Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

LORRAINE | PIERRE ANDREY | DAME-JEANNE | NAMASTE

Datum: 04-12-2018

 

 • Pierre Andrey
 • Pierre Andrey
 • Pierre Andrey
 • Pierre Andrey
 • Pierre Andrey

 

 

 

Vinea Florens versus Verba Pampinea

In de zomer van 2017 als we door Pierre en Florence ontvangen worden in hun huis in Metz in de Franse Moezel staan de fietsen buiten. In de tot kelder omgevormde garage is plaats gemaakt voor de pers waar het sap op geheime wijze fermenteert. In 2015 is het allemaal begonnen. Met 1000 Flessen. Pinot Noir, Gamay, Chardonnay, Riesling. Vierduizend flessen dit jaar.

DISCREET

Overdag is Pierre Andrey adviseur in medische apparatuur en gaat elke dag op en neer naar Luxemburg. 's Avonds en in het weekend verzorgt hij fluisterend zijn wijn. Hij is bezeten van het idee om op een dag full-time wijnmaker te worden. Pierre is discreet, bijna geheimzinnig, maar altijd bereid om zich te verwonderen. Jaren geleden werd hij verliefd op natuurlijke wijn en koos voor een gedegen aanpak: die van reizende wijnmaker. Hij koopt biologisch gekweekte druiven van bevriende wijnmakers in verschillende regio's van Frankrijk: Elzas, Beaujolais, Jura en rijdt zijn busje naar hun Domaines en terug om in Metz pure wijn te maken zonder gebruik van Chemicaliën, waaronder zwavel. Op een tiental aren achter zijn huis experimenteert hij bovendien met Pinot Noir. Puurheid roept.

AROMA'S BEELDHOUWEN

Als een beeldhouwer vangt hij aroma's in een unieke Dame-Jeanne van 66 flessen. Hij werkt als een onwetende om de natuur te laten doen wat ze van plan is. Hij weet dat geuren en smaken van natuurlijke wijn complex kunnen zijn. Soms mild. Soms hard. De zuurgraad altijd verrassend. Om het wonder van wijn te laten slagen neemt hij de tijd. Een filosofie uit respect voor de aarde, de plant en de vrucht. Zijn wijnen weerspiegelen geduld. Pierre voegt niets toe, verwijdert niets. Zijn doel is de druiven te behouden met zijn geschiedenis en streek. 

adrenalinekick 

Ik herinner me nog goed de adrenalinekick die me overkwam toen we voor het eerst zijn wijnen proefden op een salon. Hij had wat flessen onder zijn jas gestopt. Flessen met twee stromingen. Vinea Florens** die fluweliger is en zich eerder geeft en Verba Pampinea*** met grote intensiteit en subtiliteit. Diep ingewikkeld en vol umami. Ongelooflijk verteerbaar met veel frisheid, zeldzame finesse en elegantie. 

Wij verkozen de schitterende micro-cuvée's van Verba Pampinea*** waar de terroir op verrassende wijze spreekt. Mediteert. Energie laat stromen voor de juiste warming-up.

Amazing. Namasté.

 

op allocatie

nieuwe jaargang april

 

 

 Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine