Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

LOIRE | CLEMENT POIREL | MAN OF EARTH AND NATURE

Datum: 04-09-2021

 

 

STARTING SHOT

Clement Poirel had a dream that he could realize in 2020 when the cellar and the vineyards from Jean-Francois Chene in Beaulieu-sur-Layon in southern Anjou came up for sale. A great opportunity because such a natural pearl is rare and seldom for sale. Clement took over 1 hectare of Chenin Blanc, 0.5 hectare Cabernet Franc, and 0.5 hectare Grolleau, mainly located on hillsides on schistose soils. This became the starting shot for Clement and his wife Helene de Fontainieu, who told the beautiful story of Tessa Laroche "a year in the heart of the Loire Valley vineyards" through photographs.

father FRANCIS POIREL


Just like his famous father Francis Poirel who took the wines of Chateau du Suronde to great heights, Clément is inspired by the interaction of man, earth, and nature. The focus is on the work in the vineyard where everything is done according to biodynamic principles with respect for nature's cycle. He does the least possible intervention on the wines and through various vinification choices, he tries to offer different aromatic facets from the grapes. His passion is to make natural wine in which the vintage reflects the terroir telling its own story. His aim is to respect the life of the soil in order to maintain the balance of the vine and thus the balance of the wine.

stunning wines


Inspired by his father in an upbeat spirit and the wine itself Clement and Hélène chose to design the labels to be as bright as possible in unexpected colors with a look that is as energetic as the name. Sub Divo (sous le ciel) and Hora Noctis (l'heure de la nuit) will soon jump out on the table. We recently tried the wines and both were stunning.

vibrant flash of life


These bright new wines have a vibrant flash of life. They show great purity and terroir expression.
They have already become a bit of sensation.

We are delighted to be receiving small quantities.

blanc 2020 | chenin blanc | 2022

rouge 2020 | Sub Divo | Grolleau | op aanvraag

rouge 2020 | HORA NOCTIS | CF 40% GROLLEAU 60% | OP AANVRAAG





 




 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine