jouw percelen sinds je ze op verschillende manieren hebt benaderd, waargenomen en bewerkt door het loslaten van een inspiratie, een gevoel, een duidelijke herinnering om uiting te geven aan een eigen complexiteit.

Je besloot jouw wijnen te noemen naar de plaats waar ze vandaan komen. Terroirwijnen maken in plaats van cépagewijnen wat vanaf het begin vanzelfsprekend voor je was. Deze drang is je nu ontnomen. Jouw verlangen om jouw regio op deze manier in de kijker te zetten, is je niet langer gegund en jouw motivatie om vandaag te vechten zou een belemmering vormen voor waar je echt in gelooft. Het beste van jezelf geven aan de wijngaard om jouw wijnen steeds nauwkeuriger te maken.

VIN DE FRANCE

Daarom kondigt Jérôme vandaag zijn passage in Vin de France aan. Dit zal leiden tot veel veranderingen in de schuur van oom Charles, te beginnen met het einde van de bureaucratische claim van de Appellation Contrôlée. Maar zeggen we niet dat verandering ook vernieuwing is? Vernieuwen, aanpassen, in vraag stellen, veranderen, dat is de hardheid van het beroep van een wijnbouwer, maar ook zijn rijkdom. Morgan en Jérôme zijn klaar voor nieuwe avonturen. Weliswaar zonder Charles maar hij kijkt nu toe vanuit de hemel.

nieuwe jaargang 2022 in 2024

 

blanc 2022 | mille lieux | cep div | maart

blanc 2022 | LA MONTAGNE DU SCARABEE | 3 CEP  | maart

blanc 2022 | LA DANSE DES CORBEAUX | Maart

rouge 2021 | mont des clochettes | pinot noir | LT FLessen


 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine