Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

JURA | EMMANUEL LANCON | DOMAINE DES MURMURES | FASCINATIE

Datum: 21-11-2020FASCINATIE

De fascinatie van Emmanuel (Manu) Lancon ligt puur bij gezond eten en gezonde wijn. Hij opent graag deuren, poogt mensen in vervoering te brengen met zijn wijn en kan zo geraakt zijn door een gerecht dat hem de tranen in de ogen springen. Hij vindt het fijn om anderen op een plek te brengen waar ze nog niet zijn geweest. En wie wil er niet in een wereld komen waar je in staat wordt gesteld om bijzondere wijnen te beleven. Met schouderklopjes weet hij zich vaak niet zo goed raad maar hij is blij met het succes van zijn wijn dat voortvloeit uit alle waardering.

OVERTUIGEN OP INHOUD

Zijn wijnen overtuigen op inhoud. Zij vertellen het verhaal. De reflectie van de natuur. Manu is een mens met een mening maar dringt die mening niet op. Hij legt uit en licht toe. De Jura had altijd al zijn speciale voorliefde. Hij is een zoeker, meer geïnteresseerd in de vragen dan de antwoorden. Hij probeert wijn te maken die iemand raakt. Wijn die zich niet opsluit en zich niet vastbindt aan eisen en regels. Wijn moet op een zo natuurlijk mogelijke manier benaderbaar zijn.

MINIMALISTISCH

Vanaf het begin heeft Manu hard gewerkt om alle ecologische aspecten in de wijngaard te verbeteren. Taken als snoeien, bladvermindering en oogsten doet hij met de hand en in de kelder is het werk zo minimalistisch mogelijk. Manu gebruikt geen stikstof en geen zwavel. De wijnen worden niet geklaard, noch gefilterd. De essentie van zijn werk is de kenmerkende eigenschappen van het terroir te eerbiedigen door zo puur en zuiver mogelijk te werk te gaan. Daarin schuilt zijn kracht.

SIMPLY THE BEST 

In het huidige feitenrijtje van Manu staat dat hij 10 jaar geleden als afgestudeerd oenoloog met zijn vrouw Emilie vanuit de Provence naar Montigny-les-Arsures in de Jura kwam. In 2012 begint hij in zijn vrije tijd in zeer kleine hoeveelheden zijn eigen wijn te maken. Van Chardonnay, Savagnin, Poulsard en Trousseau. Zijn filosofie, zijn doel is duidelijk en heel simpel. Hij wil dé perfecte Jura wijn maken en niet alleen maar een echt goede wijn. Hij zou willen dat het een van de meest gevraagde wijnen in de wereld wordt. En daar is hij nu al wonderwel in geslaagd.

 

op allocatie

 

 

 

 


 

 


Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine