
Op de hoogte blijven
Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail
Just Add Wine
from Nature with Love
Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.
most wanted wines
If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.
REFERENTIES
-
Just Add WineIne Goossens & Ries van der VlugtFeiko Clockstraat 139
-
9665 BH Oude Pekela
-
M +31(0)620198832 RiesM +31(0)651416898 Ine
Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD
JURA | EMMANUEL LANCON | DOMAINE DES MURMURES | FASCINATIE
Datum: 21-11-2020
FASCINATIE |
De fascinatie van Emmanuel (Manu) Lancon ligt puur bij gezond eten en gezonde wijn. Hij opent graag deuren, poogt mensen in vervoering te brengen met zijn wijn en kan zo geraakt zijn door een gerecht dat hem de tranen in de ogen springen. Hij vindt het fijn om anderen op een plek te brengen waar ze nog niet zijn geweest. En wie wil er niet in een wereld komen waar je in staat wordt gesteld om bijzondere wijnen te beleven. Met schouderklopjes weet hij zich vaak niet zo goed raad maar hij is blij met het succes van zijn wijn dat voortvloeit uit alle waardering. OVERTUIGEN OP INHOUDZijn wijnen overtuigen op inhoud. Zij vertellen het verhaal. De reflectie van de natuur. Manu is een mens met een mening maar dringt die mening niet op. Hij legt uit en licht toe. De Jura had altijd al zijn speciale voorliefde. Hij is een zoeker, meer geïnteresseerd in de vragen dan de antwoorden. Hij probeert wijn te maken die iemand raakt. Wijn die zich niet opsluit en zich niet vastbindt aan eisen en regels. Wijn moet op een zo natuurlijk mogelijke manier benaderbaar zijn. MINIMALISTISCHVanaf het begin heeft Manu hard gewerkt om alle ecologische aspecten in de wijngaard te verbeteren. Taken als snoeien, bladvermindering en oogsten doet hij met de hand en in de kelder is het werk zo minimalistisch mogelijk. Manu gebruikt geen stikstof en geen zwavel. De wijnen worden niet geklaard, noch gefilterd. De essentie van zijn werk is de kenmerkende eigenschappen van het terroir te eerbiedigen door zo puur en zuiver mogelijk te werk te gaan. Daarin schuilt zijn kracht. SIMPLY THE BESTIn het huidige feitenrijtje van Manu staat dat hij 10 jaar geleden als afgestudeerd oenoloog met zijn vrouw Emilie vanuit de Provence naar Montigny-les-Arsures in de Jura kwam. In 2012 begint hij in zijn vrije tijd in zeer kleine hoeveelheden zijn eigen wijn te maken. Van Chardonnay, Savagnin, Poulsard en Trousseau. Zijn filosofie, zijn doel is duidelijk en heel simpel. Hij wil dé perfecte Jura wijn maken en niet alleen maar een echt goede wijn. Hij zou willen dat het een van de meest gevraagde wijnen in de wereld wordt. En daar is hij nu al wonderwel in geslaagd.
|