Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

JURA | KARNAGE VIN | CHARLES DAGAND & STEPHANE PLANCHE

Datum: 23-01-2019
 • Charles Dagand
 • Charles Dagand
 • Charles Dagand
 • Charles Dagand

 

 

MEESTERLIJK VINIFICATEUR

Anders dan Jean-Marc Brignot demonstreert Charles Dagand zijn vaardigheden zowel in het verzorgen van de wijnstokken als ook in het maken van de wijn. Charles is niet alleen een echte vigneron hij is ook een meesterlijk vinificateur. Opvallend is de adembenemende precisie en zinnelijke subtiliteit in zijn wijn naast iets dat eenvoudig onverklaarbaar is. We bejubelen de vrijheid, de pure wilde eerlijkheid en de tintelende frisheid vol leven en verteerbaarheid.

NOODLOT

Charles Dagand was de ex-partner in leven en werk van Alice Bouvot van l'Octavin maar na verschillende overwegingen kiest hij zijn eigen weg en start zijn eigen Domaine Carlito tot het noodlot toeslaat. Na twee verwoestende oogsten waarin hij al zijn druiven verloor door ziekte en vorst, is Charles nu samen met ex-sommelier Stephane Planche van de iconische wijnwinkel Les Jardins de St.Vincent in Arbois aan een nieuwe project begonnen, genaamd Karnage Vin met opwindende resultaten.

verslavend

Terwijl de Carlito-wijnen avant-gardistisch, bedwelmend en serieus waren, raakt het Karnage-project de sweet spot van sap en bedwelming. Als een kort en verslavend nummer zijn dit humoristische wijnen die in eerste instantie niet alles onthullen maar ervoor zorgen dat je terug blijft komen voor meer. Hoewel de meeste cuvées zijn samengesteld uit fruit dat is gekocht van vrienden in heel Frankrijk, waaronder een glorieuze mix van Merlot en Alicante van het Mazel-domein van Gerald Oustric in de Ardèche, is er ook de eigen Poulsard en Chardonnay  en een topselectie Auxerrrois uit de Alsace.

speels en magisch

Alle wijnen hebben iets speels en magisch maar als je bent opgegroeid met zware Bourgognes en klassieke Bordeaux dan wordt je gehemelte beslist getart. Deze 'funky' natuurlijke wijnen zullen het meest geliefd zijn bij fans met een open geest.  

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine