Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

LOIRE | LÉ THIO NOOTS | ROMAIN VERGER | INFECTIOUS ENERGY

Datum: 02-05-2021

 

INFECTIOUS ENERGY

What drew us to Romain Verger is just how upbeat, energetic and infectious his personality is. He is one of those people that everybody loves to be around. We cannot think of a single person in the world that meets Romain and does not fall 100% head over heels in love with him.

Romain is a passionate guy who works intensely, day after day, quietly inventing his style of wine-making and dazzling anyone lucky enough who finds his cellar. 

His wine-making style is so intense and so incredibly awesome at the same time as when you are about going inside yourself wondering if you have landed on a mysterious planet. In addition to making wine, Romain also grows aromatic medicinal plants and makes a delicious sparkling non-alcoholic elderflower drink.

TREASURE

Domaine Lé Thio Noots is a treasure run by a lovely and inspiring copple whose wines are out of this planet and one of the finest in the Loire Valley. No wonder they already earn rave compliments from family and friends and from up-and-coming natural winemakers who come listening to their stories. The principle is to source wines that demonstrate a clear sense of place. They taste as they come from somewhere rather than something.

moon phase and earth

Romain never learned to make wine with chemical additives. He started as an arborist and has gained skills in beekeeping, cattle breeding, and vegetable gardens, but eventually, viticulture sparks the love for making natural wine. He was 15 when he pruned for the first time and 22 when he learned to taste natural wine with Jérôme Saurigny who introduced him to Patrick Desplats and Babass where he worked alternately and through Jean-Francois Chéné ended up with Didier Chafferdon who taught him the tricks of the moon phase and the earth.

Romain and his wife Lucie are absolutely food and natural wine buffs passionate about their work and craft. It is always great having a chance to see inspiring young people sharing the same mood. Last week we had an epic tasting moment where time stopped just for a second. We loved the relaxing pleasing unpretentious atmosphere with Romain, Lucie, and the kids.

farmer sensuality AND HORSES

With a strong focus on his work, Romain forms a key in the Loire that includes spectacular wines that express his farmer sensuality and minded playfulness. It goes that his wife Lucie, trained as a Gerontopsychologist learned a thing or two about science-based Equitherapy with horses in the vineyards and knows what to do. A great school full of positive influences.

angels

We thoroughly enjoyed the time in their cellar tasting their wines like there was no tomorrow. We had so many glorious moments that it was hard to pick only a few. All wines just were so good that they have become our angels.

Carré d'Astre, the white chenin just beautiful. The white Gris imaginative, tasty, and fun. Herbs and plants came to mind. Difficult to decide my favorite white. The Sauvignon Blanc possibly is the winner that turned quite magical when tasted it. We had given the impression that we had won the jackpot.

organic reds

We felt particularly inspired after spending the evening celebrating and debating the lovely wines of some of their organic reds as well. I remember I took my time to extract and distill the essence of that phenomenal cabernet franc. We deeply enjoyed the Red Cox Knock and made a bow for La Dame Blue. It got under my skin. With all my heart and all the memories, I made it mine. Just to say.... If you are looking for an all-day wine then Gamme Hénade definitly is your wine. You will not find any better gamay Loire wine. Stop looking. 

Happy

Fascinating and intriguing but also greedy thoughts take over us. This is our greatest discovery in a difficult year but we couldn't be happier.

 

blanc 2021 | sureau | petillant de plantes | 7.00

blanc 2020 | CARRE D'ASTRE | CHENIN | september

blanc 2020 | CHAUSSEE SAUVAGE | SAUVIGNON BLANC | 30.00

rouge 2019 | GAMME HENADE | GAMAY | 18.00

rouge 2020 | GAMME HENADE | GAMAY | SEPTEMBER

rouge 2020 | L'GALLO | GAMAY & GROLLEAU 50/50 | MAGNUM | 34.50

rouge 2020 | L'GALLO | GAMAY & GROLLEAU 50/50 | SEPTEMBER

rouge 2020 | ROUGELIN POURPRE | GROLLEAU NOIR | september

rouge 2020 | ROUGELIN POURPRE | GROLLEAU NOIR | MAGNUM | september

rouge 2020 | LA DAME BLEUE | CABERNET FRANC | 25.50

rouge 2020 | LA DAME VERTE | CABERNET FRANC | september

rouge 2019 | RED COX KNOCK | CABERNET FRANC | 36.50

rouge 2020 | RED COX KNOCK | CABERNET FRANC | september

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine