Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

LOIRE | FLORENT & CLAIRE BEJON | DOMAINE DE LA GOUAILLE

Datum: 25-09-2018OP DE KOOP TOE

Een blik was genoeg maar in alle opwinding bleef ik Ries aankijken. We hadden de Cabernet Franc van ons leven gevonden. De in de kelder geproefde wijnen waren zo adembenemend mooi dat we er de hele dag wilde blijven. Dat we nog 2 jaar moesten wachten namen we graag op de koop toe.

BUITEN DE LIJNTJES

Florent is wars van opsmuk. Noch in zijn manier van doen, noch in zijn werk, noch in zijn wijnen. Hij is oprecht, eenvoudig, staat dichtbij de natuur en ver weg van chemie. Het is duidelijk dat Florent de wereld van wijn is binnengestapt met een missie. Er daar houden we van. Van wijnmakers die de vrijheid nemen om dat te doen wat ze zelf willen. Geen regels. Geen restricties. Die zetten we graag in de schijnwerpers. Florent Bejon kleurt buiten de lijntjes. Ergens tussen land en terroir. Meesterlijk en begeesterend maakt hij openhartige, heerlijk drinkbare en karaktevolle wijnen, die niet direct het achterste van hun tong laten zien maar wel altijd de show stelen. Organische wijnen zonder zwavel die fascineren. 

MICRODOMEIN

In de wijnwereld is alles een kwestie van grootte. De fysieke limiet voor het maken van goede wijn is twee tot drie hectare, afhankelijk van de aard van het land. Wanneer men slechts 40 are heeft, zijn de beperkingen verschillend. Het werk van de wijngaard is minder tijdrovend en vervelend, maar de vinificatie in kleine volumes is gevoeliger. Een microdomein is niet economisch tenzij je een minuscuul Grand Cru perceel in de Bourgogne bezit. Op dit moment heeft Florent iets meer dan twee hectare.

20 ARE CHENIN

Gruches Chenin Blanc 2017 komt van een 20 are kalkstenen bodem met wijnstokken van 70 jaar oud en zijn eerste vintage is een schot in de roos. In een weekend was alles uitverkocht. De wijn is zowel gul en rijk met een verrassende frisheid en delicatesse. Zolang de wijn zich niet sluit, zal het moeilijk zijn om de verleiding te weerstaan niet te blijven drinken. Kortom, een wijn die gemakkelijk kan concurreren met de mooiste Chenins van de Loire. Ongelooflijk zuiver en expressief. Rijp met schitterende bitters van gekonfijt geel fruit, honing en lime met zuur dat je bij de les houdt.

CABERNET FRANC

Al is 2 hectare kalkhoudende zandbodem met 45 jaar oude stokken nog steeds niet genoeg om de markt te vullen maar wel onze kelen een ding is zeker, je zult versteld staan van deze schitterende verteerbare, pittige, geconcentreerde Cabernet Franc wijnen die met hun explosieve aroma's van rood fruit, zijdeachtig mondgevoel, verrassende stabiliteit zonder een milligram sulfiet de wereld veroveren. Picrochole! Saint-Germain! Wat een immens plezier.

Bravo Florent! Bravo Claire! Mille Merci.


blanc 2020 | LES GRUCHES | CHENIN | UITVERKOCHT

rouge 2021 | SAINT GERMAIN | CAB FRANC 

rouge 2021 | PICROCHOLE | CAB FRANC 


Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine