Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

JURA | LYDIA HOUILLON & ERIC FIMBEL | INNERLIJKE INTUITIE

Datum: 02-04-2023


 • Lydia Houillon
 • Lydia Houillon & Eric Fimbel
 • Eric Fimbel


kampioen vliegvissen

Voor Eric Fimbel is het cruciaal om zo af en toe de stekker uit het stopcontact te kunnen trekken om opnieuw verbinding te maken met zichzelf en de natuur. Dé perfecte ervaring om niet voorbij te gaan aan zijn eigen grenzen is het vliegvissen. Eric is er goed in. Zelfs zo goed dat hij tot twee maal toe Frans Kampioen werd met nationaal goud. Tijdens die viswedstrijden heeft hij ook zijn grote liefde Lydia aan de haak geslagen, een ontwapenende vrouw en de liefste moeder van hun drie kinderen, Nina, Nils en Lola. 

familie houillon

Lydia Houillon komt uit een klassiek gezin bestaande uit moeder Anna en vader Claude en acht kinderen waar lekker eten essentieel is maar waar de wijn in het middelpunt staat. De hele familie Houillon is kind aan huis bij hun legendarische oom Pierre Overnoy, waar ze allemaal geholpen of gewerkt hebben en waar Emmanuel nu de waardige opvolger is en de scepter zwaait. Als je zegt dat je een vriend van Pierre bent gaan de deuren vanzelf voor je open.

broers en zussen

Zus Adeline en broer Aurélien zijn hun eigen weg gegaan om internationaal furore te maken met hun wijnen. Hun sporen bij oom Pierre en broer Emmanuel zijn ruimschoots verdiend. Adeline maakt samen met haar echtgenoot Renaud de meest schitterende wijnen om de hoek bij Pierre in Pupillin en na een tournée in Zwitserland heeft ook Aurélien zijn plek gevonden. Hoog in de bergen van de magische Ventoux ontstaan samen met zijn Charlotte zinderend spannende wijnen met, hoe kan het ook anders, die Overnoy touch.

vonk

En zoals altijd kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Ook Lydia en Eric staan te popelen om de wijnwereld te vertellen over die ene droom die gaat over passie en het excelleren in het maken van pure wijn. Eric heeft voor zijn werk veel gereisd en Lydia hielp met veel plezier haar broer Jean-Michel Houillon in zijn Restaurant Le Chavot in Ornans, waar ook de vonk tussen Lydia en Eric is overgeslagen. Het was liefde op het eerste gezicht toen in 2006. Eric was toevallig in Ornans voor het vliegvissen en Lydia had een avondje vrij want heel Frankrijk keek naar de kopstoot van Zidane tijdens de WK-finale. Eric heeft er toen voor 3 maanden zijn tentje opgeslagen en de plannen voor de toekomst gesmeed.

adam en eva

Net als Adam en Eva kent ook de liefde van Eric en Lydia geen angst en zijn zij heel voorzichtig aan hun levenswerk begonnen. In 2017 geven zij elkaar officieel het kerkelijk ja-woord. Het jaar daarop in 2019 volgt Eric de opleiding Wijnbouw- en Oenologie in Beaune en behaalt zijn BTS. Als klap op de vuurpijl vinden ze in Grozon een geweldig huis mét kelder en komt er een extra hectare wijngaard op hun pad waarvan de ene helft beplant is met jonge wijnstokken savagnin en de andere helft met oude wijnstokken van poulsard en trousseau. En er is zelfs een perceel met Chardonnay.

uitzonderlijke intuïtie

Lydia en Eric zijn net als veel natuurlijke wijnmakers evenzeer gehecht aan de kwaliteit van hun wijnen als aan hun vrijheid. Toen we elkaar vorig jaar in maart 2023 voor het eerst ontmoetten was er een onmiddelijke verbinding die haast vanzelf tot stand kwam en onze kennismaking heel natuurlijk maakte. We zagen twee oprechte mensen met een unieke levensmissie vol enthousiasme en passie, met een sterk temperament en hoge verwachtingen als het gaat om eerlijkheid, oprechtheid en vrijgevigheid. Twee mensen met een uitzonderlijke intuïtie die aan zichzelf even hoge eisen stellen als aan hun wijnen. 

Wat een feest en wat zijn we dankbaar en trots dat we deel mogen uitmaken van hun levenswerk en hun inspirerende wijnen binnenkort aan jullie mogen voorstellen. 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine