Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

MOEZEL | SHADOWFOLK VINEYARDS |ON-DUITSE GRANDEUR

Datum: 23-05-2020


ON-DUITSE GRANDEUR

Gewone huis tuin en keuken Rieslings maakt Petra Kujanpää niet. Dat laat haar onfeilbaar instinct niet toe. Naast Finse en debutant-wijnmaker is Petra ook de bedenker van intrigerende Rieslings. Het gaat haar vooral om de wens het anders te willen. Meer olie op het vuur. Prikkelend. Petra geeft haar Rieslings een on-Duitse grandeur mee. Het is die super verfijnde vrouwelijke complexiteit die haar Rieslings mateloos fascinerend maakt.

weergaloze rieslings

Ze heeft elk visueel detail onder de loep, elke druif legt ze op de weegschaal en elke emotie voorziet ze van een tegenemotie. Haar wijnen grijpen je vanaf seconde een bij de neus en laten je niet meer los. Een orkestratie die gelukt is zonder te vergeten dat het Riesling is. Een bevrijding die moeiteloos aan Petra is toe te schrijven. Haar volharding en gedrevenheid laten bij uitstek zien dat het maken van haar weergaloze Rieslings geen toevalstreffer is als zij als Oscarwinnaar hoge ogen gooit.

In modder en zonneschijn

Het belangrijkste voor Petra is om de kwaliteit van de wijngaarden en wijnstokken onvervalst over te brengen in haar wijnen, grenzen te verleggen en te breken met traditie. Ze is altijd al op zoek geweest naar iets dat ze zelf zou kunnen veranderen. Of het nu gaat om het op een creatieve manier beïnvloeden van mensen of het creëren van iets milieuvriendelijks. Niets geeft meer voldoening om van begin tot eind te werken aan je eigen wijngaard. Om het goede en het slechte in elke wijngaard en in elke wijnstok te kennen. Om het gedrag van elke wijnstok, elke snede, elke externe en interne invloed te voelen en te zien. Om met de natuur te kunnen werken en de chemie erachter te kennen. Om eindelijk de druiven naar de kelder te brengen, wetende waar het vandaan komt. Met als resultaat een wijn die staat voor alles wat zij het hele jaar heeft meegemaakt. Dat is het werk waar ze van houdt. Dag en nacht. In modder en zonneschijn.

chemicalien

Ondanks dat sommigen zeggen dat natuurlijke wijn het werk is van luie wijnmakers denkt Petra Kujanpaa precies het tegenovergestelde. Zij vindt dat wijnen met traditionele toevoegingen in de kelder nog steeds door chemicalien in bijna elke richting kunnen worden gemanipuleerd. Aan natuurwijnen wordt niets toegevoegd, dus het proces moet heel zorgvuldig gebeuren vanuit de wijngaard.

master diploma

Toen Petra tijdens het 2e jaar van haar studie scheikunde spontaan de kans kreeg om deel te nemen aan haar eerste druivenoogst op Cyprus stond zij in vuur en vlam. Dit was het begin van haar passie. Na haar Master Diploma begon ze te reizen door verschillende wijnstreken wereldwijd en wist, dat ze op een dag wijn zou maken. In 2017 werkt ze een jaar lang bij Clemens Busch in Pünderich aan de Moezel waar haar liefde voor de Riesling begint. De veelzijdigheid van het druivenras, het fascinerende landschap met zijn steile terrassen en het harde handwerk dat nodig is om de best mogelijke wijn te maken laat haar niet meer los. Als zij in 2019 terugkeert voor de druivenoogst bij Weingut Heymann-Löwenstein lacht het geluk haar toe.

Pommern aan de Midden-Moezel

Pommern, aan de Midden-Moezel, wordt de plek waar ze haar eigen project start. Op ruim 2 ha ideale wijngaard met overheersend oude wijnstokken en steile terrassen maakt zij Rieslings in een avantgardistische stijl die zijn weerga niet kent. Wij herinneren ons maar al te graag haar eerste experimentele batch, de waanzinnig lekkere 2018 Heretic Riesling Pet Nat die hier als het ware de deur uitvloog. In een week tijd waren alle 240 flessen verkocht.

vrouwelijke touch

Nu twee jaar later is de smaak van haar wijnen textuurrijk en rijp en uiterst gebalanceerd verweven door super verfijnd fruit. Het zijn buitengewoon karaktervolle wijnen met een vrouwelijke touch. Dit zijn Rieslings die we heel graag drinken. 


blanc 20/21 | THE HERETIC | ORANGE | RIESLING | uitverkocht

blanc 2022 | THE DARK SIDE OF AURORA | BARREL | RSL | Aug 

blanc 2020 | THE MYSTICS | ORANGE | RIESLING | 270 DAYS 

blanc 2021 | THE MYSTICS | ORANGE | RIESLING | 270 DAYS  

 

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine