
Op de hoogte blijven
Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail
Just Add Wine
from Nature with Love
Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.
most wanted wines
If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.
REFERENTIES
-
Just Add WineIne Goossens & Ries van der VlugtFeiko Clockstraat 139
-
9665 BH Oude Pekela
-
M +31(0)620198832 RiesM +31(0)651416898 Ine
Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD
JURA | NICOLAS JACOB | VERBORGEN PERCELEN
Datum: 18-02-2018
Verborgen percelenWekenlang hebben we de rode en de witte wijnen van deze pientere personage door geproefd en er telkens weer van genoten. Het viel mij op dat ik de wijnen steeds als ongekend zuiver en puur beoordeelde en dat zij ondanks vele dagen van tevoren geopend steeds mooier in het glas werden. In tegenstelling tot veel klassiekers uit de Jura vond ik de wijnen zoveel jeugdige schoonheid en finesse bezitten en intrigeerde de filosofie van Nicolas Jacob en zijn biodynamische werkwijze mij zo, dat ik mij er wel iets meer in wilde verdiepen. Ik zoek hem op in het dorpje l’Etoile. Hij vertelt dat bloemen en planten altijd al een belangrijke rol in zijn leven speelden maar dat hij toch heeft gekozen voor de wijnbouw en aan de slag kon bij Laurent Macle in Château Chalon. Als hij dan later door Fanfan wordt gevraagd om daar voltijds te komen werken pakt hij die uitdaging met beide handen aan. Niet alleen omdat hij hier de kans krijgt om beetje bij beetje zijn eigen wijn te gaan maken maar ook omdat Jean-Francois Ganevat zijn grote voorbeeld is, zijn hero. In zijn vrije tijd begint hij aan het verspreid over de heuvels zoeken naar verborgen kleine percelen met zeer oude stokken. Percelen die door grotere producenten als gevolg van hun isolement, te lage opbrengst en moeilijke bewerking door de jaren heen zijn genegeerd. Percelen met oude wijnstokken die de wijn niet alleen intensiteit, concentratie en diepte geven maar door de optimale ligging en ouderdom hem ook in staat stellen onderscheidende wijnen te maken. Vanuit een nieuwe kelder vlakbij Kenjiro Kagami wordt met veel passie en kunde gewerkt aan een piepkleine productie en we kunnen alleen maar hopen dat Nicolas ons dit jaar royaal toebedeeld
Vandaag heeft Nicolas drie verschillende locaties waar het land volgens de organische en biodynamische principes wordt bewerkt in overeenstemming met de maankalender opdat de wijnstokken en de grond hun karakter volledig kunnen uiten. Elke tussenkomst is van de meest zorgvuldige aard en veel tijd wordt besteed aan het groeibeheer. Het is een arbeidsintensief proces met veel handwerk maar ook de enige manier om kleine hoeveelheden kwalitatief hoogstaande wijnen te maken. In de stijl van zijn mentor Jean-Francois Ganevat worden Chardonnay, Savagnin en Pinot Noir zonder interventie opgevoed in gebruikte vaten en tot de nok toe gevuld om oxidatie te voorkomen. |
OP ALLOCATIE
2018 | LES ARGALES | CHARD & SAV | MAC | OP AANVRAAG