Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

CHABLIS | LE VIN DE DEUX | DE ALLERBESTE EXPERTISE

Datum: 18-02-2018

 

DE ALLERBESTE EXPERTISE

Als we Valérie Gavaud en Bill Moysan voor het eerst in hun kelders ontmoeten begrijpen we dat het leven niet altijd over rozen gaat maar gelukkig wel over wijn. Bill en Valérie zijn gek op wijn. Op natuurlijke wijn.


Van huize uit komt Valérie van een wijnmakers familie in Chablis en werkt als kunstschilder. Bill komt uit Bretagne en zijn passie ligt in het theater als decorateur. In 2010 erven zij 1 hectare wijngaard in Fleys.

De eerste jaren in conversie gaan de druiven naar de coöperatie en in 2014 maken zij onder het beeldschone label Le Vin de Deux hun eerste Biodynamische Chablis. En dan slaat het noodlot toe. Bill wordt ernstig ziek. Oom Christian valt in. Maar ook hun dynamische vrienden Alice en Olivier de Moor komen een handje helpen. Bill bloeit langzaam weer op en de keuze is snel gemaakt. Alice en Olivier de Moor gekend om hun pure wijnen en om de allerbeste expertise blijven zorgen voor de wijngaard.

Het zal niemand verwonderen dat de village wijn van Le Vin de Deux een ravissante Chablis is in zijn meest pure vorm. De Premier Cru Mont de Milieu 2017 is als een magma. Gesloten, laat niet alle kaarten zien maar straalt met een massa aan mineralen, zout en fruit. Gekonfijt fruit versmolten in zinderende nervositeit en dichte aroma's van zoet geurende bloemen. Gigantisch en een fijne vibratie met minutenlange afdronk van het zuiverste goud.

Mocht je binnenkort opgezadeld worden met een mandje rauwe oesters, een gegrild kreeftje en wat handgedoken Coquilles St.Jacques wacht dan niet te lang want met deze Chablis kun je wonderen verwachten.

Minder rooskleurig waren de vooruitzichten voor de allocatie van 2016 vanwege de extreme vorst maar voor 2017 heerst er een lichte euforie. 

Chablicalement vôtre

nieuwe jaargang Mei 2024

blanc 2019 | CHABLIS | CHARDOnnay | uitverkocht

blanc 2020 | CHABLIS | CHARDONNAY | laatste fl

blanc 2020 | MONT DE MILIEU | PR CRU | CH 

blanc 2021| CHABLIS | CHARDONNAY | mei

blanc 2021 | MONT DE MILIEU | PR CRU | mei

 Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine