Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

AUVERGNE | L'ARBRE BLANC | CAROTTEFRED

Datum: 24-09-2018


Domaine de l'Arbre Blanc

DES VINS INTELLIGENTS

J’ai fait le tour du monde et à chaque étape j’apprends quelque chose. Aujourd’hui je ne vais pas voir les Domaines Vedettes. J’ai plutôt tendance à rechercher des vignobles que personne ne connait. De plus en plus je consacre ma vie du vin qui suit la nature. Je ne suis pas fan du vin poussé pour obtenir plus d’alcool, plus de tannin, qui perd son fruit et son élegance. En revanche j’adore des vins intelligents. 

SANS CONCESSION

Ce qui est bien c’est de mettre en valeurs des vignerons qui ont fait de gros efforts en vin nature et biodynamie. En Auvergne par exemple chez Domaine de l’Arbre Blanc je me suis régalée récemment. Rencontre au détour d'une dégustation chez cette domaine pour un point de vue sans concession je n’ai jamais goûter autant de qualité pour son range des Petites Orgues, Grandes Orgues et Les Fesses. Pas d’intrants ni sulfite. Je ne veux pas créer d’illusions mais le vin de Frédéric et Caroline Gounan fait raconter son histoire. 

CHEZ FRED ET CAROLINE 

Tous les secrets de la vigne nous on été révélés pendant une petite promenade digestive avec, enfin la voiture plein de belles choses pour 2016. Et quelle est dons la clé de la réussite d’un veritabel vin naturel à l’heure où beaucoup de vins sont faites industriellement. Chez Fred et Caroline tout est fait à la main avec les meilleures raisins et d’un savoir-faire de ne plus jamais oublier. Ils faut forcément retenir quelques bouteilles pour la mémoire mais s’ils sont bons à boire dès l’achat les vins de l’Arbre Blanc se sont embrasés très rapidement. Ils sont un max de plaisir gustatif si vous ne voulez-pas vous faire mal à la tête. Délicate, fraîche avec une sensation saline et gourmand et très équilibré. Que du bon! 

UN MAX DE PLAISIR 

L’Auvergne est rapidement devenue l’une de nos destinations favorites avec sa gastronomie de rêve et ses dégustations de facon purement hédoniste. Trop souvent oubliée, Auvergne Tourisme, a retenu l’attention des auteurs du Best of Lonely Planer France par une entrée remarquée en 6ème position du classement des régions à visiter. 

RETOUR A LA REALITE

Retour à la réalité d’une magnifique moment chez Fred et Caroline nous nous souviendrons longtemps de cet endroit merveilleux où tout est au rendez-vous. Un acceuil chaleureux et souriant dans une maison niché au coeur de la Région Auvergne-Rhône-Alpes coupé du monde, coupé de son stress. Un lieu différent empreint de sérénité, de douceur et d’art de vivre. Dieu sait pourquoi. Un petit Paradis pour se détendre et se reposer. Nous serions bien restés plus longtemps. Pour nous un seul regret le temps a passé trop vite. 

Bravo et un grand merci à tous. A très bientôt. Au naturel 

 


OP ALLOCATIE


blanc 2016 | LES FESSES | PINOT GRIS & SAUVIGNON BLANC | UITVERKOCHT

blanc 2016 | LES FESSES | PINOT GRIS & SAUVIGNON BLANC | MAGNUM | UITVERKOCHT

rouge 2016 | LES PETITES ORGUES | PINOT NOIR | UITVERKOCHT

rouge 2016 | LES GRANDES ORGUES | PINOT NOIR | UITVERKOCHT

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine