Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

LOIRE | DOMAINE PATRICK DESPLATS | EATING SUNLIGHT

Datum: 26-02-2020


hedonistisch

Patrick Desplats is een wijnmaker en filosoof die over de gave beschikt om uitzonderlijke wijn te maken. Bijna onnavolgbaar spreekt hij over de natuur. Over zijn wijnstokken, wijnvaten en over de smaak van zijn wijnen en hoe hij die maakt. Een spraakwaterval. Als je denkt dat je het allemaal begint te begrijpen weet je het niet meer. Maar als je zijn wijnen proeft valt het kwartje. Hedonistisch. Je geest komt tot rust en je kunt rustig sterven.

qvevri

Patrick maakt zijn wijnen op Qvevri die begraven liggen in de bodem van zijn bos. Er is geen elektriciteit, geen machines, alles verloopt volgens de natuur. Patrick bewerkt 6 ha grond volgens biodynamische principes en er wordt nergens zwavel of koper gebruikt. Slechts 1,6 ha is beplant met wijnstokken, de rest van het terrein bestaat uit wilde planten zoals gras, kruiden, bloemen en granen. De wijnstokken worden gecultiveerd zonder gebruik van gas of enige kracht. Geen ploegen, alleen licht maaien (met de hand) en kruidentheebehandelingen om ziekte te voorkomen.

Polycultuur

Patrick beoefent polycultuur en heeft een bos gepant in de wijngaard zodat de wijnstok kan bloeien met de bomen. Onder de takken van de bomen als in een heksenkring ontwikkelen zijn wijnen zich in de Qvevri's. Er is geen pomp, geen zwavel en afvullen doet hij met een slangetje. Hij is op het scherpst van de snede als het gaat om natuurlijke wijnbereiding. Aspirant-wijnbouwers komen al jaren naar Pat om de interactie tussen mens en natuur te leren kennen. Anderen noemen hem misschien ‘losgeslagen' maar Patrick weet dat hij een speciale relatie heeft met de natuur. Zijn wijnen vernoemt hij naar personen die hem dierbaar zijn, of die bijdragen aan zijn levensfilosofie zoals zijn dochter, zijn eerste liefde of Epona, de godin van de paarden.

dwangmatige energie

Patrick werkte van 2000-2010 samen met vriend Babass op het Domaine des Griottes en in 2007 hebben wij elkaar daar ontmoet. Een moment vol emotie. Wat een wijnen. Caroline. Diane. Ik heb wat traantjes weggepinkt. Door de jaren heen zijn we Patrick blijven volgen en hem in zijn gedrevenheid, passie en bijna dwangmatige energie om dé wijn van zijn leven te maken zien veranderen in een wijze man die rust heeft gevonden. Hij is eindelijk op zijn plek, in zijn bos met zijn wijn en binnenkort met zijn kelder én zijn huis, waarvan hij zijn hele leven gedroomd heeft.

MIJLPAAL

Alhoewel 2019 een moeilijk jaar was voor Patrick was het uiteindelijk een mijlpaal. De late vorst in mei vernietigde het grootste gedeelte van zijn oogst waardoor hij slechts twee Qvevri's kon afvullen. Marguerite is een sensationele maceratie van alle overgebleven witte druiven en Vent Y Tourne een spectaculaire blend van al zijn overgebleven rode druiven.  

2019 Was het jaar waarin Pat, na 20 jaar, zijn visie werkelijkheid zag worden.

Vrienden voor het leven , losgeslagen of niet. Deze wijnen gaan de geschiedenis in.

op allocatie

 

blanc 2021 | QVEVRI | EPONA | AUNIS & GROL % GAMAY | 

blanc 2022 | QVEVRI | FLEUR | SAUVIGNON BLANC| 

blanc 2022 | QVEVRI | FLEUR | SAUVIGNON BLANC | MAGNUM

blanc 2019 | QVEVRI | MARGUERITE | SB & CHENIN | ORANGE

blanc 2019 | QVEVRI | MARGUERITE | SB & CHENIN | MAGNUM

blanc 2022 | QVEVRI | MARGUERITE | SB & CHENIN | ORANGE

blanc 2022 | QVEVRI | MARGUERITE |SB & CHENIN | MAGNUM

rouge 2019 | QVEVRI | VENT Y TOURNE | GAMAY & PD'AUNIS |

rouge 2019 | QVEVRI | VENT Y TOURNE | GAMAY & PD'AUNIS | MAGNUM

rouge 2022 | QVEVRI | VENT Y TOURNE | GAMAY & PD'AUNIS |

rouge 2022 | QVEVRI | VENT Y TOURNE | GAMAY & PD'AUNIS | MAGNUM

 

 















Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine